Photomyne Beoordeling | App om te scannen, te herstellen en oude foto’s te delen

FacebookPinterestDelen

Photomyne is een mobiele fotografie-app die is ontworpen om u te helpen uw afgedrukte foto’s te digitaliseren, inclusief fotoalbums. Deze tool voor het scannen van foto’s verzamelt foto’s in digitale albums op uw smartphone.

Deze app is een kosteneffectief alternatief voor het investeren in dure fotoscanners of het betalen van een service om uw foto’s voor u te scannen. In deze Photomyne-recensie bespreken we de functies van deze gebruiksvriendelijke fotoscan-app en laten we u zien hoe u aan de slag kunt gaan.

Onze beoordeling vergelijkt ook alternatieven voor de Photomyne-app, zodat u een beter idee kunt krijgen van hoe deze zich verhoudt. De prijsstructuur van Photomyne kan lastig zijn om te navigeren, dus we zullen ingaan op de details van hoeveel elke service kost.

Met zeer weinig tijd doorgebracht met Photomyne, kunt u eenvoudig beginnen met het scannen en digitaal opslaan van uw foto’s om ze op te slaan en te delen voor de komende jaren. Zelfs de meest doorgewinterde expert op het gebied van het scannen van foto’s zal de functies van Photomyne nuttig vinden bij het digitaliseren van foto’s met gemak.

Daarnaast werkt Photomyne met een reeks aanvullende apps die u helpen uw foto’s te manipuleren om ze tijdloos te houden.

 • Wat is de beste software om foto’s te scannen?

Photomyne Beoordeling

Wat is FilmBox van Photomyne?

FilmBox maakt gebruik van de Photomyne-scansoftware om negatieven om te zetten in foto’s die u kunt delen met familie en vrienden en / of kunt opslaan in albums op uw smartphone. Met deze specifieke app kunt u ook overeenkomstige details toevoegen om uw herinneringen vers te houden.

Naast Filmbox biedt Photomyne ook 7 andere apps om al je fysieke dia’s en filmherinneringen om te zetten in digitale pareltjes:

 • Lifeshow – Als u graag diavoorstellingen maakt, helpt deze app u ze te animeren en biedt u de overgangen die nodig zijn om het verleden levend te houden.
 • Koelkastart – Ruim de rommel uit je koelkast door de kunst van je kind te digitaliseren met FridgeArt.
 • SlideScan – Gebruik deze tool om fotodia’s van uw smartphone te maken en deze om te zetten in digitale foto’s.
 • Inkleuren – Met deze app kunt u zwart-witfoto’s in kleur veranderen nadat u ze hebt gescand / geüpload. Geef het verleden nieuw leven met de Colorize-app.
 • Foto Stamboom – Bouw je stamboom op door familieportretten te uploaden. Photo Family Tree zal uw familieleden automatisch herkennen om foto’s dienovereenkomstig toe te wijzen. Het kan je zelfs scoren tegen je familieleden om te zien hoe vergelijkbaar je er echt uitziet.
 • Gezicht / Gezicht – Hoeveel lijkt u op uw familieleden? Scoor je gelijkenis met deze app.
 • FamilieStars – Op zoek naar een dynamische manier om herinneringen te maken? Ga uitdagingen aan met je familie en vrienden om een uniek fotoalbum samen te stellen dat je nog jaren kunt koesteren met FamilyStars.

Aan de slag met Photomyne

photomyne-app-on-iphone-scherm

Photomyne is beschikbaar op Google Play en De App Store. Het is gratis te downloaden en kost niet veel tijd om op uw smartphone te installeren.

Ga als volgt te werk om uw eerste foto te scannen met de Photomyne-fotoscanner:

 1. Open de Photomyne-app en log in met uw Google-account.
 2. U wordt dan gevraagd om een welkomstbericht dat u begeleidt bij het voltooien van uw eerste scan. Maak u geen zorgen! Je hebt geen foto voor je nodig. De demo biedt dat voor u.
 3. Nadat u de zelfstudie hebt voltooid, ziet u een scherm waarmee u kunt doorgaan met Photomyne Basic (de gratis versie) of kunt upgraden voor meer functies. Kies de juiste optie om door te gaan.
 4. De Photomyne-startpagina bevat een video van hoe u de app kunt gebruiken om uw oude fotoalbums op te slaan. U kunt op de rode knop “Scannen starten” onder de video klikken om uw eerste scan te voltooien.
 5. Zoals u in de zelfstudie hebt gezien, houdt u de rode knop onder aan het scherm ingedrukt om uw afbeeldingen vast te leggen. Klik op de miniatuur in de rechterbenedenhoek om uw gescande foto’s te bekijken. U kunt hier ook toegang krijgen tot de fotoalbums.

Het gebruik van Photomyne is net zo eenvoudig als het normaal maken van een foto, hoewel u zich geen zorgen hoeft te maken over verlichting. Neem de tijd om gescande foto’s van hoge kwaliteit van uw favoriete foto’s te maken om uw eigen digitale album te vullen.

U kunt ook een smartphone-filmscanner zoals deze van Kodak gebruiken om het proces nog eenvoudiger te maken.

Kenmerken van de Photomyne App

Maak meerdere foto’s tegelijk

photmyne-scherm

Met Photomyne kunt u maximaal vier afbeeldingen tegelijk vastleggen. De software snijdt de afbeeldingen ook automatisch bij, zodat u niet zelf naar binnen hoeft te gaan en achtergrondfuncties hoeft te verwijderen.

Bovendien, als de software een bepaalde foto niet heeft opgepikt, is dit gemakkelijk genoeg om te verhelpen. Kies gewoon de foto en de app snijdt deze automatisch bij en plaatst deze in het album naast de andere foto’s.

Deze functie helpt om de tijd die wordt besteed aan het scannen van oude foto’s te verminderen. In plaats van één voor één te gaan, kunt u snel afbeeldingen toevoegen aan uw digitale albums, vooral als ze kleiner zijn dan een indexkaart.

Gescande foto’s bewerken

Terwijl u elke afbeelding scant, kunt u deze afzonderlijk bewerken. Bewerkingstools bevinden zich in een werkbalk onder aan de app.

U kunt de foto eenvoudig roteren, bijsnijden en bewerken naar wens van uw hart. Raak gewoon de afbeelding aan om toegang te krijgen tot een versie op volledig scherm, waar u ook metagegevens kunt invoeren.

U kunt bijvoorbeeld zaken als locatie, mensen, tijd en speciale omstandigheden opnemen. Met Photomyne kun je zelfs gezichten taggen, audio toevoegen en ook de achterkant van de foto scannen.

Oude foto’s inkleuren

voor het inkleurenopties voor inkleuren

Photomyne biedt gebruikers de mogelijkheid om hun zwart-witfoto’s in te kleuren. Nadat u naar de afbeelding bent genavigeerd, klikt u op het kleurenwielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

Vanaf hier zal een pop-up u door het proces leiden. Wacht een paar seconden na het voltooien van deze stappen voor het eindresultaat en uw kleurenkopie wordt gemaakt naast het zwart-wit origineel.

In de bovenstaande afbeelding kunt u zien hoe realistisch Photomyne de zwart-witfoto heeft ingekleurd – van importeren tot het toevoegen van de kleur duurde minder dan 30 seconden.

Delen en cloudconnectiviteit

Individuele foto’s kunnen worden gedeeld op sociale media door op het pictogram personen in de rechterbovenhoek van de app te klikken. Kies eenvoudig het deelplatform uit de beschikbare opties.

Facebook en Twitter worden hier vermeld, maar als je op Instagram wilt delen, moet je de foto naar je smartphone downloaden en rechtstreeks via Instagram uploaden. U kunt ook instellen dat uw foto’s rechtstreeks naar de cloud worden geüpload via Amazon Web Services (AWS).

Verbinding maken met de cloud via Photomyne is een veel goedkopere optie dan andere cloudservices. Als u ook een groot aantal afbeeldingen moet uploaden, kunt u smartphoneruimte besparen door ze rechtstreeks naar de cloud zelf te uploaden.

Als je je eigen website hebt, kun je eenvoudig een blogpost maken met foto’s die je hebt geüpload met Photomyne. U hebt niet per se toegang nodig tot alle functies, maar zelfs de tool voor het inkleuren van foto’s kan waardevolle familiefoto’s nieuw leven inblazen.

Algemene prestaties

Het gebruik van uw Google- of Apple-account om in te loggen op Photomyne maakt het gemakkelijk om te scannen. Hoewel u misschien om de zoveel tijd wordt gevraagd om een in-app-aankoop, kunt u eenvoudig oude foto’s scannen binnen een paar minuten na het aanmelden.

Hetzelfde geldt voor toegang tot de websiteversie op zowel pc- als Mac-apparaten. De Photomyne-website laadt snel en het dashboard spiegelt de telefoon-app.

Als u zich zou aanmelden voor een lidmaatschap met toegang tot premiumfuncties, zouden deze ook aan de linkerkant van het dashboard op de website moeten verschijnen.

Wanneer u familiefoto’s toevoegt aan uw digitale albums, wordt de app mogelijk langzamer geladen. Tegelijkertijd bevat het dashboard een lijst met al uw digitale albums, compleet met een miniatuur voor elke albumhoes.

Dit kan u helpen snel te navigeren om het album en / of de foto te vinden waarnaar u op zoek bent.

Wat ontbreekt er?

opwaarderen

Helaas schiet Photomyne op sommige gebieden tekort als het gaat om het scannen van foto’s. Deze gratis app bevat bijvoorbeeld geen software die dubbele foto’s kan detecteren of vinden.

Als u per ongeluk dezelfde foto twee keer uploadt, moet u deze handmatig verwijderen.

Hoewel u met Photomyne foto’s kunt scannen en afzonderlijk kunt bewerken, zijn de bewerkingsfuncties beperkt in vergelijking met meer geavanceerde toepassingen. Gebruikers van sociale mediaplatforms zoals Instagram zullen vergelijkbare bewerkingsfuncties beschikbaar vinden.

U moet echter specifiek beeldbewerkingssoftware aanschaffen als u uw foto’s wilt manipuleren, wat in de meeste gevallen duur kan zijn.

Photomyne adverteert ook de mogelijkheid om fotoherinneringen te maken met beschrijvingen en details als bijlage. Hoewel deze metadata voor de meeste gebruikers van onschatbare waarde kan zijn, blijft deze alleen binnen het Photomyne-systeem.

Kortom, als u een gescande foto van de app naar uw telefoon zou downloaden, zouden de metagegevens die u hebt ingevoerd de overdracht niet uitvoeren.

Over uw telefoon gesproken, de foto’s die zijn opgeslagen op Photomyne moeten rechtstreeks op uw filmrol worden opgeslagen om ze op te nemen in de back-upprocedures van uw telefoon. Anders zou u mogelijk al uw foto’s kunnen verliezen als er iets met uw telefoon zou gebeuren.

Alternatieven voor Photomyne

Populaire alternatieven voor Photomyne zijn Epson Creative Print, Office Lens, Pic Scanner, HP Smart, Adobe Scan en Microsoft Lens. Elk van deze apps kan u helpen oude familiefoto’s op verschillende manieren vast te leggen, waarvan er vele vergelijkbaar zijn met de processen van Photomyne.

 • Adobe Scannen

Fans van de Adobe-programmasuite zullen genieten van Adobe Scan, waarmee u afbeeldingen en documenten kunt scannen met uw smartphone. Deze specifieke app verscherpt automatisch afbeeldingen om de algehele beeldkwaliteit te verbeteren, maar kan ook schitteringen en schaduwen verwijderen.

Bovendien kunt u formulieren digitaal scannen en invullen. Adobe Scan is een dynamische app voor het scannen van foto’s die de functies van de scansoftware uitbreidt om ook het scannen van documenten te verbeteren, maar is niet specifiek bedoeld voor foto’s.

 • Microsoft-lens

Het zorgvuldig scannen van uw foto’s op uw desktopscanner behoort tot het verleden. Microsoft Lens maakt echter gebruik van enkele van die beste functies om afbeeldingen te scannen om ze te converteren naar PDF-, Excel-, PowerPoint- en / of Word-bestanden.

In feite kunt u handschrift omzetten in getypte tekst met Microsoft Lens. Hoewel u geen scans als JPEG kunt opslaan, is de beeldkwaliteit hoog in deze scan-app.

Wat is beter PhotoScan of Photomyne?

Zowel Photomyne als Google’s PhotoScan zijn gratis te downloaden voor zowel iOS- als Android-gebruikers. U hebt naast uw smartphone geen dure producten nodig om oude foto’s te scannen, maar deze twee apps voor het scannen van foto’s verschillen in hun benadering van het scanproces, evenals beschikbare bewerkingsfuncties.

In sommige opzichten kan PhotoScan het fotoscanproces optimaliseren, maar het kost wel meer tijd per foto. U kunt bijvoorbeeld niet meer dan één foto scannen met PhotoScan.

Voor elke scansessie moet u meerdere foto’s van dezelfde foto maken om een verblindings- en vervormingsvrije eindfoto te maken die de service naar Google Foto’s uploadt.

Photomyne heeft wel een voorsprong op PhotoScan als het gaat om bewerkingsfuncties in de app zelf. De meeste fotobewerkingsfuncties van Google zijn ondergebracht in Google Foto’s zelf.

Naast het bijsnijden en het uitvoeren van een paar andere basisacties, is PhotoScan beperkt in wat u met uw oude foto’s kunt doen onmiddellijk nadat u ze hebt gescand. Dat gezegd hebbende, kunt u met de cloudservice foto’s op één plek opslaan.

Zelfs als u de foto’s uit de fotoalbums van uw telefoon zou verwijderen, kunt u ze mogelijk nog steeds herstellen als u ze opslaat in uw Google Photo / Drive-account. Dit geldt niet voor Photomyne, dat foto’s uit cloudopslag verwijdert als ze uit uw Photomyne-account op uw smartphone worden verwijderd.

Met zowel Photomyne als Google PhotoScan zou u een vergelijkbare beeldkwaliteit moeten kunnen bereiken. Het scanvermogen van PhotoScan piekt op 72 pixels per inch, wat respectabel is voor iets dat een smartphonecamera gebruikt.

U kunt beide apps ook gebruiken om uw gescande fotoalbums eenvoudig te delen met uw favoriete sociale medianetwerken.

Hoeveel kost Photomyne?

Photomyne-website

Het downloaden van de Photomyne scanner app is gratis voor zowel Android- als iPhone-gebruikers. U moet echter betalen voor een lidmaatschap als u van plan bent deze app te gebruiken voor het scannen van meer dan een paar foto’s.

Een Photomyne-lidmaatschap ontgrendelt onbeperkt scannen, delen en opslaan, zodat u naar hartenlust kunt digitaliseren. U krijgt ook toegang tot onbeperkte fotoback-up en onbeperkte verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om uw zwart-witfoto’s naar kleur te converteren.

Het lidmaatschap geeft u ook toegang tot uw Photomyne-account via andere apparaten en ook online. Photomyne biedt een gratis proefperiode van drie dagen waarmee u toegang krijgt tot de belangrijkste functies van de app.

Daarna kost het lidmaatschap $ 59,99 per jaar (de introductieprijs die 40% korting is op de standaardprijs) of $ 14,99 per maand (30% korting op de standaardprijs). U kunt ook kiezen voor het One-Shot tweejarige lidmaatschapsplan, een kosteneffectief langetermijnabonnement dat bestaat uit een enkele betaling vooraf.

De aanvullende Photomyne-apps variëren in prijs, afhankelijk van uw abonnementskeuze. FilmBox, Colorize, FridgeArt en SlideScan zijn elk $ 39,99 op het tweejarige lidmaatschapsplan en de resterende apps vallen binnen een vergelijkbare prijsklasse.

Photomyne Veelgestelde vragen

 • Hoe neem ik contact op met Photomyne?

Als u problemen ondervindt, kunt u contact opnemenct Photomyne door te mailen [email protected]

 • Hoe krijg ik mijn foto’s van Photomyne? (Hoe breng ik ze over naar mijn computer?)

Om alle foto’s van uw Photomyne-account naar uw computer over te zetten, moet u ze allemaal afzonderlijk selecteren. Navigeer naar de knop “Delen” en selecteer de foto’s die u wilt downloaden.

 • Is de Photomyne app gratis?

De Photomyne app is gratis te downloaden en te gebruiken. Als u echter toegang wilt tot onbeperkte gescande foto’s, moet u betalen voor een lidmaatschap. Voor extra gerelateerde apps worden ook abonnementskosten in rekening gebracht.

Laatste woorden: is Photomyne goed?

Met zoveel gratis functies en de mogelijkheid om binnen enkele seconden foto’s te maken met een enkele opname, verdient Photomyne een plek op onze download- en bewaarlijst.

Zelfs als je niet veel foto’s hebt om te scannen, is het zoveel gemakkelijker om Photomyne te gebruiken dan een flatbedscanner, en in veel gevallen kan het ook veiliger zijn. Het afdrukken van foto’s is eenvoudig te doen met deze app, omdat u vanaf meerdere apparaten toegang hebt tot uw account.

Photomyne is misschien wel de beste app die u kunt downloaden om uw oude foto’s voor de komende generaties te laten zien.

FacebookPinterestDelen