Cliff Choong

Hallo mede ShotKit-ians!

Mijn naam is Cliff Choong. Ik ben een bruilofts- en portretfotograaf gevestigd in Kuala Lumpur, Maleisië.

Ik ben ook een echtgenoot van een slimme en mooie vrouw (Brenda), en een vader van 3 speelse en soms ondeugende kinderen (Elion, Giovanna en Raphael).

Mijn digitale fotografiereis begon rond dezelfde tijd dat mijn eerste kind werd geboren en nu is hij bijna 10 jaar oud! Ik was niet van plan om fulltime fotograaf te worden, maar mijn vrouw overtuigde me om een sprong te maken van hobby naar professionele carrière.

Ik dank haar daarvoor, want fotografie is niet alleen mijn passie geworden, maar ook het belangrijkste inkomen voor mijn gezin.

Ik hou ervan om de echte momenten van koppels vast te leggen, of het nu op een bruiloft of een portretsessie is.

Ik poseer het paar zelden, maar geef alleen een richting van waar ze moeten staan voor betere belichting en compositie. En dan speel ik wat muziek of nummers uit mijn Spotify-afspeellijst af met mijn Ultimate Ear Bluetooth-luidspreker om de sfeer te bepalen en gooi ik wat games en vragen in om het paar met elkaar te laten communiceren.

Dan sta ik klaar met mijn camera om de natuurlijke en authentieke momenten te fotograferen wanneer ze zich voordoen.

Ik werk graag nauw samen met de koppels dichter bij hun trouwdag om meer intieme beelden te creëren.

Als het stel de foto’s terugkijkt, kunnen ze het gevoel hebben dat ze weer ter plaatse waren.

Hier is een lijst van mijn go-to gear:

Canon EOS R: Mijn onlangs geüpgradede hoofdcamera (1 maand oud) en het is mijn eerste spiegelloze. Ik zit er nog in het stadium van wennen. Na een paar opdrachten ben ik echter onder de indruk van wat deze camera kan doen bij weinig licht en ik ben vooral dol op de elektronische zoeker die me helpt te zien
licht anders.

Bovendien vond ik de focus op de EOS R is veel beter dan op de 5D Mark IV en ik ben vooral dol op Touch &Drag Auto Focus, waar ik het scherpstelpunt gewoon kan aanraken en slepen naar de specifieke plaats waar ik het wil hebben.

En daarom is het mijn belangrijkste camerabody geworden. Hopelijk komt er snel weer een firmware-update, want er zijn hier en daar nog wat storingen aan de hand.

Canon 5D Mark IV: Mijn secundaire body nu, maar het was mijn belangrijkste camera body voor 2 jaar totdat ik de EOS R kreeg. Mijn eerste full frame DSLR was een 5D Mark II als mijn hoofdcamera en 5D Mark IV als tweede lichaam gedurende 6 jaar. Maar nu zijn ze allebei met pensioen.

Canon 50mm f/1.2: Mijn favoriete lens. De meeste van mijn werken zijn geschoten met deze lens.

Canon 16-35mm f/2.8: Dit wordt meestal gebruikt op het secundaire lichaam, vooral tijdens het pre-wedding, fetch-the-bride-spel, groepsfoto of een breed landschapsfoto.

Canon 85mm f/1.8: Recent toegevoegd aan de familie. Ik gebruik het voor portret en enkele openhartige foto’s tijdens kleine recepties.

Canon 135 f/2: Dit is de langste lens die ik nu heb. Ik gebruik dit tijdens de march-in sessie en enkele openhartige foto’s tijdens de bruiloftsreceptie. Ik had vroeger een Canon 70-200mm f/2.8 maar het is te zwaar om mee te nemen dus nu ligt het op de plank.

Canon 600EX-RT: Ik gebruik zelden flits voor bruiloft opdracht omdat ik de voorkeur geef aan natuurlijk licht, tenzij de omgeving echt donker is. Ik gebruik echter flash voor groepsfoto’s en portretten binnenshuis.

Pentax 645 75mm f/2.8: Ik heb filmfotografie een paar jaar geleden opgepakt en sindsdien ben ik er geobsedeerd door. Vooral verliefd op het middenformaat. Dit is een van de goedkoopste middenformaat camera’s maar toch met een zeer hoge beeldkwaliteit. Het wordt precies om die reden de arme-man Contax genoemd. Ondanks hoe het heet, ik hou ervan. Hoewel het een beetje zwaar is in vergelijking met mijn DSLR en spiegelloos, fotografeer ik dit graag voor paarportretten, maar alleen als de tijd het toelaat.

Rolleicord IV: Nog een van mijn favoriete middenformaat camera’s, want het ziet er cool uit. Dit neem ik altijd mee op reis, omdat ik onzichtbaar ben als ik er straatfotografie mee doe. ^^

Nikon FM2 50mm f/1.4 Ai: Hou van deze old school camera, het is stijlvol en tijdloos. Ook is het volledig mechanisch, wat betekent dat ik me geen zorgen hoef te maken over de levensduur van de batterij. Ik gebruik het voor mijn reisfoto’s en soms voor straatfotografie.

Canon 5QD |: Deze filmcamera gekocht omdat ik hem samen met al mijn Canon EF objectieven kan gebruiken. Ik gebruik dit wanneer mijn klant paar vraagt om some foto’s geschoten op film en alleen voor portret of minder bewegingssessies omdat het fotograferen van film traag is en bruiloften een zeer snel tempo zijn. (De camera wordt momenteel verzonden voor onderhoud, dus hier niet weergegeven.)

Filmvoorraden:

Hier is een lijst met films waar ik normaal mee fotografeer. Ik stuur al mijn kleurenfilms naar het lab, maar ik ontwikkel en scan al mijn zwart-witfilms zelf.

Kleur – Portra 160, Portra 400, Ektar 100, Pro400h & Provia 100
Zwart &Wit – HP5 Plus, Trix 400, Arcos 100

Sekonic Studio Delux L-28c2 Analoge Lichtmeter: Gebruik het samen met Rolleicord IV omdat het geen ingebouwde lichtmeter heeft.

YongNuo E3-RT Draadloze TTL Trigger: Heb dit omdat het 1/3 de prijs van een Canon is. Ik gebruik het voor off-camera flitser en wanneer ik portretten of groepsfoto’s maak.

WONDERBOOM blue tooth luidspreker door Ultimate Ear: Ik neem dit mee naar elke trouwopdracht en portretsessie. Het is om mijn Spotify-nummerslijst mee af te spelen tijdens mijn shoot. Het is als een kleine pixie voor mij, het brengt magische momenten naar de scène.

Camera:

Canon EOS R

Canon 5D Mark IV

Lenzen:

Canon 50mm f/1.2

Canon 16-35mm f/2.8

Canon 85mm f/1.8

Canon 135mm f/2

Speedliet:

Canon 600EX-RT

FILM camera’s:

Canon 5QD |

Nikon FM2 50mm f/1.4 Ai

Pentax 645 75mm f/2.8

Rolleicord IV

Filmvoorraad:

Kleur – Portra 160, Portra 400, Ektar 100, Pro400h & Provia 100

Zwart &Wit – HP5 Plus, Trix 400, Arcos 100

Anderen:

YongNuo E3-RT Draadloze TTL Trigger

Sekonic Studio Delux L-28c2 Analoge Lichtmeter

WONDERBOOM blue tooth luidspreker door Ultimate Ear

cliffchoongphotography.com | @cliffchoongphotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer