Shanna Bakker

FacebookPinterestDelen

Ik ben een reisfotograaf en fotojournalist gevestigd in Victoria aan de westkust van Canada. Afgezien van de ambitie om geweldige fotografie te maken, zijn de twee grote motiverende factoren in mijn leven reizen en avontuur.

Er is niets waar ik meer van hou dan in de wereld te zijn om te verkennen, camera in de hand, en die ervaringen te vertalen in beelden die hopelijk de kijker zullen inspireren of informeren. In mijn reiswerk voel ik me het meest aangetrokken tot gedurfde, kleurrijke, vrolijke beelden.

Ik heb een Nikon D850 gekocht in januari 2019 en elke keer als ik het oppak voelt het alsof de engelen zingen. De kwaliteit van de bestanden is onverslaanbaar en alles aan het ontwerp is gewoon volkomen logisch. Ik reis over het algemeen met een Nikon D800 als back-up body ook.

De fotografie die ik doe, vereist snel reageren op kansen als ik ze tegenkom, dus mijn uitrusting moet veelzijdig zijn. Ik hou van de kwaliteit van prime lenzen, maar ik neem ze zelden mee op de weg, ik zou gewoon te veel foto’s missen.

Mijn werkpaardlens – degene die minstens 80 procent van de tijd op mijn camerabody zit, is de Nikkor 24-120mm f / 4. Het is niet de scherpste, snelste of technisch meest diepgaande lens ter wereld, maar het brandpuntsbereik is perfect. Hiermee kan ik binnen enkele seconden van een close-upopname naar een scène-setter naar een telefoto gaan.

Mijn andere favoriet is de Nikkor 80-400mm f/4.5-5.6, waardoor ik een onderwerp kan isoleren tegen een achtergrond of een onderwerp van ver kan vastleggen. Er is die oude trope, “zoom met je voeten” maar dat is vaak onpraktisch – bijvoorbeeld bij het fotograferen vanaf daken en zeilboten en door het verkeer!

Een toegewijde natuurfotograaf zou sneller glas willen, maar ik heb deze lens vorig jaar meegenomen op safari in Kenia en het werkte prachtig voor de soorten foto’s die ik wilde maken.

Ik heb ook een groothoek Nikkor 14-24mm f/2.8 voor die momenten dat ik heel dichtbij en breed wil komen. De enige prime die ik vaak in mijn tas gooi is de Nikkor 50mm f/1.4 omdat het zo klein en licht is plus geeft me nog een goede optie om wijd open te fotograferen.

Ik neem een statief mee en gebruik het als het lichtniveau daalt als ik de ISO laag wil houden; mijn oude, in elkaar geslagen Manfrotto koolstofvezel benen reis het grootste deel van de tijd met me mee.

Ik reis over het algemeen met minstens één flitser, zoals de Nikon Speedlight SB-900.

Ik neem twee LaCie Rugged harde schijven mee met mij en maak elke avond een back-up van mijn foto’s. De ene harde schijf blijft in het hotel of in mijn koffer en de andere komt mee in mijn cameratas.

Een 10-stops ND-filter, een verloop-ND-filter, en een polarisator live te allen tijde in mijn cameratas. Ze krijgen geen ton gebruik, maar ik vind het leuk om ze bij de hand te hebben voor de zeldzame gelegenheid dat ik ze echt nodig heb.

En ik heb ALTIJD een plastic regenhoes ergens in mijn tas gestopt. Ze zijn zo eenvoudig en goedkoop, maar ze hebben mijn spullen gered van talloze regenbuien, stofwolken en zelfs een paar zandstormen.

Andere diversen: een zaklamp of koplamp voor het schilderen met licht en het vinden van het pad naar huis; een microvezeldoek voor het wegvegen van stof, zout water en zweet; een notitieboekje voor het noteren van foto-ideeën of het nemen van contactgegevens van mensen die ik ontmoet; een 22-inch LiteDisc reflector.

www.shannabaker.com | @shannabaker_photo

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer