PhotoLogo Beoordeling

Deze Photologo Review heeft lang op zich laten wachten. Je hebt waarschijnlijk al enkele jaren reclame gezien voor deze intrigerende fotografielogoservice …

Ik zal eerlijk zijn – tot nu toe had ik absoluut geen interesse in het toevoegen van een watermerk of logo aan mijn afbeeldingen.

Mijn gedachten zijn echter veranderd sinds ik mezelf de kans heb gegeven om Photologo te beoordelen, en ik sta te popelen om het ook aan u voor te stellen …

Photologo Beoordeling

Photologo Signature Service

Sterk aanbevolen als een betaalbare en efficiënte manier om waarde toe te voegen aan uw fotografie.

Controleer de huidige prijs

Wat uw huidige opvattingen over watermerken of goedkope logodiensten ook zijn, zet ze opzij voor de duur van deze recensie – u zult misschien verbaasd zijn over wat ik heb ontdekt.

Mijn doel was om erachter te komen of het een goed idee is om Photologo te betalen om een aangepast handtekeninglogo voor u te maken. Laten we er meteen in duiken!

Inhoudsopgave

Wat is PhotoLogo?

Controleer de huidige prijs

Photologo is een dienst gemaakt door een fotograaf genaamd Jacob Terrence, die gelooft dat een afbeelding met een watermerk van de naam van de fotograaf, hun bedrijf of van een of andere vorm van identificatie, niet alleen hun werk beschermt, maar ook voegt waarde toe naar het.

Wanneer een kunstenaar een werk af heeft, signeert hij het altijd. Hun handtekening is een unieke en tijdloze manier om te identificeren wie het werk heeft gemaakt, zodat het nooit wordt aangezien voor het werk van iemand anders, en om het te beschermen tegen diefstal.

De sleutel tot de PhotoLogo-service is dat elk logo handgemaakt door een kalligrafiekunstenaar.

Je kunt de dikte van de lijn van het logo bepalen en hoe ‘krullend’ je het wilt, maar verder is je logo volledig in handen van de maker.

Je kunt ook kiezen uit een selectie van bestaande ‘Signature Collection’-stijlen – hierover later meer, omdat dit het echt opwindende deel is …

Een paar dagen later ontvangt u een voorbeeld van uw nieuwe handtekeninglogo en krijgt u de kans om het goed te keuren of maximaal één gratis revisie aan te vragen.

Als u haast heeft, kunt u een levering van de volgende dag of 48 uur selecteren, waarbij de prijs dienovereenkomstig wordt verhoogd.

Mijn Photologo Review

Het schrijven van een recensie over Photologo is niet zo eenvoudig als je zou denken – het resultaat van de service is tenslotte iets dat zeer subjectief is.

Persoonlijk hou ik van wat de kunstenaars met mijn naam hebben gemaakt en heb ik het gevoel dat het op de juiste foto zeker kan dienen om er waarde aan toe te voegen.

Ik zou zelfs zo ver gaan om te zeggen dat als ik ooit een website zou maken met als enige doel mijn fotografie te verkopen, het hebben van mijn handtekeninglogo met een watermerk zoals het is in de bovenstaande afbeelding de waargenomen waarde te verhogen van de afdruk.

Net zoals elk schilderij dat aan je muur hangt een vorm van gekrabbelde handtekening in de hoek heeft, zo zou ook elke kunstfoto moeten zijn – Photologo lijkt de ideale service voor elk niveau van fotograaf om dit gemakkelijk te bereiken.

Mijn eerste ervaring met Photologo was als volgt:

1. Ik heb een bestelling geplaatst voor een logo bestaande uit mijn naam zonder byline. (Ik koos de gemiddelde lijndikte van 3 opties en de middelhoge curliness voor de versie die je in de onderstaande afbeelding ziet.)

2. 14 uur later (ik koos voor expreslevering) ontving ik een e-mail over mijn nieuwe logo. Toen ik erop klikte, werd ik naar een pagina geleid met een voorbeeld en de optie om het logo te accepteren of een revisie aan te vragen.

Foto Logo Review

Mijn naam is opnieuw gemaakt in een Photologo-handtekeninglogologo.

Dat was het wel zo’n beetje! Ik hield van de eenvoud van opties vóór de creatie van het logo, de snelheid van de levering en het volledig probleemloze goedkeuringsproces.

Zodra ik op goedkeuren had gedrukt, werd het logo automatisch naar mijn bureaublad gedownload in versies met hoge resolutie en lagere resolutie, zowel zwart als wit.

Omwille van deze beoordeling heb ik ook een paar meer Photologo-bestellingen geplaatst, waarbij ik elke keer een iets andere stijl van handtekeninglogo vroeg, evenals een paar aangepaste van iets genaamd The Signature Collection…

De Signature Collection (sterk aanbevolen!)

Kenmerkende stijlen

Klik op deze zin om de galerie Handtekeningverzameling weer te geven (deze wordt pas weergegeven als u klikt).

Een service die niet bijzonder goed wordt benadrukt op de Photologo-website is iets dat The Signature Collection wordt genoemd, en het is dit dat ik Aanbevelen je checkt uit.

Zoek bij het plaatsen van een bestelling voor uw Photologo naar de tekst die luidt: “Wilt u uw Photologo op basis van een stijl die u op onze website ziet?”en klik erop om een galerij weer te geven die kan worden gescrolld – zie afbeelding hierboven.

De Signature Collection biedt een aantal logo’s, die veel meer waard dan het kleine bedrag dat Photologo in rekening brengt – ik ben eigenlijk verbaasd dat deze service geen ‘extra extra’ is die honderden dollars kost.

Voor veel minder dan $ 100 kunt u een echt logo helemaal opnieuw ontworpen voor uw fotografiebedrijf, uw website of zelfs elke andere branding die u nodig hebt.

Een paar maanden geleden lanceerde ik een product genaamd Together Cards, om trouwfotografen te helpen hun klanten te poseren.

Omdat ik niet de tijd of het budget had om een volwaardige grafisch ontwerper in te huren om het logo te maken, wendde ik me in plaats daarvan tot PhotoLogo en was erg onder de indruk van het resultaat dat je in de onderstaande afbeelding kunt zien.

goedkoop aangepast logo

Niet slecht voor een sub-$50 logo en een doorlooptijd van 48 uur! (Kleur toegevoegd in Photoshop)

Als je ooit met een grafisch ontwerper of kalligrafiekunstenaar hebt gewerkt, weet je hoeveel ze meestal in rekening brengen – iets van deze kwaliteit voor deze prijs kunnen krijgen, is gewoon nergens anders mogelijk.

De Signature Collection is een geweldige optie als je iets minder ‘standaard’ wilt, maar voor weinig investering – hipster trouwfotografen en vrolijke lifestylefotografen zouden dol zijn op enkele van de meer funky kalligrafiestijllogo’s.

Het is zelfs geweldig om wat cursieve tekst te plaatsen op elk soort ontwerp of afbeelding die je leuk vindt – bekijk dit voorbeeld door mijn Photologo-handtekening op een geweldige afbeelding te leggen die ik op Unsplash heb gevonden:

Photologo Signature Stijl

Het verkrijgen van een aangepast kalligrafielogo voor deze prijs is ongelooflijk! | Afbeelding Credit: Massimiliano Morosinotto

Deze service heeft echt mijn ogen geopend voor hoe verbazingwekkende prijs-kwaliteitverhouding Photologo eigenlijk wel, en nam ook alle twijfel weg dat echte kalligrafiekunstenaars de logo’s maakten – het zou onmogelijk om zoiets te automatiseren.

Het is ook vermeldenswaard dat als je een ander logo-ontwerp hebt dat je ergens hebt gevonden, of het goed kunt schetsen of uitleggen, Photologo je de mogelijkheid biedt om dit ook te doen.

Hoe een Photologo-watermerk toe te voegen

Fotologo voorbeeld 2

Deze keer selecteerde ik de 3e optie van curliness voor mijn handtekening Photologo.

Er zijn een paar manieren om uw Photologo-watermerk aan uw afbeeldingen toe te voegen, en gelukkig is het een eenvoudig proces.

Ik neem aan dat je misschien al een exemplaar van Adobe Lightroom, Photoshop of een andere beeldbewerkingssoftware bezit die watermerken mogelijk maakt.

Photologo biedt ook een eigen software die speciaal is gemaakt voor deze ene taak van het toevoegen van een watermerk aan een foto, genaamd Photopolish, en het is eigenlijk de gemakkelijkste methode van allemaal (en vereist geen Adobe-abonnement!)


Ik vind het vooral leuk hoe Photopolish een ‘watermerkportemonnee’ biedt, die al je watermerken op één plek opslaat, waardoor het voor jou veel gemakkelijker wordt om er meerdere tegelijk te selecteren en te visualiseren (zie bovenstaande video).

Een ander voordeel is dat het heel gemakkelijk is om meerdere afbeeldingen tegelijk te bulken met Photopolish, zoals te zien is in de video.

Hoe zet je een logo op een foto in Lightroom?

Als u Lightroom gebruikt, is het een eenvoudige taak om uw nieuwe Photologo toe te voegen aan elke foto die u exporteert uit uw Lr-catalogus.

Selecteer eerst de foto of foto’s die u wilt exporteren. Ik selecteer ze graag afzonderlijk, omdat niet alle foto’s baat hebben bij het hebben van het logboek op dezelfde locatie (zie de voorbeeldafbeelding hierboven, waar mijn logo een deel van de auto zou hebben belemmerd.)

Open vervolgens het dialoogvenster Exporteren (Shift + Cmd / crtl + E) en scrol omlaag naar ‘Watermerken’, klik op de vervolgkeuzepijl om deze indien nodig uit te vouwen.

Watermerk toevoegen in Lightroom

Het toevoegen van uw Photologo als watermerk in Lightroom is eenvoudig.

Hierna moet u het dialoogvenster ‘Afbeeldingsopties’ uitvouwen en op de knop ‘Kiezen’ klikken om de locatie van uw P te vindenhotoLogo bestand.

Als uw afbeelding overwegend donker is in de hoek waar u het logo verwacht te plaatsen, selecteert u de witte versie met hoge resolutie van uw logo. Als het licht is, selecteert u de zwarte versie.

Klik vervolgens op ‘Watermerkeffecten’ om een ander dialoogvenster vol opties te openen voor de grootte, plaatsing, ankerpunt en dekking van uw nieuwe logo.

hoe photologo toe te voegen met Lightroom

U kunt een aantal weergaveopties kiezen in het dialoogvenster Watermerkeffecten.

Ik vind het leuk om de ondoorzichtigheid van het logo te laten vallen tot ongeveer 70%, maar dit zal grotendeels afhangen van de foto in kwestie en de uiteindelijke look van de afbeelding waar je voor gaat.

De locatie van het logo op de afbeelding, en waar je het wilt ‘verankerd’ is ook persoonlijke voorkeur, maar ik vind dat meestal linksonder of rechtsonder het beste eruit ziet, waarbij het midden een andere optie is die soms mooi werkt (zie voorbeeldafbeelding verderop in deze review).

Daarna moet je het nieuwe watermerk opslaan als een watermerkvoorinstelling, wat ik enigszins vervelend vind omdat je dit elke keer moet doen als je een kleine aanpassing maakt.

Hoe zet je een logo op een foto in Photoshop?

Een andere optie om uw Photologo op zijn plaats te zetten, is door Photoshop te gebruiken.

Als u deel uitmaakt van het Creative Cloud Alle apps-lidmaatschap, moet u toegang hebben tot zowel Photoshop als Illustrator, die beide kunnen worden gebruikt om een logo te plaatsen of te illustreren.

Logo toevoegen met Photoshop

Het toevoegen van de Photologo met Photoshop is ook eenvoudig.

Open eerst de afbeelding die u van een watermerk wilt voorzien en sleep vervolgens het Photologo PNG-bestand over de afbeelding om het als een nieuwe laag toe te voegen.

U moet het formaat wijzigen en het zelf positioneren – er is ook een gratis Photoshop Action die u kunt maken om dit proces hier te automatiseren, maar zolang u slechts een paar foto’s maakt, is het misschien gemakkelijker om het handmatig te doen.

Exporteer vervolgens eenvoudig de foto uit Photoshop op dezelfde manier als u normaal zou doen.

Is Photologo de kosten waard?

Voordat we verder gaan, is het de moeite waard om de kosten van de Photologo-handtekeningservice te bekijken.

Er lijkt een 60% verkoop op de gebruikelijke prijs vrij regelmatig, dus het is de moeite waard om hier te klikken om erachter te komen hoeveel het vandaag kost.

Voor de normale prijs of de gereduceerde prijs vind ik het ongelooflijk waar voor je geld dat er een echte artiest is die helemaal opnieuw aan je logo werkt (zie videoclip hierboven)… en ze bieden zelfs gratis revisies aan!

Als u besluit om een aangepast logo-ontwerp zoals hieronder te bestellen, moet u toegeven dat deze service veel waar voor uw geld biedt – er is gewoon nergens anders dat u iets van deze kwaliteit in zo weinig tijd voor deze prijs kunt krijgen.

Wat betreft de Photologo-service zelf, kon ik geen fout vinden. Alles werd soepel en snel afgehandeld.

Toen ik een herziening aanvroeg, alleen voor deze beoordeling, werd het herziene logo binnen 12 uur naar mij verzonden.

Controleer de huidige prijs

Veelgestelde vragen

Wat is PhotoLogo?

PhotoLogo is een service die aangepaste, handgemaakte logo’s maakt die fotografen kunnen gebruiken om hun afbeeldingen van een watermerk te voorzien. Elk logo is ontworpen door een kalligrafiekunstenaar en binnen een paar dagen aan u geleverd.

Hoe maak ik een watermerk?

U kunt uw eigen fotografiewatermerk maken met behulp van software zoals Photoshop, Illustrator of andere grafische ontwerp- of fotobewerkingssoftware. Een watermerk bestaat normaal gesproken uit uw naam en / of logo op een transparante achtergrond. Houd er rekening mee dat als je nog geen professioneel ontworpen logo hebt, je een beetje vaardigheid en ontwerpflair nodig hebt om het er goed uit te laten zien. PhotoLogo is een alternatieve optie waarbij iemand uw watermerk voor u op maat maakt.

Waar plaats je een watermerk?

Een standaardlocatie voor een watermerk bevindt zich in de rechterbenedenhoek van een foto. Dat gezegd hebbende, het doel van een watermerk is om u als fotograaf te identificeren zonder afbreuk te doen aan de afbeelding zelf – dus afhankelijk van de afbeelding moet u mogelijk kiezen welke locatie het meest discreet is.

Moet ik mijn foto’s van een watermerk voorzien op Instagram?

Als je je zorgen maakt over mensen of bedrijven die je Instagram-foto’s zonder je toestemming gebruiken, is het een optie om ze van een watermerk te voorzien. Houd er rekening mee dat dit mensen kan afschrikken om uw foto’s te stelen of hen kan aanmoedigen om u te crediteren, maar het kan niet echt veel doen om uw afbeeldingen te beschermen. Gezien de beperkte schermruimte die beschikbaar is op Instagram, kiezen de meeste fotografen ervoor om geen watermerk op te nemen.

Laatste woorden

Ik geef toe dat ik vroeger mijn neus ophaalde voor watermerken. Misschien lees ik in een photo forum ergens dat watermerken meestal werden gebruikt door amateurs op een opzichtige manier, aftrekkend van elke impact die de originele foto ooit zou hebben gehad.

Met de Photologo-service moet ik zeggen dat mijn mening is veranderd.

Door een kunstenaar (of het nu echt of robot is, het kan me niet schelen!) toe te staan je naam opnieuw te ontwerpen tot iets dat lijkt op een kalligrafische handtekening, kunnen je foto’s daadwerkelijk voordeel van een watermerk.

In feite overstijgt het Photologo-product traditionele watermerken, ooit bedoeld als een manier om beelddiefstal te voorkomen, door het toevoegen van waargenomen waarde naar je laatste werk.

Ik geloof dat als je ooit van plan bent om je fotografie te verkopen, je mogelijk kosten in rekening kunt brengen meer voor het als het uw handtekening bevat die smaakvol is geplaatst op een plek die het algehele beeld in evenwicht brengt.

Door een handtekening aan een afbeelding toe te voegen, help je deze te verheffen van louter digitale foto naar iets dat dichter bij een kunstwerk staat.

Of iemand ooit bereid zou zijn om afstand te doen van zijn zuurverdiende geld voor dat kunstwerk, is natuurlijk afhankelijk van je bekwaamheid als fotograaf, maar het Photologo-product is in ieder geval een slimme eerste stap!

Photologo Beoordeling

Photologo Signature Service

Sterk aanbevolen als een betaalbare en efficiënte manier om waarde toe te voegen aan uw fotografie.

Controleer de huidige prijs