Siliang Wangs

FacebookPinterestDelen

Ik ben Siliang Wang, een trouwfotograaf die in Noord-Californië woont. Ik fotografeer al meer dan 6 jaar bruiloften. Vrienden zijn geweldig – zo ben ik in de fotografie terechtgekomen.

Camera

Canon is vanaf het begin mijn merk geweest. Ik gebruik momenteel de Canon 1DX MK II en 5D MK III. Of het nu gaat om de bediening van de camera of het kleurprofiel van het merk, ik ben eraan gewend.

Ik heb ooit de Nikon-camera van een vriend gebruikt en ik zie een verschil in de kleuren, maar ik geloof dat beide even geweldige camera’s zijn.

Voorlopig blijf ik bij Canon omdat ik niet zeker weet of ik klaar ben om een nieuw besturingssysteem te proberen.

Lenzen

Vroeger had ik de 16-35mm f/2.8 en 70-200mm f/2.8 zoomlenzen, maar de zoomlens is moeilijk te bedienen en maakt mijn perspectief en stijl altijd instabiel.

Nu gebruik ik alleen Sigma art 24mm f/1.4, Canon 35mm f/1.4, Canon 85 f/1.8, en Canon 135mm f/2.

Meestal gebruik ik de 35mm. Het is veelzijdig en gemakkelijk om het hele verhaal te vertellen. Ook is de kijkhoek van 35 mm redelijker dan 24 mm. Ik gebruik soms alleen 24mm voor de receptie.

De 85mm en 135mm zijn mijn gekozen lenzen tijdens de ceremonie, en het hangt allemaal af van de grootte van de locatie. Ze zijn ook geweldig voor portretten en groepsfoto’s. Maar als ik kan kiezen, geef ik de voorkeur aan de 135mm f/2 lens indien mogelijk vanwege de scherpstelling en scherpte.

Verlichting/Triggers

Ik heb drie Godox v1 Flitsen. Ik vind het erg leuk om off-camera flitser te gebruiken, vooral tijdens het klaarmaken en bij de receptie. Door de flitser te gebruiken, kan ik bepalen wat ik vastleg.

De Godox v1 heeft een magnetische rand, waardoor het gemakkelijk is om filters te bevestigen en los te maken, enz. De geweldige levensduur van de batterij van dit product is ook het vermelden waard!

Tassen/Riemen

Ik gebruik de Lowepro rolzakken, en na meer dan vier jaar slepen zijn ze nog steeds in uitstekende staat, inclusief de draaiende wielen.

Ik heb een Think Tank Camera Strap V2.0 – het is veel kleiner dan het bandje dat bij de camera werd geleverd.

Hardware en software

Ik gebruik Adobe Lightroom om mijn foto’s te bewerken en ik heb nu mijn eigen voorinstellingen. Maar mijn doel is om alles er perfect uit te laten zien, rechtstreeks vanuit de camera. Zoals veel mensen vind ik het leuk om foto’s te maken; Ik werk niet zo graag achter mijn computer.

Grappig verhaal, maar op een dag wilde ik dat mijn camera er anders uitzag, dus heb ik wat van de zwarte verf van mijn 5D3 geschuurd. Het was heel snel daarna dat ik me realiseerde dat het helemaal niet cool is!

www.siliangphoto.com | @siliang_wang

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer