Lowepro Pro Roller x200 AW Case Beoordeling

Dit wordt een hands-on review op basis van mijn gebruik van de Lowepro X200 AW Roller bag over een aantal maanden.

Als Unit Stills Photographer op film- en tv-shows brengt mijn werk me naar een grote dwarsdoorsnede van locaties, van luxe hotellobby’s tot het stof en vuil van de Australische outback.

Tot nu toe heb ik cases gebruikt die geweldig zijn voor camerabescherming en -beveiliging, maar wegvallen in mobiliteit en aanpassingsvermogen. De X200 AW voegt deze laatste twee functies toe, wat de reden is dat ik deze tas heb gekozen om te beoordelen.

Shk-fs-table__image

LowePro X200

Robuuste, veelzijdige, hoogwaardige rollende cameratas/rugzak voor het efficiënt vervoeren van grote hoeveelheden spullen.

Controleer de huidige prijs

Ik heb geen banden met Lowepro. Als ik een aspect van de tas niet leuk vind, zal ik dat zeggen, ik ben hier niet om iemand te overtuigen om het te kopen over de overvloed aan keuzes op de markt.

Dat allemaal uit de weg, laten we erin duiken.

Lowepro Pro Roller x200 | Specificaties

LowPro-X200-rol

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Gewicht: 5,8 kg (12,7 pond)

Externe afmetingen: 35,5 x 22,9 x 55,9 cm (14 x 9 x 22 inch)

Interne afmetingen: 32,8 x 16 x 51 cm (13 x 6,2 x 20 inch)

Afmetingen laptopvak: 30 x 3 x 42 cm (11 x 1,1 x 16,5 inch)

Trillingsabsorberende, urethaanwielen met ABEC-5-geclassificeerde lagers (ABEC-schaal meet de nauwkeurigheid en tolerantie van het lager in een schaal als 1-9, negen is de hoogste) 5 is de norm voor een standaard skateboardwiellager.

Buitenkant

Typisch voor LowePro producten, bouwkwaliteit is uitstekend op de X200 Roller.

Toen je de zak uit de verpakking haalde, was het duidelijk dat het goed gemaakt is. Sterke YKK ritsen en Ballistic Nylon buitenschaal. (Ja, Ballistic Nylon is een echt ding dat voor het eerst is ontwikkeld door het bedrijf DuPont voor gebruik in Flak-jassen die door vliegeniers in WO2 werden gedragen)

De polyurethaan wielen rollen soepel en geven ongeveer 3cm speling. De onderkant heeft stijve kunststof platen als extra bescherming tegen de onvermijdelijke schaafwonden die zullen optreden als gevolg van oneffen terrein of stappen. Op dezelfde manier zijn de hoeken van de tas naast de wielen beschermd met hetzelfde materiaal.

Het heeft gewatteerde handgrepen, zowel aan de bovenkant als aan één kant. Ze zijn gestikt en op hun plaats geklonken. De stijve plastic standaard aan de onderkant van de tas fungeert als een ander handvat. In combinatie met de bovenste handgreep kan de gebruiker de tas horizontaal optillen en plat leggen.

Een stationair etui met rits van 19 cm x 28 cm aan de voorkant van de Lowepro X200 AW Roller bag voor pennen, notitieboekje, visitekaartjes, sleutels etc. Daarachter zit een hoes die is ontworpen om een laptop tot 17″ te accepteren.

Aan de achterkant zit een klein ritszakje met daarin een regenhoes in een verzonken compartiment. Het heeft ook een duidelijk venster voor een adreslabel. De AW in de naam van de tassen verwijst naar All Weather.

Bovenop de X200 AW onder een hoes met ritssluiting bevindt zich de tweetrapsrolhandgreep. Het handvat heeft twee ontgrendelingsknoppen voor zowel rechts- als linkshandigen. Als u een van de knoppen indrukt, klapt de greep samen.

De twee hoofdritsen hebben de mogelijkheid om te worden vergrendeld door een pad / combinatieslot of het TSA-goedgekeurde slot of beide.

Aan de zijkant van de zijn twee verwijderbare riemen die zijn ontworpen om een klein statief te houden.

Ik vind het leuk dat het er niet uitziet als een cameratas. Het low-key ontwerp lijkt op een gewone bagagetas en zal de aandacht niet naar zich toe trekken.

Binnenste

De LowePro X200 is groot genoeg om al je spullen met gemak te huisvesten.

Volgens de website van Lowepro is de tas ontworpen voor 1-2 Pro DSLR’s met grips en 6-8 lenzen tot 600mm.

Het MaxFit-systeem bestaat uit zeven stijlen verdelers. Twee 400mm x 160mm hoofdverdelers, vier 160mm x 150mm en vijf 160mm x 130mm gewatteerde verdelers met zeven dunnere 160mm x 80mm nylon bedekte verdelers.

Ten slotte is er een 330 mm x 160 mm scheidingswand met U-vormige uitsparingen voor twee camera’s met lenzen bevestigd indien gewenst – zo niet, dan zijn er twee stukken om de U-vormen te vullen en een massieve muur te vormen.

In het deksel van de X200 AW bevinden zich vier accessoirevakken met ritssluiting. Daarnaast zijn er twee 160mm x 100mm x 60mm nylon accessoiretassen met ritssluiting.

Met het deksel dicht kunt u de binnenste compartiment en verwijder het uit de buitenste schil. Het binnenste compartiment wordt dan een eenvoudige camerarugzak. Er is een secundaire ritssluiting bevestigd aan de buitenschaal die het gebruik van de schaal als een stand-alone rollende cameratas mogelijk maakt.

Maxifit Systeem

Het MaxFit-systeem is ontworpen om de gebruiker in staat te stellen elk stuk tandwiel individueel in de Lowepro-tas te plaatsen en er vervolgens een scheidingswand stevig tegenaan te plaatsen. De haaklipjes zijn zo aan de verdeler gestikt dat ze uit de weg kunnen worden gevouwen.

Dit ontwerp voorkomt het gedoe van de haak- en oogmaterialen die in contact komen voordat de verdeler zich in zijn uiteindelijke positie bevindt. Eenmaal op hun plaats kunnen de lipjes worden uitgevouwen en tegen de wanden van de zak worden gedrukt.

Ik vind het leuk dat er voldoende verdelers zijn, met mijn uiteindelijke configuratie had ik nog zeven reserveverdelers.

Hoofdvak

LowePro X200

Een duurzame buitenkant biedt geweldige bescherming aan uw spullen die binnenin worden gehouden.

Ik zei eerder dat de X200 AW is ontworpen om professionele uitrusting vast te houden. Tegenwoordig is pro-level gear er in alle soorten en maten.  Het is niet langer beperkt tot Nikon en Canon DSLR’s. De kleinere spiegelloze camera’s van Sony, Fuji, Panasonic, Olympus en anderen worden steeds populairder onder professionals.

Dit is het geval het vinden van de beste configuratie voor uw uitrusting is een proces van vallen en opstaan. Er zijn een paar voorbeelden van hoe Lowepro de tas geconfigureerd ziet op hun website, maar dit zijn alleen ruwe handleidingen.

Ik fotografeer Fuji en bezit een GFX-50s met batterij grip en GF45mm f/2.8 eerste. Twee X-H1’s met batterijgrepen, twee zooms en vijf priemgetallen. Het kostte me drie keer om het goed te doen. De Fuji spiegelloze uitrusting is kleiner dan elke Pro DSLR en ik realiseerde me al snel dat wat denken buiten het vierkant nodig was om de pasvorm goed te krijgen.

Met een diepte van 160 mm op de X200 AW om de diameter van de telelenzen van de grote DSLR te accommoderen, zou ik een manier moeten bedenken om mijn lenzen in te pakken, zodat ze nog steeds gemakkelijk toegankelijk en veilig waren. De Fuji-priemgetallen meten tussen de 80 mm en 125 mm lang, waarbij de meeste naar beneden gaan.

Mijn oplossing was om schuimverpakkingen te knippen om onder de lenzen te plaatsen, dit resulteerde erin dat de lenzen niet alleen toegankelijker werden, maar ook meer gedempt. Helaas zit hier een keerzijde aan.

Door het schuim toe te voegen dat de zak verpakt het zwaartepunt bij verticaal staan was nu te ver naar voren. Door mijn 15″-laptop aan de voorkant van het etui toe te voegen, wankelde hij en de lichtste aanraking zorgde ervoor dat hij overbalanceerde en naar voren viel. Het verwijderen van de laptop hielp, maar een herconfiguratie van de inhoud was ook noodzakelijk.

Bij het herverpakken van de X200 AW plaatste ik de zwaarste items lager in de tas en de lichtste hoger. Ik heb ook gedaan wat ik kon om het gewicht dieper in de tas te verdelen.. Dit heeft zeker geholpen, maar het toevoegen van de laptop maakte de tas nog steeds te zwaar aan de voorkant, dus voor mij is het voorzakje voor mijn A4-formaat witbalanskaart.

Deksel hoofdvak

De doorzichtige compartimenten met ritssluiting zijn diep en bieden gemakkelijke toegang.

Het hoofddeksel van de X200 AW heeft vier doorzichtige zakjes met ritssluiting. Twee 14cm x 12cm aan de bovenkant, een 28cm x 12cm pouch in het midden en een 28cm x 20cm aan de onderkant.

Vanwege hun kleinere formaat en de positie van de rits is de toegang tot de bovenste zakjes onhandig.

Ik denk dat Lowepro beter af was geweest met het afschaffen van deze kleinere zakjes en gaan met twee van de 28cm x 12cm pouched in plaats van één.

De grotere zakjes zijn handig en bieden plaats aan een groot aantal accessoires. Ik draag filters en schoonmaakdoekjes in het middelste zakje en mijn kabel voor tethergereedschappen in het onderste.

Op locatie

Draaggrepen zijn comfortabel en sterk. Het bovenzakje met ritssluiting is vooral handig voor snel toegankelijke items.

Ik ben erin geslaagd om alles wat ik nodig heb op de set netjes in de X200 pro roller te verpakken. Ik heb mijn koffers teruggebracht van twee naar één en ik heb de trolly niet meer nodig om ze te vervoeren.

De koffer weegt nu 20kg, hij is zwaar, wat voor mij perfect is. Ik wil het op locatie testen.

Als ik de keuze heb uit een verharde weg of een met gras begroeide heuvel om op locatie te komen, zal ik het op de proef stellen en de zwaarste van de twee nemen.

Mijn eerste locatie is een ziekenhuisset, de vloeren binnen zijn vlak en gelijkmatig. De polyurethaan wielen van de x200 gleden gewoon over het oppervlak, glad en stil. De draaggreep verlengt en krimpt soepel zonder problemen.

Locatie twee is een wandeling van 200 meter op een heuvel op een geasfalteerde weg en dan over een stuk gras en uiteindelijk een onverharde onverharde oprit. Ik was benieuwd hoe thij bewerkte het gras en vervolgens de rotsen op de oprit.

De Lowepro-tas ging zoals verwacht door het gras, het ging langzamer maar gemakkelijk af. De kleine rotsen op de oprit waren geen probleem. Er was geen putjes of een ander nadelig effect op de wielen en eenmaal binnen was de rit net zo soepel als in de ziekenhuisset.

In hetzelfde gebied lag een grasheuvel waar ik hem overheen nam. Ik had gedacht dat de heuvel een helling van 35 graden had. Er waren punten waar de tas overbalans deed vanwege het oneffen terrein, maar ik kon hem in toom houden door aan de handgreep te draaien om de tas weer op twee wielen te brengen.

Daarbij heb ik wat kracht uitgeoefend op de draaggreep, maar het leed geen nadelige gevolgen en lijkt sterker dan ik het misschien heb toegedicht.

Trappen waren de volgende hindernissen van de X200 AW en opnieuw presteerde hij goed. De onderste plastic plaat kwam in het spel en deed zijn werk door de krassen te nemen en de nylon buitenschaal te beschermen.

Ik maakte van de gelegenheid gebruik om de rugzak te testen optie op een klim van 500 meter op een kleine heuvel.

