Anya Anti

Ik ben Anya Anti, een kunstconceptuele fotograaf die gespecialiseerd is in vrouwelijke portretten op locatie. Ik kom oorspronkelijk uit Oekraïne, maar woon nu in Brooklyn, New York.

Ik ben een dromer! Voor mij is fotografie niet alleen waar ik van hou en wat ik doe, het is ook hoe ik de wereld zie. Het is een weerspiegeling van mijn diepe emoties en passie voor schoonheid. Wat ik wil laten zien is niet alleen een mooi beeld, maar ook een idee overbrengen, de sfeer vastleggen en spelen met associaties.

Ik streef ernaar om fantasierijke verhalen te vertellen door middel van mijn kunst, ik maak nooit zomaar een foto. Ik gebruik fotografie altijd als een manier om materiaal te verzamelen om iets te creëren dat niet mogelijk is om vast te leggen. Installaties, kostuums en Photoshop-manipulatie helpen me om mijn fantasieën te belichamen in een afgewerkt kunstwerk.

De Nikon D600 is mijn eerste en enige full frame camera die ik vijf jaar geleden kocht. Mijn allereerste camera was een Nikon D60. Toen ik het kocht, vond ik het gewoon leuk hoe het in mijn hand voelde en het was binnen mijn budget. Sindsdien ben ik bij Nikon gebleven en voel ik niet de behoefte om over te stappen naar een ander merk.

Ik heb een algemeen erkende kenmerkende dromerige stijl, die ik bereik door te fotograferen met vintage handmatige lenzen zoals Helios 77M-4 50mm f/1.8, Helios 81N 50mm f/2 en Helios 40-2 85mm f/1.5. Ik hou van hun beroemde wervelende bokeh en hun onvolkomenheden helpen me creatiever te zijn om dat dromerige effect van mijn foto’s te bereiken.

Ik heb twee Nikkor objectieven: de Nikkor 50mm f/1.4G en de Nikkor 85mm f/1.8D. Maar meestal fotografeer ik met mijn go-to Helios 77M-4. Het is klein en scherp in vergelijking met andere vintage lenzen, en het grote diafragma geeft echt mooie wervelende bokeh.

Meestal fotografeer ik op locatie en werk ik het liefst met alleen natuurlijk licht. Een zilveren reflector is dus een must-have in mijn tas. Maar voor speciale effecten, specifieke stemming of wanneer natuurlijk licht niet genoeg is, gebruik ik extra verlichting.

Als ik heel licht moet inpakken en mobiel moet zijn, gebruik ik Yongnuo YN460-II speedlites. Wanneer ik meer tijd en de middelen heb om met kwaliteit en gecompliceerde lichtopstelling te werken, gebruik ik een Broncolor Move 1200 L Battery Power Pack-kit met twee MobiLED-flashheads en Broncolor Siros L 400Ws.

Af en toe gebruik ik een statief en een Nikon ML-L3 draadloze afstandsbediening als ik zelfportretten maak. Hoewel ik het meestal niet in mijn tas draag, bewerk ik met een Wacom Intuos Pro.

www.anya-anti.com | @anya_anti_art

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer