Sarah Edis

FacebookPinterestDelen

Hey daar, ik ben Sarah-Jane Edis een fotograaf in Sydney. Ik begon 10 jaar te studeren en te werken in grafisch ontwerp voordat ik fotograaf werd.

Fotografie is altijd datgene geweest waar ik alle besef van tijd mee kwijt ben geraakt.

Ik ben opgegroeid op een boerderij op het platteland van NSW, waar ik mezelf urenlang vermaakte door mijn drie broers en zussen en babysitters model voor me te maken.

Mijn passie is altijd het fotograferen van mensen geweest. Ik hou van de kunst om mensen te laten ontspannen en zichzelf te laten zijn voor je. Verbinding is een centraal onderdeel van mijn werk.

Ik hou mijn kit graag klein. Net zoals film je een moment gaf om verbinding te maken bij het veranderen van de filmrol, vind ik het veranderen van de lens hetzelfde doen; het geeft me de tijd om even de tijd te nemen om met de persoon voor me te praten – zelfs kinderen.

Ik lijk weg te lopen met een beginnende fotograaf elke keer dat ik een gezin fotografeer. Ik vind het niet erg dat ze mijn camera aanraken en laat ze vaak helpen. Ik hou van hoe nieuwsgierig kinderen zijn.

Ik gebruik de Canon 5D MKIII als mijn camera. Mijn favoriete lens is Canon EF 50mm f/1.2 om lekker dichtbij op te staan en mooie portretten te krijgen. Het is ook geweldig om binnenshuis te fotograferen.

Ik hou ook van de Canon EF 24-70mm f/2.8 vanwege zijn veelzijdigheid.

Ik heb een paar Speedlite 600EX-RT voor mijn documentaire werk en een Canon ST-E3-RT Speedlite zender met een paar paraplu’s en staat voor mijn portretten. Ik hou van de flexibiliteit die Speedlites me bieden, maar gebruik ze niet veel voor familie.

Ten slotte wilde ik alleen maar zeggen hoeveel ik van deze site hou. Het heeft me echt geholpen om de beste apparatuur te vinden – daarvoor had ik alleen een filmcamera. Ik hou ervan om door te kijken en andermans werk te zien.

www.sarah-janeedis.com | @sarahjane_edis

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer