Dustin Bakker

Hallo! Mijn naam is Dustin Baker. Ik ben een fulltime huwelijks- en portretfotograaf aan de Golfkust van Texas. Het is zo’n geweldige eer om hier te worden gekenmerkt tussen veel van ’s werelds beste fotografen. Serieus. Iemand moet een fout hebben gemaakt. Hoe ben ik hier? Ha!

Mijn reis naar fotografie is een interessante. Ik was een van die kinderen die nooit wist wat hij wilde worden toen hij opgroeide. Hoewel veel van mijn leeftijdsgenoten ervan droomden om dokter of brandweerman te worden, had ik letterlijk geen idee. Muziek was een grote passie voor mij en een groot deel van mijn leven tijdens mijn schooljaren en op de universiteit. In mijn vroege jaren 20 wilde ik songwriter worden – maar het enige platencontract dat ik ooit kreeg van songwriting was dat mijn vrouw ja zei tegen het liefdesliedje dat ik voor haar schreef en zong!

Fast forward naar de leeftijd van 30 jaar. Ik had nog nooit een andere camera gehad dan Kodak disposables en een goedkope point and shoot die met ons meeging op een familiereis naar de Rocky Mountains van Colorado. Ik heb zoveel foto’s gemaakt tijdens die reis, vastbesloten om er een te krijgen om te gebruiken als mijn computerachtergrond! Ik had er zoveel plezier in dat ik bij thuiskomst van de reis mijn vrouw smeekte om me een “echte camera” te laten krijgen. Dat waren mijn woorden. Want voor deze nieuwe versie zou een “echte DSLR” van $ 800 me oneindig veel betere foto’s opleveren. Nou, ik heb haar uiteindelijk versleten en ze liet me het geld uitgeven aan een Nikon D5100. Dat was de slechtste/beste fout van haar leven. In de maanden en het jaar dat volgde, at, sliep, dronk en consumeerde ik alles over fotografie waar ik mijn handen, ogen en oren op kon zetten. Ik was verslaafd.

Ergens onderweg kreeg ik een willekeurig telefoontje van een bruid die me vertelde dat ze wilde dat ik haar bruiloft fotografeerde. Ik dacht zeker dat ze het verkeerde nummer had. Ik had nog nooit een bruiloft bijgewoond, althans niet als volwassene. Ik had geen idee waarom ze zou willen dat ik haar fotograaf zou zijn, maar iets in mij zei me dat ik het moest doen. Ik deed het en ik had de tijd van mijn leven. Ik verliet die bruiloft die avond op een enorme hoogte en ik wist eindelijk wat ik wilde worden toen ik opgroeide! Dus ik deed trouwfotografie als een side-gig voor de komende 5 jaar en in januari 2017 verliet ik mijn dagbaan in de zielzuigende ziektekostenverzekeringsbusiness om mijn droom na te jagen om fulltime fotograaf te worden, en hier ben ik! Het is zo’n geweldige zegen om dit voor de kost te mogen doen. Ik moet mezelf de hele tijd knijpen om er zeker van te zijn dat ik niet droom!

Ik ben een zelfverklaarde versnellingsmoer. Ik hou van camera-uitrusting en ik geef toe dat ik een grote GAS (gear acquisition syndrome) lijder ben. Noem een camera, ik heb hem waarschijnlijk in bezit gehad, geschoten of gehuurd). Ik ben altijd op een eindeloze zoektocht geweest om de perfecte kit te bouwen. Ik heb Nikon, Canon, Nikon opnieuw, Canon opnieuw, Fujifilm, Sony, Leica en meer gefotografeerd. En ik heb veel van de “beste” camera’s en lenzen gehad die beschikbaar zijn.

Ik ben een grote fan van spiegelloos en het lijkt erop dat fabrikanten eindelijk hun spiegelloze systemen in de grote competities voor professionals krijgen. Dat gezegd hebbende, haatte ik elke Sony spiegelloze camera ooit gemaakt tot de a9. De a9 alle problemen opgelost die ik had met eerdere Sony-body’s – een sterk verbeterde levensduur van de batterij, dubbele SD-kaartsleuven en een AF-joystick. Deze dingen werden overgebracht naar de a7R III en de nieuw uitgebrachte a7 III. Met de release van de nieuwe a7III, ik besloot dat de a9 was overkill voor bruiloften, omdat ik nooit 20 frames per seconde ga gebruiken. Dus ik heb onlangs mijn a9 verkocht en hebben een a7 III opgehaald, die mijn kit voorlopig heeft afgerond. Hier is een momentopname van hoe mijn tas er op dit moment uitziet – toegegeven, er kunnen in de nabije toekomst enkele veranderingen zijn, mijn staat van dienst kennende! Ha!

Mijn huidige kit:

Sony a7R III

Deze camera is behoorlijk verbazingwekkend. Eerdere Sony-camera’s deden het gewoon niet voor mij om verschillende redenen, waaronder kleurwetenschap. Ik had absoluut een hekel aan de Sony-kleuren eerder. Deze camera heeft een onwerkelijke kleurdiepte en de resolutie is waanzinnig – en ja, volledig overboord voor mijn behoeften. Daarom heb ik ook een…

Sony a7 III

24 megapixels is precies goed voor mij. Plus, hetzelfde autofocussysteem als de Sony a9 (dat is gemakkelijk het beste AF-systeem dat ik ooit heb gebruikt – en geloof me, ik heb alles geprobeerd, inclusief de geweldige Nikon D5. Dit AF-systeem verslaat het. Voeg daar Eye Autofocus aan toe, wat tovenarij is, en je hebt een briljante camera. Dit is misschien wel de beste allround trouwfotografiecamera ooit.

Canon 5D Mark IV

Toen ik de overstap maakte naar de Sony a9 / A7R III combo in januari 2018, verkocht ik het grootste deel van mijn Canon-systeem, wat moeilijk was om te doen omdat ik dol was op de Mark IV. Ik hield één lichaam en een paar lenzen waar ik mezelf gewoon niet van kon afzetten. Ik heb inmiddels nog een paar lenzen toegevoegd voor het Canon systeem en ik geniet er echt van om met de Sony en Canon body’s naast elkaar te fotograferen. Het Merk IV is gewoon zo betrouwbaar in alle omstandigheden en ik ben dol op de dual pixel AF in Live View, die ik de hele tijd gebruik bij het werken met koppels, hetzij tijdens verlovingssessies of portretten van koppels op de trouwdag. Fotograferen in live view geeft me de kans om meer contact te maken met het paar. Ik kan ze in de ogen kijken als ik fotografeer en met ze praat, in plaats van te praten terwijl mijn gezicht verborgen is achter de camera tijdens het fotograferen door de zoeker.

Lenzen

Sony / Zeiss 35mm f/1.4 Distagon – deze lens is verdomd goed. Ik heb mijn Canon 35mm f/1.4L II vervangen met dit toen ik de overstap maakte om meer Sony te fotograferen. Hoewel ik het niet zo optisch geweldig vind als de 35L II, heeft het zeker karakter en is de AF geweldig op de Sony-body’s. Ik heb overwogen om de Canon 35 te behouden en deze met een adapter te gebruiken, maar na het proberen van deze native Sony / Zeiss-lens, werkte deze gewoon beter dan een aangepaste lens. Het is erg scherp en heeft die typische Zeiss “pop”. Dit is op een van mijn Sony body’s voor 80% van de trouwdag. Gewoon een geweldige brandpuntsafstand.

Sony 85mm f/1.4 G Master – Ik probeer momenteel deze lens uit om te zien of het past voor mij. Ik fotografeer niet veel van 85mm. De meeste van mijn portretspullen zijn geschoten van 24-50mm. Ik weet niet zeker of deze lens op de lange termijn in de tas zal blijven, maar het is echt goed. Het is extreem scherp en presteert echt prachtig, maar in alle eerlijkheid, $ 1800 voor een lens die ik niet vaak zal gebruiken, doet me denken dat het waarschijnlijk eerder dan later bye-bye zal gaan. De Sony 85mm f/1.8 is waarschijnlijk alle 85 die ik ooit nodig zal hebben.

Sony 28mm f/2 – dit was de eerste native Sony lens die ik kocht. Het is zo klein en licht! 28mm is een leuke brandpuntsafstand en dit kleine objectief is erg scherp en snel. Het went echter niet zo veel, nu ik de…

Sigma 24mm f/1.4 Art (Canon Vatting) – dit was een van mijn favoriete lenzen aller tijden toen ik een fulltime DSLR-shooter was. Ik ben helemaal weg van 24mm. Ik hou van omgevingsportretten en deze lens is daar gewoon zo goed voor. Het is slecht scherp en de scherptediepte bij f/1.4, zelfs bij een brede 24mm, is prachtig. Ik fotografeer deze lens op zowel mijn 5D Mark IV en op mijn Sony body’s met de Sigma MC-11 adapter. Het werkt geweldig op beide.

Canon 50mm f/1.2L – De beste 50mm lens die ik ooit heb gehad of gebruikt. Het straalt gewoon karakter uit. Ik hou van hoe gemakkelijk het is om deze lens overstraling te maken. Sommigen zullen dat misschien als een fout beschouwen, maar ik niet. Ik hou van me een echte lens flare (zie gids), en deze doet het zo goed! Ik fotografeer dit ook vrij regelmatig op de Sony body’s met de Sigma MC-11 adapter.

Canon 135mm f/2L – dit is mijn favoriete tele optie. Dit ding is fenomenaal. De scheiding bij f/2 is gewoon prachtig. Ik gebruik deze lens tijdens ceremonies wanneer ik een beetje extra bereik wil. Ik kan mooie foto’s maken van het uitwisselen van ringen. Het is ook geweldig voor het maken van foto’s van onbewuste bruiloftsgasten en voor het maken van een strakke foto van de bruid en bruidegom tijdens de eerste dans.

Verlichting

Ik heb de neiging om al het omgevingslicht te gebruiken voor het grootste deel van de trouwdag totdat de receptie / het dansen begint, en dan schakel ik over naar flitsen. Ik gebruik de Flashpoint Lithium Ion R2 snelheidslicht systeem. Ik doe niet veel over-the-top creatieve off-camera verlichting. Ik gebruik ze meestal voor on-camera bounce flash en af en toe off-camera dingen in een softbox of voor het belichten van formele familie / groep portretten. Deze zijn echt ongelooflijk, de lithium-ionbatterijen gaan voor altijd mee op een enkele lading. Ik kan twee of drie bruiloften fotograferen en hoef ze niet op te laden. Dat is krankzinnig. Ik hoef niet langer tonnen AA-batterijen op te laden voor elke bruiloft.

Litepanels Chroma – dit is mijn favoriete licht. Dit bi-color LED-paneel is echt meer een videolicht, maar ik ben er absoluut dol op en het is hoe ik de meeste van mijn nachtportretten belicht, wat ik graag doe. Het werkt prachtig voor verfhet is een enorme bonus om zacht licht op een onderwerp te hebben en de kleurtemperatuur in te kunnen stellen. Ik moet mensen vaak vertellen dat het geen grote kolf is, en dat het inderdaad maar een lampje is. Maar omdat het wel op een grote kolf lijkt, heb ik het de bijnaam “The Flasklight” gegeven. Ik denk niet dat ze deze versie meer maken, maar er is een Chroma 2, en het is nog duurder dan deze was. Maar geloof me, het was de investering voor mij waard!

Westcott IJslicht – Ik heb de eerste versie. Dit ding geeft prachtig daglicht gebalanceerd licht. Het is echter niet zo flexibel als de Litepanels Chroma voor mij is, omdat je de kleurtemperatuur niet kunt veranderen, maar als ik een bruidegom heb die zich klaarmaakt in wat ik een “kerkerkamer” noem – je weet wel, die kast waar de bruidegom altijd naartoe is gedegradeerd – maakt het een geweldig “doe-het-zelf raamlicht”. Maar eerlijk gezegd wordt het niet zo veel gebruikt. Misschien eens in de 6 of 7 bruiloften. Dat is een beetje de reden waarom ik vergat om het zelfs op mijn versnellingsfoto te zetten. Oeps.

Riemen:

Op bruiloften gebruik ik mijn Holdfast MoneyMaker altijd in waterbuffelrood. Dit ding is misschien wel het beste stuk kit dat ik bezit. Het is ongelooflijk comfortabel en het ziet er gewoon zo dang sexy uit. Ik krijg letterlijk complimenten van bruiloftsgasten op elke bruiloft die ik fotografeer, en geloof me, ik heb alle hulp nodig die ik kan krijgen op de afdeling “er goed uitzien”!

Wanneer ik sessiewerk doe of gewoon voor mezelf fotografeer (lees: als ik één camera bij me heb), gebruik ik de Peak Design Slide Summit Edition. Het is een geweldige, veelzijdige riem en het connectorsysteem is fantastisch.

Zakken

Een paar jaar lang heb ik een Pelican 1560 gebruikt. gewatteerde rolbehuizing om al mijn spullen te vervoeren, maar met de overstap naar het gebruik van wat Sony-uitrusting, is de fysieke grootte van mijn kit gekrompen, waardoor ik kan downsizen van de extreem zware kofferbak. Ik draag nu een Think Tank Streetwalker Harddrive V2.0 rugzak naar de meeste bruiloften. Het bevat letterlijk alles wat ik nodig heb en ik kan het op mijn rug leggen en overal mee naartoe nemen. Het past zelfs binnen de handbagagerichtlijnen als ik vlieg – wat een enorm pluspunt is. Maar als het wordt belast, kan het behoorlijk zwaar zijn op mijn rug. Dus niet altijd leuk om het door luchthaventerminals te sjouwen of lange wandelingen met al mijn spullen.

Voor sessies neem ik meestal maar een paar stukken uitrusting mee – 2 body’s en 2 lenzen, dus ik draag deze tas, die ik heb opgepikt op de goedkope van Amazon. Het dient zijn doel en ik denk dat het er ook geweldig uitziet.

Camera:

Sony a7R III

Sony a7 III

Canon 5D Mark IV

Lenzen:

Sony 28mm f/2.0

Sony Zeiss 35mm f/1.4 Distagon

Sony 85mm f/1.4 G Master

Sigma 24mm f/1.4 Art (Canon vatting)

Canon 50mm f/1.2L

Canon 135mm f/2.0L

Lichten:

Vlampunt LiOn R2 (4) + X1T zenders

LitePanels Chroma – versie 1
Westcott Icelight – versie 1

MagMod – Rooster + Gels

Riemen:

Holdfast Money Maker – Water Buffalo Bourgondië

Peak Design Slide Summit Editie

Zakken:

Think Tank Streetwalker Harde schijf V2.0

S-Zone Boodschapper

www.loneoakstudios.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer