ProGrade brengt ultrasnelle 3e generatie CFast 2.0-kaarten uit

FacebookPinterestDelen

Voor het krimpende aantal gebruikers dat nog steeds afhankelijk is van het CFast-geheugenkaartformaat voor hun opslagbehoeften, zou de nieuwste release van ProGrade zeker handig moeten zijn.

De fabrikant heeft nieuwe CFast-kaarten van de derde generatie onthuld die waarschijnlijk de snelste op de markt zijn. Voor bezitters van bepaalde camera’s van merken als Blackmagic, Arri, Atomos en Canon bieden deze nieuwe kaarten sterk opgewaardeerde specificaties ten opzichte van alternatieve opties.

De algemene maximale overdrachtssnelheid van het CFast-formaat is slechts 600 MB / s, maar tot nu toe is zelfs dit door geen enkele fabrikant bereikt.

Dus, mede hierdoor, is het grotendeels verlaten ten gunste van andere formaten zoals CFexpress, die – afhankelijk van het type, A of B – veel hogere lees- en schrijfsnelheden kunnen bereiken.

De belangrijkste beperking van de snelheid van CFast-kaarten is dat hun opslag de SATA-interface gebruikt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld PCIe, die wordt gebruikt in CFexpress. SATA heeft een harde snelheidslimiet van 600 MB/s voor zijn overdrachten, gebaseerd op de fysieke aard van de technologie.

Dit vormt een voor de hand liggend probleem voor videografen die werken met de nieuwste camera’s met 6K- en 8K-resoluties, die gewoon meer nodig hebben dan de snelheidslimiet van SATA aankan.

Dit is waar CFexpress en SSD de markt zijn gaan overnemen, omdat meer cameramakers gewoon overschakelen omwille van de veel zwaardere videogegevens die hun camera’s nu uitvoeren.

ProGrade’s release van een nieuw CFast-kaarttype dat snelheden tot 520 MB / s bereikt, is een poging om de nog steeds bestaande markt van cameragebruikers van wie de camera’s inderdaad CFast gebruiken, in het nauw te drijven. Deze mensen willen het best mogelijke, zelfs als het formaat waarmee ze werken langzaam wordt vervangen.

ProGrade Digital’s nieuwe 3Rd-Gen CFast 2.0 Cobalt serie kaarten zijn een mogelijk ideale keuze voor deze gebruikers. De kaarten hebben een capaciteit van 320 GB en 650 GB en kunnen leessnelheden van 550 MB / s aan terwijl ze kunnen schrijven met het reeds genoemde maximum van 520 MB / S.

twee cfast geheugenkaarten van prograde voor de camera

Het is vermeldenswaard dat beide bovenstaande snelheden pieksnelheden zijn en consistente lees- / schrijfresultaten dichter bij 470 MB / s blijven. Dit is nog steeds een zeer behoorlijke snelheid volgens de normen van veel eerdere CFast-kaarten.

Een ander ding dat potentiële kopers ook in gedachten moeten houden voor deze kaarten, is dat zowel hun consistente als piek lees- / schrijfsnelheden zoals geclaimd door CFast niet helemaal overeenkomen met de VPG-certificeringsclassificatie van de kaart, die is ingesteld op niet meer dan 130 MB / s.

De organisatie die deze beoordelingen van maximale consistente kaartsnelheid certificeert, wordt over het algemeen beschouwd als een betrouwbare indicator van verwachte prestaties.

Daarentegen hebben veel CFexpress-kaarten een VPG 400-classificatie, waardoor ze veel ideaaler zijn voor zware videobelastingen.

In termen van andere nuttige specificaties in deze nieuwe CFast Cobalt 2.0-kaarten van ProGrade, zijn ze allemaal uitgerust met geoptimaliseerde controllers die zijn ontworpen voor professionele camera-opname. Deze controllers kunnen fouten detecteren en corrigeren tijdens de opname en gegevensoverdracht.

Ten slotte zijn de nieuwe CFast-kaarten van ProGrade Digital robuust gebouwd om ongevoelig te zijn voor schadelijke effecten door röntgenscans (zoals bij veiligheidscontrole op luchthavens) en zijn ze ook schokbestendig.

ProGrade beweert dat zijn nieuwe kaarten ook kunnen werken bij temperaturen die tussen 0 en 70 graden Celsius liggen. Gelukkig, in het geval dat de kaarten uiteindelijk problemen hebben, worden ze geleverd met een garantie van drie jaar bij aankoop bij een erkende dealer.

Wat hun prijskaartjes betreft, zullen de ProGrade Digital CFast 2.0 Cobalt-serie geheugenkaarten worden verkocht voor $ 330 voor de 320GB-editie en $ 600 voor het $ 650GB-model wanneer ze in december worden verzonden.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer