Raph Nogal

FacebookPinterestDelen

Hallo! Mijn naam is Raph Nogal (ja, Raph, zoals de Ninja Turtle). Ik ben een trouwfotograaf uit Toronto, Ontario, Canada.

Mijn doel is om kunst te maken die impactvol, betekenisvol en uniek is voor elk paar waarmee ik werk. Een deel van wat me helpt dit te bereiken, is off-camera flitser – het is een soort van mijn obsessie!

Ik vind het ook leuk om verschillende stijlen van fotografie op te nemen om verhalen te vertellen, zoals fotojournalistiek, redactioneel en commercieel, en ik ben sterk beïnvloed door beeldende kunst en grafisch ontwerp die ik probeer op te nemen in mijn fotografie.

Hoezeer ik ook van het creatieve proces hou, mijn doel is ook om iets rauws en persoonlijks te leveren voor mijn klanten. Ik moet scherp blijven, het volgende moment voorspellen en op het juiste moment op de juiste plaats zijn.

Dit komt met ervaring, en na 10 jaar kan ik vol vertrouwen zeggen dat ik precies weet hoe ik een shoot naar een hoger niveau moet tillen. Ik bereik dit met een aantal van de geweldige uitrusting die ik gebruik.

Fototoestel

Mijn werkpaard camera’s zijn de Sony A7IIIs. Voor bruiloften neem ik twee lichamen mee, maar gebruik er een voor het grootste deel van de dag. Vaak pakt mijn assistent, als hij geen lichten vasthoudt, de andere camera en schiet er ook mee.

Lenzen

Sony 24-70mm f/2.8 – Mijn werkpaard allround lens. Deze heb ik vaak op de camera als ik een nieuwe scène binnenloop als uitgangspunt.

Sony 70-200mm f/2.8 – Werkpaard telezoom met een groot bereik, tack scherpe rendering en geweldige bokeh op 200mm. Foto’s van mijn onderwerpen die bewegen/lopen zijn allemaal gemaakt met deze lens.

Sony 12-24mm f/4 – Speciale supergroothoek zoomlens. Spaarzaam gebruikt voor portretten vanwege gekke vervorming, maar geweldig op de dansvloer als je dichtbij en persoonlijk komt, evenals voor omgevingsportretten die veel architectuur bevatten.

Sigma 35mm f / 1.4 – Mijn favoriete prime lens. Veelzijdig en past goed bij mijn compositiestijl als het gaat om onconventionele invalshoeken en perspectieven.

Sony 55mm f/1.8 – Geweldige prime lens. Wanneer 35mm net niet genoeg bereik is, grijp ik naar deze lens!

Sigma 135mm f/1.8 – Speciale portret telelens. Ik gebruik deze spaarzaam vanwege de grote brandpuntsafstand, maar hou van deze lens op 1.8 – romig!

Verlichting

Profoto B10 – Verbazingwekkende kleine eenheid. 250Ws vermogen in een kleine, lichte en draagbare oplossing. Ik gebruik dit vaak als een secundair licht of kickerlicht op bruiloftsrecepties om me te helpen onderwerpen van de achtergrond te scheiden.

Profoto B10 Plus – Mijn go-to light! 500ws, kleiner en lichter dan mijn vorige go-to (B1x). Mijn favoriete Profoto light tot nu toe!

Profoto A1X – Mijn on-off-camera flitsoplossing. Maakt deel uit van het Profoto-verlichtingsecosysteem, dus al mijn lichten werken en praten met elkaar – inclusief de A1X wanneer deze op mijn camera zit.

Profoto C1Plus – Nieuwste toevoeging aan mijn cameratas. Zo klein en handig in krappe ruimtes en in donkere scènes. Ik plaats dit kleine ding zowat overal.

Accessoires

Grids – Mijn favoriete modifier aller tijden! Ik hou ervan om de mogelijkheid te hebben om licht te beperken. Door beide Profoto OCF Grids te gebruiken en MagMod stapelbare magnetische rasters, ik ben in staat om die lichtstraal precies zo te focussen als ik wil, ongeacht welke stroboscoop / flitser ik gebruik.

Profoto OCF Magnum – Als ik hard licht nodig heb, is dit de modifier bij uitstek! Niet alleen heeft het de mogelijkheid om bovenop een B10 / Plus in te zoomen, het versterkt ook de kracht van mijn flitser!

MagMod 24″ Octa MagBox – Hou van deze modifier en gebruik het op elke bruiloft. Ik geniet vooral van de focus diffuser! Het is als een raster voor een octabox, maar vreet niet aan de kracht van de flitser!

Paraplu’s – Ik gebruik deze alleen tijdens formele familiefoto’s. De Profoto Umbrella Shallow White M is een van mijn favorieten omdat het me een zeer gelijkmatige dekking geeft voor groepen mensen.

Profoto Lucht TTL – Meest betrouwbare trigger op de planeet. Het doet keer op keer wat het moet doen. Activeert al mijn lampen (A1X, B10/Plus, C1 Plus).

Spider Camera Holster – Geen bandjes meer voor mij. Na dagen van 16 uur is mijn rug zoveel gelukkiger dat ik de Spider Holster heb! Het gewicht zit op de heupen en geen beperking om de camera in het midden van de dansvloer op te tillen (in tegenstelling tot sommige riemsystemen).

Ik ben altijd bezig om te verbeteren en te groeien terwijl de industrie voortdurend verandert! Zelfs na 10 jaar ben ik altijd op zoek naar conferenties, leergroepen en mentorschapsmogelijkheden om mijn kennis uit te breiden en mijn eigen ervaringen met andere fotografen te delen. We stoppen nooit met leren!

Als opvoeder en trotse ambassadeur voor verschillende bedrijven in de foto-industrie, hou ik ervan om anderen te empoweren en mijn ervaringen te delen. Ik run een off-camera flitsworkshop genaamd “Bang voor de Lichtworkshop” die fotografen met “natuurlijk licht” uitdaagt om uit hun comfortzone te stappen en off-camera verlichting te omarmen.

www.raphnogal.com | @raphnogal

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer