Romeo Bravo

Ik ben een modefotograaf gevestigd in Dallas Texas, maar ik heb overal in de VS gewerkt. Ik hou van zwart-wit en laat me inspireren door de iconische modefotografen Peter Lindbergh en Ellen von Unwerth.

Mijn pad naar fotografie is lang en kronkelig. Ik ben mijn hele leven gezegend om te doen waar ik van hou. Ik werkte als model na de middelbare school en hield van werken en reizen over de hele wereld. Ik besloot toen mijn kinderdroom na te jagen om gevechtspiloot te worden en sloot me aan bij de Amerikaanse mariniers. Na 6 jaar kreeg ik eindelijk de kans om mijn vleugels van goud te verdienen. Nogmaals, ik hield van werken en reizen over de hele wereld.

Nadat ik met pensioen was gegaan, vroeg mijn vrouw me wat ik wilde doen – maar omdat ik alles had gedaan wat ik van plan was, had ik geen idee wat ik nu moest doen. Dus… Ik begon haar te helpen in haar fotografiebedrijf. Uiteindelijk leende ik haar Canon 1DS Mark III, en begon te schieten. Ik werd vrij snel gebeten door de foto-bug.

Sinds ik een jock was op de middelbare school en een marinier voor het grootste deel van mijn leven – de meeste mensen gaan ervan uit dat ik een vleeskop ben. Wat ze niet weten, is dat ik een vrij grote technologie-nerd ben – ik bouw mijn eigen computers sinds de universiteit. Dus ik hou ervan om te experimenteren met nieuwe, en vintage, camera’s en lenzen.

Sinds ik professioneel fotografeer, heb ik met elk groot cameramerk gefotografeerd, waaronder Canon, Sony, Leica, Fujifilm, Olympus en Hasselblad. Kopen, proberen en verkopen is erg leuk. Bijna net zoveel als het schieten van 😉

Ik kan niet tegen grote en zware DSLR’s en ik kan niet meer fotograferen zonder EVF. Fotograferen met de Canon 5DS-R van mijn vrouw is als het nemen van een tijdmachine terug naar 1999 … en het is niet zo leuk als het nummer van Prince!

Camera:
Hasselblad X1D-50c –VERBAZINGWEKKEND! Ik hou van de bestanden die dit ding produceert. De X1D produceert het soort afbeeldingen dat ik altijd al heb willen maken.
Sony a7R III – De beste allround camera voor het geld. Doet alles wat ik nodig heb en doet het goed. De Eye-Af is ONGELOOFLIJK! Ik vind het ook leuk om er vintage lenzen op aan te passen. Ik hou echt, echt van deze camera, maar om de een of andere reden, ik hou er niet van.
Leica Q – Een geweldige 28mm f/1.7 Leica lens die wordt bevestigd aan een gratis camera! Ik hou niet van zoomlenzen, dus ik gebruik de Q vaak om mijn Hasselblad / Sony aan te vullen met een portretlens bevestigd.
Leica CL – Ik heb net deze kleine knaller, en ik vind het echt leuk. Ik schrijf nu een recensie voor Shotkit. Vroege indicaties laten zien dat de CL samen met TL-lenzen minstens evenveel detail weergeeft als de a7R III met Sony lenzen.

Lenzen:
Hasselblad XCD 45mm f/3.5 – Compacte MF lens, zeer weinig vervorming, geeft prachtig weer.
Hasselblad XCD 90mm f/3.2 – Mijn X1D portret optie. Hou van de beelden van dit.
Sony Zeiss 55mm f/1.8 – Kleine, compacte en snelle AF.
Sony GM 85mm f/1.4 – Zonder dit objectief en Sony’s Eye-AF zou ik de a7R III niet bezitten.. Alles bij elkaar genomen, denk ik dat het de beste portretlens is die ik heb gehad … en ik heb er veel van gehad.
Sony GM 100mm f/2.8 STF – Geweldige portretlens. De AF is een beetje traag en verzamelt bij f/ 2.8 slechts evenveel licht als een f / 5.6-lens, maar het creëert geweldige schilderachtige beelden.
Leica Summilux TL 35mm f/1.4 – Wow dit ding is scherp! Het is precies als een Summilux 50mm f/1.4 in die zin dat het als een scheermes op het punt van focus is, en dan overal elders wegsmelt. Het enige minpunt is dat het een beetje groot is voor de Leica CL / TL.
Leica Summicron TL 23mm f/2 – Klein en SCHERP.
Leica Summicron Collapsible 50mm f/2 – Gemaakt in 1955, en ziet er net zo mooi uit als het rendert. Klassieke Leica look.
Leica Summarit 50mm f/1.5 – Gemaakt in 1956, en ziet er ook zo mooi uit als het rendert. Heel zacht bij f/1.5, maar scherpt mooi aan bij f/2.
Zenit Helios 44 58mm f/2 – Mijn Flare monster. Ik ben er vrij zeker van dat dit ding flakkert onder sterrenlicht.
Jupiter 8 50mm f/2 – Mooie bubbel bokeh met veel contrast.

Andere tools:
Macbook Pro 2017 – Dit ding is klein, licht en krachtig
Apple iPhone 7 en Apple iPad Pro 12.9″ – geweldige tools voor wifi-tethering en het tonen van iemands portfolio.
CREE LED zaklamp – ik gebruikte dit de hele tijd als marinier – het heeft geen zin om nu te stoppen.
Leatherman Micra – Een noodzakelijk hulpmiddel voorr any Marine to ‘Improvise, Adapt, and Overcome’ en ik ben nog nooit bij de luchthavenbeveiliging gemarkeerd met het in mijn tas.
Prisma’s en kristallen – Geweldig voor het creëren van overstraling en unieke lichteffecten.
Brass US Marine Business Card Case – Ik weet niet waar ik deze heb, maar ze zijn geweldig!

2016

romeo-bravo-foto-kit

Ik ben een modefotograaf gevestigd in Dallas, Texas, maar ik heb overal in de VS gewerkt. Ik hou van zwart-wit en laat me inspireren door de iconische modefotografen Bruce Weber en Ellen von Unwerth.

Mijn pad naar fotografie is lang en kronkelig. Ik ben mijn hele leven gezegend om te doen waar ik van hou. Ik werkte als model na de middelbare school en hield van werken en reizen over de hele wereld. Ik besloot toen mijn kinderdroom na te jagen om gevechtspiloot te worden en sloot me aan bij de Amerikaanse mariniers. Na 6 jaar kreeg ik eindelijk de kans om mijn vleugels van goud te verdienen. Nogmaals, ik hield van werken en reizen over de hele wereld.

Nadat ik met pensioen was gegaan, vroeg mijn vrouw me wat ik wilde doen – maar omdat ik alles had gedaan wat ik van plan was, had ik geen idee wat ik nu moest doen. Dus… Ik begon haar te helpen in haar fotografiebedrijf. Uiteindelijk leende ik haar Canon 1DS Mark III, en begon te schieten. Ik werd vrij snel gebeten door de fotobug.

Omdat ik een jock was op de middelbare school en een marinier voor het grootste deel van mijn leven , gaan de meeste mensen ervan uit dat ik een vleeskop ben. Wat ze niet weten, is dat ik een vrij grote technologie-nerd ben – ik bouw mijn eigen computers sinds de universiteit. Dus ik hou ervan om te experimenteren met nieuwe, en vintage, camera’s en lenzen.

Sinds ik professioneel fotografeer, heb ik een Canon 1DS Mark III gebruikten Canon 5D Mark II, een Sony a7R II, en nu een Fujifilm X-Pro 2. Ik heb ook verschillende Leica, Nikon, Olympus en Panasonic aanbiedingen geprobeerd.

Uiteindelijk bleef ik bij de Fuji, vooral vanwege de kleuren en de verbluffende B &W ACROS-filmsimulatie. De Fuji-bestanden hebben een magische uitstraling. Ik word misschien gekruisigd omdat ik dit zeg, maar ik denk dat de Fujifilm-bestanden meer magie hebben dan Leica-bestanden! De hoge ISO-ruis lijkt meer op filmkorrel dan elke andere digitale camera die ik heb geprobeerd.

De camera heeft een zeer vintage Rangefinder look, en is erg robuust. Ik heb in allerlei omstandigheden geschoten en ik heb het zelfs een paar keer laten vallen. Het duurt een lik’n en blijft tick’n 😉

Ik hou ook van de grootte en het gewicht van het systeem in vergelijking met DSLR’s. Tot slot zijn de objectieven van Fujifilm top.

Camera:
Fujifilm X-Pro2 – Het is klein en GEWELDIG! Ik hou van de bestanden die dit ding produceert. Ik zou ze tegen elke full frame DSLR zetten.
Olympus PEN-F – Ik gebruik dit als tweede lichaam, en als ik wil reizen echt licht.

Lenzen:
Fujinon XF 16mm f/1.4 WR – Grote groothoek weerbestendige lens
Fujinon XF 23mm f/1.4 – Ik hou van 35mm, en dit is een geweldige lens
Fujinon XF 35mm f/2 WR – Klein, compact en weerbestendig – ja graag
Fujinon XF 35mm f/1.4 – Voor als ik wat meer licht nodig heb
Fujinon XF 56mm f/1.2 APD – Geweldige portretlens
Fujinon XF 90mm f/2 WR – Wow dit ding is scherp! Hij is net zo scherp als de Leica Summicron 90mm f/2
Fujinon XF 16-55mm f/2.8 WR – Ik geef de voorkeur aan priemgetallen, maar dit is een geweldige zoom
Fujinon XF 50-140mm f/2.8 WR OIS – Nogmaals, ik geef de voorkeur aan primes, maar dit is een geweldige zoom en de enige OIS-lens in mijn stal

Aangepast:
Leica Summicron DR 50mm f/2 – Klassieke Leica look
Leica 60mm f/2.8 Macro – Coole portretlens met die Leica-look
Zeiss Sonnar 50mm f/1.5 – Nog een Duitse klassieker – Ze Duitsers maken geweldige lenzen
Zenit Helios 44 58mm f/2 – Mijn Flare monster. Ik ben er vrij zeker van dat dit ding flakkert onder sterrenlicht
Meyer Optik Goerlitz Trioplan 50mm f/2.8 – Bubble Bokeh!
Meyer Optik Goerlitz Primoplan 58mm f/1.9 – Grotere Bubble Bokeh op portretlengte
Jupiter 8 50mm f/2 – Mooie bubbel bokeh met veel scherpte en contrast

Andere tools:
Macbook Pro Retina – Ik ben eigenlijk geen OS-X-fan, maar dit ding is klein, licht en krachtig
Apple iPhone 7 en Apple iPad Pro – geweldige tools voor wifi tethering!
Yongnuo YN-560 IV Speedlight – Dit ding geeft veel licht!
Nissin i40 Compact Flash – Een compactere verlichtingstool die nog steeds very capabel
CREE LED zaklamp – ik gebruikte dit de hele tijd als marinier – het heeft geen zin om nu te stoppen
Sony AS200V – Een geweldige kleine tool voor het vastleggen van BTS-momenten
Leatherman Micra – Een noodzakelijk hulpmiddel voor elke marinier om te ‘improviseren, aanpassen en overwinnen’
Prisma’s en kristallen – Ideaal voor het creëren van overstraling en unieke lichteffecten
Dogtags – Mijn beproefde geluksbrenger… Ik ga nooit van huis zonder hen!
Samsung 128GB USB 3 Flash Drives – Handige kleine buggers die er ook nog eens cool uitzien

www.romeobravophoto.com

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer