Annapurna Mellor

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Annapurna Mellor en ik ben een reisfotograaf en schrijver uit het Verenigd Koninkrijk. Ik begon ongeveer 5 jaar geleden met het maken van foto’s – ik studeerde af aan de universiteit en vertrok naar Kathmandu om de berg te beklimmen waarnaar ik ben vernoemd.

Nadat ik het Annapurna Base Camp had bereikt, reisde ik een jaar solo door India, Zuidoost-Azië en langs de Trans-Mongoolse spoorlijn.

Het was in de loop van dit jaar dat ik een camera pakte en mijn reis begon te documenteren. Tegen het einde van het jaar had ik besloten dat dit de levensstijl was die ik wilde leven. Ik heb de volgende vier jaar besteed aan het opbouwen van mijn portfolio en het reizen over de hele wereld om de fulltime reisfotograaf te worden die ik vandaag ben.

In de afgelopen jaren heb ik gefotografeerd voor enkele van mijn favoriete reismagazines – National Geographic Traveler, Lonely Planet Magazine en Lodestars Anthology. Ik heb gewerkt met internationale reismerken zoals Intrepid Travel, booking.com en Remote Lands.

Ik ben te zien geweest in campagnes met Canon Europe, was jurylid in de World Nomads Travel Photography Competition en vond mijn werk in Lonely Planet Guidebooks, The Guardian krant en op Penguin boekomslagen.

Onlangs werd ik uitgeroepen tot winnaar van de categorie ‘Steden’ van de jaarlijkse National Geographic Traveler Photography Competition 2019.

Naast het publiceren van mijn werk, is het hoogtepunt van mijn werk dat ik de wereld rond kan reizen en verhalen kan vertellen over de mensen en culturen die ik onderweg ontmoet.

Mijn favoriete land is India, maar nepal, Myanmar, Italië en Marokko hebben ook een zeer dierbare plek in mijn hart.

Voor opdrachten ben ik naar het afgelegen, tribale noordoosten van India gestuurd, naar de chaos van Tokio en om een onontdekte kant van Ibiza te vinden.

Of ik nu fotografeer in Engeland of ergens ver weg, ik hou van de uitdaging, de verhalen en de creativiteit van mijn werk. Ik voel me heel gelukkig dat ik mag doen waar ik van hou voor de kost.

Mijn fotografie-uitrusting is een belangrijk onderdeel van mijn werk, maar ik vertel aspirant-reisfotografen altijd dat reizen veel belangrijker is dan het kopen van dure uitrusting, vooral aan het begin van je carrière.

Ik fotografeer momenteel met een Canon 5D Mark IV. Ik gebruik de verschillende generaties van de Canon 5D nu al een paar jaar en ik ben dol op de camera. Ik voel me erg comfortabel met de functies en ik weet dat het het licht, de kleuren en de beweging kan vastleggen die ik wil.

De primaire lens die ik gebruik is de Canon 24-70mm f/2.8 II. Het is een ongelooflijk veelzijdige lens voor reizen, waardoor ik landschappen, portretten, stadsscènes, eten en nog veel meer kan fotograferen zonder van lens te wisselen.

Ik gebruik deze lens ongeveer 90% van de tijd en zou me comfortabel voelen om op reis te gaan met alleen deze lens – inderdaad, als ik licht reis, neem ik vaak gewoon deze kitopstelling; één body en één lens.

Ik hou echter wel van de veelzijdigheid die het hebben van meerdere lenzen je geeft. Ik gebruik vaak de Canon 50mm f/1.2 voor portretten, en de Canon 70-200mm f/2.8 is geweldig om verschillende details van landschappen en steden te krijgen.

Een groothoeklens hebben, zoals de Canon 11-24mm f/4 kan handig zijn voor interieurs, ik moet vaak hotelkamers en restaurants fotograferen. Ik reis soms met een tweede camerabody – vooral als ik in opdracht ben en het belangrijk is om twee camera’s en twee verschillende lenzen tegelijk bij me te hebben. Mijn tweede camera is de Canon 5D Mark III.

Het hier afgebeelde statief is nieuw, het is het Manfrotto BeFree Advanced Travel Tripod die ik vriendelijk werd gestuurd na het winnen van de National Geographic Traveler Photography Competition. Ik heb het maar een paar keer gebruikt, maar ik ben zo onder de indruk van hoe licht en functioneel het is.

Andere essentiële dingen voor mij zijn een gids – ik gebruik Lonely Planet altijd en vind ze essentieel voor onderzoek als ik onderweg ben. Afgebeeld zie je mijn exemplaar van het India-boek, het is supergroot en gehavend, met meerdere hoofdstukken eruit gescheurd en overal notities gekrabbeld.

Ik heb ook altijd een notitieboekje en pen bij me, zowel om onderzoek op te schrijven als om namen en e-mails te schrijven van de mensen die ik fotografeer – het is geweldig om ze op een later tijdstip een kopie te kunnen sturen.

Visitekaartjes en een kopie van mijn zine kunnen ook nuttig zijn om mensen mijn werk te laten zien. Ze zullen me eerder vertrouwen als ze mijn werk kunnen zien en begrijpen dat ik een fotograaf ben die ze op een respectvolle, eerlijke manier zal vastleggen.

Extra geheugenkaarten (ik gebruik SanDisk) en batterijen zijn essentieel voor die reizen wanneer ik niet veel toegang heb tot stroom of wifi, en ik heb altijd een paar extra harde schijven bij me (ik gebruik WD MyPassport en heb er ongeveer 8) om een back-up te maken van al mijn afbeeldingen – ik ben paranoïde over het verliezen van iets!

Andere essentiële zaken hier zijn het reinigen van apparatuur – stoffige lenzen en sensoren kunnen een nachtmerrie zijn!

Ik heb een paar verschillende cameratassen, maar deze is mijn favoriet, het is de LowePro Photo Hatchback BP 250 AW II. Ik heb veel camerarugzakken geprobeerd om te reizen en deze is het beste voor mij.

Hoewel ik niet hou van hoe het eruit ziet, hou ik wel van hoe licht het is, hoe het naar achteren opent en goed is opgevuld. Het draagt een goede hoeveelheid kit en heeft ook ruimte voor mijn MacBook pro, een paar boeken en een waterfles. Plus – het is niet omvangrijk als ik op drukke markten of steden ben.

Dit is de tweede van deze tassen die ik heb gehad – de eerste ging de hele wereld over en eindigde behoorlijk gehavend, dus het was tijd om te investeren in een nieuwe. Ik weet zeker dat deze ook een aantal geweldige avonturen zal zien.

www.annapurnamellorphotography.com | @annapurnauna

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer