Photoshop 2022 Update: Nieuwste functies uitgelegd | Meld je aan voor de gratis livestream

Photoshop 2022 Update: Nieuwste functies uitgelegd | Meld je aan voor de gratis livestream

Welkom bij onze uitgebreide gids over de nieuwste functies van de Photoshop 2022-update! In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de spannende nieuwe updates en verbeteringen in de nieuwste versie van Photoshop. Of je nu een professionele fotograaf, grafisch ontwerper of gewoon een enthousiaste hobbyist bent, deze update heeft voor iedereen wel iets te bieden. Laten we meteen beginnen!

1. Nieuwe functie 1: AI-ondersteunde automatisering

Met de Photoshop 2022-update heeft Adobe artificial intelligence (AI) geïntegreerd om je workflow nog efficiënter te maken. De nieuwe AI-ondersteunde automatiseringstools helpen je bij het versnellen van taken zoals het selecteren en retoucheren van beelden, het aanpassen van kleuren en het toepassen van filters. Dit bespaart je kostbare tijd en zorgt voor verbluffende resultaten.

1.1 Slimme objectselectie

Een van de meest opwindende nieuwe functies is de slimme objectselectie. Met behulp van AI kan Photoshop nu automatisch objecten in een afbeelding detecteren en selecteren. Dit maakt het gemakkelijker dan ooit om specifieke delen van een foto te bewerken, bijvoorbeeld om een persoon te isoleren en de achtergrond te vervagen.

1.1.1 Hoe werkt het?

De slimme objectselectie maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om objecten in een afbeelding te herkennen. Door simpelweg een selectiekader om het gewenste object te tekenen, zal Photoshop automatisch het object detecteren en de selectie verfijnen. Het is een baanbrekende functie die je veel tijd en moeite kan besparen bij het bewerken van foto’s.

2. Nieuwe functie 2: Verbeterde cloudintegratie

Met de Photoshop 2022-update wordt de cloudintegratie naar een hoger niveau getild. Adobe heeft gewerkt aan het verbeteren van de samenwerking en het delen van bestanden met behulp van de cloud. Dit betekent dat je gemakkelijk kunt samenwerken met anderen aan projecten en bestanden kunt delen en synchroniseren tussen verschillende apparaten.

2.1 Geïntegreerde cloudopslag

Adobe heeft nu de mogelijkheid toegevoegd om je bestanden direct op te slaan in de cloud. Dit betekent dat je altijd en overal toegang hebt tot je werk, zonder gedoe met het overzetten van bestanden tussen apparaten. Je kunt nu naadloos werken op je desktop, laptop of zelfs je smartphone, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het verliezen van gegevens.

2.1.1 Samenwerken in real-time

Met de verbeterde cloudintegratie kun je nu ook in real-time samenwerken met anderen aan projecten. Je kunt bestanden delen en bewerken met collega’s of klanten, waar ze zich ook bevinden. Dit maakt het gemakkelijker dan ooit om feedback te geven, wijzigingen door te voeren en projecten gezamenlijk te voltooien.

Conclusie

De Photoshop 2022-update biedt een breed scala aan nieuwe functies en verbeteringen die de manier waarop je werkt met Photoshop volledig veranderen. Van AI-ondersteunde automatisering tot verbeterde cloudintegratie, deze update tilt je creativiteit naar nieuwe hoogten. Mis deze kans niet en meld je aan voor de gratis livestream waarin alle nieuwe functies uitgebreid worden uitgelegd. Klaar om je fotografie- en ontwerpprojecten naar een hoger niveau te tillen? Download nu de nieuwste versie van Photoshop en ontdek zelf de eindeloze mogelijkheden!

Veelgestelde vragen

1. Kan ik de Photoshop 2022-update gratis downloaden?

Nee, Adobe biedt de Photoshop 2022-update niet gratis aan. Het is een betaalde upgrade voor bestaande gebruikers van Photoshop. Je kunt echter wel profiteren van de gratis livestream waarin alle nieuwe functies worden uitgelegd voordat je besluit om te upgraden.

2. Moet ik een abonnement hebben op Adobe Creative Cloud om de update te kunnen gebruiken?

Ja, om de Photoshop 2022-update te kunnen gebruiken, heb je een actief abonnement op Adobe Creative Cloud nodig. Dit abonnement geeft je toegang tot alle Adobe-applicaties, inclusief Photoshop.

3. Zijn de nieuwe functies van de Photoshop 2022-update beschikbaar op zowel Windows als Mac?

Ja, de nieuwe functies van de Photoshop 2022-update zijn beschikbaar voor zowel Windows- als Mac-gebruikers. Adobe zorgt ervoor dat alle gebruikers kunnen profiteren van de nieuwste updates en verbeteringen, ongeacht het besturingssysteem dat ze gebruiken.

4. Kan ik mijn bestanden delen met mensen die geen Photoshop hebben?

Ja, je kunt je Photoshop-bestanden delen met anderen, zelfs als ze geen Photoshop hebben. Adobe biedt verschillende manieren om bestanden te delen, zoals het exporteren naar andere bestandsindelingen of het delen van bewerkbare links via Adobe Creative Cloud.

5. Kan ik de oude versie van Photoshop blijven gebruiken als ik de update niet wil installeren?

Ja, je kunt ervoor kiezen om de oude versie van Photoshop te blijven gebruiken als je de update niet wilt installeren. Adobe biedt de mogelijkheid om oudere versies van hun software te behouden, zodat je kunt blijven werken met de versie die het beste bij jouw behoeften past.