Met ruimte op een premie, de vulling op de riemen is bijna onbestaande en er is geen tailleband. Gezien dit was het comfortniveau beter dan verwacht en een heel stuk meer dan het zou zijn geweest als het interieurpakket geen optie was en ik de hele tas de heuvel op moest karren.

Ik had ook mijn handen over om mijn statief te dragen.  Al met al dus een geweldige bonus voor als je echt buiten de gebaande paden komt.

Een locatieklus van vier dagen gaf me de mogelijkheid om de buitenschaal te gebruiken als rollende bagagetas.

Aangekomen bij het hotel verwisselde ik de kleding voor de binnenste rugzak, ritste deze dicht en was de volgende ochtend weg naar de locatie.

Geschiktheid voor luchtvaartcabines

Hoogwaardige ritsen en wielen zorgen voor een soepele werking.

Na hier wat onderzoek te hebben gedaan, is de bruikbaarheid van het nemen van de X200 als handbagage beperkt.

Het past binnen de groottelimieten van alle luchtvaartmaatschappijen die ik heb gecontroleerd, maar toch is het gewicht het probleem.

Volgens Qantas is de limiet voor het handbagagegewicht voor binnenlandse vluchten ongeacht de gevlogen klasse 10 kg, afgezien van het Dash 8-vliegtuig dat 7 kg is. Qantas International-vluchten hebben een limiet van 7 kg per stuk, opnieuw, ongeacht de gevlogen klasse.

Volgens de website ‘Mijn bagage’ gelden de volgende toegestane hoeveelheden voor handbagage.

British Airways 23kg, Singapore Airlines 7kg, Emirates 7kg, Air New Zealand 7kg en Cathy Pacific 7kg,

Virgin Atlantic, 10kg, Air France 12kg een klein monster maar afgezien van BA ver onder wat de x200 vol met uitrusting zal wegen. Vooral omdat de tas leeg 5,8 kg weegt.

De regel hier is om eerst te controleren.

Hoe sterk de X200 AW ook is, ik geloof niet dat hij is ontworpen of gebouwd om in het ruim te reizen voor elke vlucht, internationaal of binnenlands.

Laatste gedachten

Het belangrijkste voor mij in elk apparaat is de bouw en flexibiliteit. Zal het omgaan met wat ik, of mijn locaties, er tegenaan gooi?

De Lowepro Pro Roller x200 AW voldoet aan deze eis. Het is een sterk gemaakte, goed ontworpen tas met voldoende ruimte die geschikt is voor een grote dwarsdoorsnede van fotografen en videografen.

Of u nu de grootste van de huidige DSLR’s en hun lenzen of de compactere spiegelloze modellen gebruikt, het ontwerp van het Maxfit-scheidingssysteem versnelt het configuratieproces en stelt de gebruiker in staat om zijn apparatuur te knuffelen zonder dat de haak- en oogzijden in contact komen totdat dat nodig is.

De toevoeging van de binnenste rugzak brengt het naar een zeer welkom niveau van flexibiliteit.

De mogelijkheid om snel over te stappen van roller naar rugzak om op die lastige locatie te komen, is een enorm pluspunt.

De diepte kan een bonus zijn, of een uitdaging om rond te werken, afhankelijk van je uitrusting en houding.

Voor mij is het beter om die diepte te hebben en het niet nodig te hebben dan andersom. Wie weet wat je volgende gear aankoop kan zijn.

De polyurethaan wielen maken het een droom om rond te rijden op gladde oppervlakken en op ruwere, ongelijkere, presteert het zoals je zou hopen, niet verstrikt in kleine rotsen of ander puin.

De enige vraag die ik heb, is de geschiktheid van de tas om als handbagage in het vliegtuig te worden meegenomen vanwege het gewicht.

Ik heb de afgelopen maanden met veel plezier de Lowepro x200 AW rollerbag gebruikt. Het is zeker een verbetering ten opzichte van mijn vorige.

Shk-fs-table__image

LowePro X200

Robuuste, veelzijdige, hoogwaardige rollende cameratas/rugzak voor het efficiënt vervoeren van grote hoeveelheden spullen.

Controleer de huidige prijs