Jess Woodhouse

FacebookPinterestDelen

Hallo! Ik ben Jess, een trouw- en elopementfotograaf uit Portland, Oregon. De natuur en het buitenleven is altijd een deel van mijn leven geweest en een inspiratie in mijn fotografie.

Natuurlijk, toen ik in 2015 begon met het fotograferen van bruiloften, begon ik instinctief die buitenelementen in mijn shoots op te nemen.

Ik denk graag dat mijn stijl heel openhartig en oprecht is. Ik ga veel poseren uit de weg en laat mijn koppels gewoon spontaan met elkaar omgaan.

Ik wil dat mijn klanten plezier hebben en aanwezig zijn wanneer ze gaan trouwen zonder het gevoel te hebben dat ze op een fotoshoot zijn.

Sigma 35mm f/1.4

Het grootste deel van de dag gebruik ik dit als mijn “documentaire” lens. Het is de perfecte ‘catch all’ lens voor elk onderdeel van een trouwdag. Ik gebruik het veel als ik boven mijn hoofd fotografeer of lagere hoeken krijg. Het is breed genoeg om de scène vast te leggen zonder te vervormen.

Canon 5D Mark III (x2)

Ik heb de 5D MKIII’s vanaf het begin gebruikt. Ik ken al hun functies en knoppen uit mijn hoofd, dus ik hoef niet eens meer na te denken bij het gebruik ervan. Ik zal waarschijnlijk binnenkort minstens één lichaam upgraden, maar omdat ze nog steeds in goede staat zijn en ik dol ben op de beelden die ze leveren, kan ik mezelf er gewoon nog niet toe brengen om het te doen!

Canon 50mm f/1.2

Dit is veruit mijn favoriete lens. Ik gebruik het meestal voor portretten, maar het is ook geweldig voor het fotograferen van kleine details en elementen die de dag samenbinden. Het is ook heerlijk ’s nachts als ik in die situaties met weinig licht kom.

Canon 85mm f/1.2

Meestal gebruik ik de 85mm tijdens ceremonies en portretten. Ik haal het zelden uit mijn tas, maar het is de moeite waard om het extra gewicht rond te slepen om die paar foto’s te maken.

Canon 135mm f/2.0

Ik gebruik deze lens graag tijdens ceremonies als ik wat ultra close-ups wil krijgen of als ik niet in de buurt van het paar kan komen. Maar mijn favoriete aspect van deze lens is de compressie! Ik vind het geweldig dat het de landschappen direct achter het paar brengt als ik buiten portretten maak.

Canon TS-E 45mm f/2.8 & 24mm TS-E f/3.5 tilt shift lenzen

Toegegeven, ik gebruik deze lenzen niet meer zo veel als vroeger. Ze creëren een zeer dromerig effect bij het fotograferen van portretten. Ik fotografeer ook graag met hen om interesse te wekken als ik met een paar fotografeer tegen een solide achtergrond.

Canon 430EX Speedlite

Deze flitser heeft me nog niet in de steek gelaten en het is zeker het hogere prijskaartje waard. Ik gebruik het meestal alleen op de dansvloer of als ik een beetje extra invullicht nodig heb.

Super 8 camera’s

Vorig jaar ben ik begonnen met het opnemen van Super 8-trouwfilms met mijn vrienden bij Bang Bang Academy. Ik ben altijd onder de indruk geweest van de nostalgische look van super 8-film en ik vind het geweldig om de beelden terug te krijgen van het filmlab.

Ik heb een kleine bibliotheek van Super 8 camera’s stapelen, maar mijn twee favorieten zijn de Canon 814 & de Braun Nizo 801.

www.jesswoodhouse.com | @jess_woodhouse_

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer