Richard Gallon

Mijn naam is Richard Galloway. Ik ben al 14 jaar trouwfotograaf, of meer dan 400 bruiloften, afhankelijk van hoe je dergelijke dingen meet.

Heb camera, zal reizen … zoals ze zeggen.

Ik ben een Britse fotograaf gevestigd in Surrey en mijn werk heeft me ver en breed gebracht. Van Suffolk naar Amerika, Farnham naar Frankrijk en Zweden naar SW7.

Ik reis liever licht, wat ik nu kan doen sinds ik ben overgestapt naar Sony.

In de loop der jaren heb ik met mijn vorige camera’s (Canon 5D MKIII’s) meer dan genoeg lenzen verzameld – wat een mooi soort dilemma oplevert. Welke lenzen moet ik thuis laten voor deze klus? Maar uiteindelijk neem je natuurlijk alles mee.

Door over te schakelen naar spiegelloos kreeg ik een nieuwe start en een back-to-basics aanpak. KISS – Keep It Simple Stupid… de mantra waar ik me aan houd als ik een onnodig (en meestal denkbeeldig) boodschappenlijstje van nieuw glas begin te maken.

Dus wat zit er in mijn tas?

Spider Pro Dual Camera Systeem

Ik wilde beginnen met mijn favoriete kit, mijn Spider riem.

Ik weet echt niet zeker waarom zoveel fotografen zich aangetrokken voelen tot over-de-schouder holsters, omdat, in mijn ogen, de camera’s lijken rond te fladderen en je alleen maar meer stress op je rug en schouders toevoegt.

Bij de Spider zit het gewicht rond je heupen, dus zolang je onthoudt dat je een stuk ‘breder’ bent met een riem en een paar camera’s eraan, is het een no-brainer. En de snelheid waarmee je van camera naar camera kunt schakelen… je mist nooit een moment. Zo goed is het.

2 x Sony A9

Ik had veel tijd om over na te denken in augustus 2018 toen ik een blessure had waardoor ik enkele weken buiten strijd was. In die tijd kwam ik terug op het idee om spiegelloos te gaan.

Het is nooit gemakkelijk om te doen – je moet op zoek naar nieuwe uitrusting (inclusief twee lichamen in mijn geval), je moet alles leren over je nieuwe speelgoed en je moet je spiergeheugen opnieuw kalibreren, zodat je niet wordt betrapt op je eerste paar banen met het nieuwe systeem.

Was het het waard? Ja. Totdat ik spiegelloos werd, was elke keer dat ik een camerabehuizing upgradete een micro-evolutionaire stap naar betere dingen. Beter scherpstellen, beter bij weinig licht, etc.

Mijn a9 camera’s waren meer een verschuiving in dimensie. Ze veranderden alles. Ze stellen me in staat om me te concentreren op wat er voor me ligt en de plezierfactor van het maken van foto’s is vertienvoudigd.

Met zo’n geweldige scherpstelling, eye-tracking en meting, krijg je gewoon die foto’s elke keer. Niet in de laatste plaats die vluchtige momenten die bijna voorbij zijn gegaan voordat ze zijn begonnen te gebeuren.

Als je bruiloften fotografeert, ga dan spiegelloos als je dat nog niet hebt gedaan. Het is het waard, dus de moeite waard.

Zeiss Batis 25mm f/2.0

Bijna de helft van mijn opnames zijn met deze lens. Een combinatie hiervan, de stille sluiter van een a9 en het kunnen fotograferen van de monitor in plaats van de zoeker betekent dat ik DICHT bij de actie kom zonder indiscreet te zijn.

“Als je foto’s niet goed genoeg zijn, dan ben je niet dichtbij genoeg.” Kon niet meer mee eens…

Zeiss Sony 50mm f/1.4

Dit is de andere lens van mij die bijna permanent aan mijn camera is bevestigd.

Zoals ik al zei, ik kom graag in de buurt, dus een goede snelle 50mm fungeert vrijwel als mijn tele wanneer dat nodig is, en is nog steeds in staat om een bredere scène op te nemen met een beetje backing off.

Zoals met elk werkpaard, is het een zware bruut en het is zo consistent en betrouwbaar als je zou hopen.

Sony 85mm f/1.8

Ik heb een beetje medelijden met mijn 85mm omdat hij het grootste deel van zijn leven aan de zijkant van de dansvloer zit in de hoop gevraagd te worden om mee te doen. Maar als het dat doet, heeft het nog steeds veel bewegingen.

Dit komt uit voor zaken als paarportretten en enorme kathedralen waar de priester stilletjes heeft verzocht dat ik “alleen foto’s van achteren maak”. Maar afgezien daarvan en af en toe een super close-up shot, blijft het een teamspeler in plaats van de eerste keuze van de manager.

Li-Ion batterijlader + 2 reservebatterijen

Door zoveel van de monitor af te werken in plaats van de zoeker te gebruiken, wordt veel batterijvermogen verbruikt. Heel veel. Het is dus noodzakelijk om op zijn minst een oplader mee te nemen, zo niet ook een paar reserveonderdelen. Wil je echt dat je cams 30 seconden voor de eerste dans sterven?

Giottos Rocket Luchtblazer

Want gruis gebeurt. Hopelijk zorgt een goede ‘ol sensor- en lensreiniging voor elke bruiloft voor ongewenst stof, maar het is altijd een goed idee om iets kleins en kronkelbaars in de achterkant van je cameratas te stoppen.

Rotolight Neo 2 |

Ik gebruik waar mogelijk beschikbaar licht omdat ik gewoon geen fan ben van wegflitsen tijdens belangrijke momenten (de eerste dans / feest uitgesloten), maar wanneer slechts een kleine lift nodig is, doet dit LED-paneel precies het werk. En het past precies in mijn tas, weg van lenzen.

Godox V860 II S – Flashguns/Godox X1T Zender

Ik heb vrijwel al mijn spullen voor mijn toen nieuwe Sony’s in één keer gekocht.

Zoals mijn manier is, waren mijn niveaus van onderzoek – rondslingeren in coffeeshops terwijl ik wat downtime had en virtuele boodschappenlijstjes maken – tot het punt van obsessief. Dus toen ik eenmaal ontdekte dat deze flashgun degene was die het beste bij mijn criteria paste, kocht ik een pakket met een paar van hen samen met een zender.

Geweldig stuk kit, en mijn off-cam flash-werk – met name dance-offs / tequila downing-tentoonstellingen – is daardoor meer een functie voor mij geworden.

Joby Gorilla Grip

Als ik kan, geef ik er altijd de voorkeur aan om flitspistolen ergens uit de weg te zetten. Ik heb natuurlijk wel een full-size statiefcollectie in de kofferbak van mijn auto, maar als ik de flitser ergens kan plaatsen waar ze niet in worden gestoken, des te beter voor mijn verzekeringspremies. En het past netjes in mijn tas.

www.gallowayphotography.uk.com/ | @richardgallowayphotography

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer