Izabela Rachwal

FacebookPinterestDelen

Hallo, mijn naam is Izabela Rachwal. Ik ben een reis- en portretfotograaf. Ik kom oorspronkelijk uit Krakau, Polen, maar ben nu gevestigd in Winnipeg, Canada.

Ik reis de hele wereld over om prachtige locaties vast te leggen en portretten te maken van mensen die ik onderweg ontmoet.

Mijn carrière begon in de modefotografie, waar ik veel van de vaardigheden leerde die ik in mijn portretwerk gebruik.

Ik heb altijd een passie gehad voor reizen en een verlangen om de wereld te verkennen en mezelf onder te dompelen in andere culturen. Ik heb veel alleen gereisd voor mijn plezier en begon mijn grote camera mee te nemen op mijn backpackreizen, nooit de perfecte foto willen missen. En hier ben ik nu.

Als fotograaf wil ik dat mijn kijker ontzag heeft. Om geboeid te worden door de natuur en geïnspireerd te worden om uit huis, stad, land te komen en te zien in wat voor een ongelooflijk mooie wereld we leven.

Mijn doel is dat mijn publiek dezelfde emoties voelt als die ik ervaar bij het zien van de meest opvallende vergezichten.

Ik fotografeer voornamelijk met Nikon en Sigma apparatuur. Ik hou van deze bedrijven en waardeer hoe ze de behoeften van klanten bijhouden en altijd de beste apparatuur produceren.

Ik hou ook van hoe stevig de apparatuur is en dat is erg belangrijk voor mij omdat ik veel reis en wandel. Mijn uitrusting moet waterbestendig zijn en zelfs in moeilijke situaties werken.

Voor het bewerken gebruik ik voornamelijk Lightroom en Photoshop met mijn eigen presets die ik op maat heb gemaakt. Ik hou ervan dat mijn foto’s er humeurig uitzien, hoewel ik levendige kleuren waardeer en soms werk anders moet bewerken voor mijn individuele klanten.

Hier is een lijst van de meeste van mijn spullen:

Camera body’s:

Nikon Z7

Nikon D750

Nikon D850

Nikon F100

Pentax Asahi

Practica LTL 3

Polaroid camera’s

Drone:

Mavic Pro

Lenzen:

Nikon 20mm f/1.4

Sigma Art 35mm f/1.4

Sigma Art 50mm f/1.4

Nikon 85mm f/1.8

Nikon 24-70mm f/2.8

Nikon 70-200mm f/2.8

Ook een heleboel lenzen voor mijn filmcamera’s.

Statief: Gorilla Pod, Vanguard Veo 264CB

Lensfilters – B+W en Tiffen

MacBook Pro

Wacom-tablet

Harde schijven

Geheugenkaarten

Kabels

Laders

(Ik heb ook een heleboel studiospullen die niet op de foto staan.)

www.izabelarachwal.com | @izabelarachwal

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer