Ron Timesen

FacebookPinterestDelen

Ik vond ongeveer 10 jaar geleden voor het eerst een passie voor fotografie. Het kwam eigenlijk tot stand tijdens het beoefenen van een andere creatieve kunst. Als jonge muzikant kon ik op jonge leeftijd mijn trompetexamen van groep 8 afronden en over de hele wereld toeren met concerten als onderdeel van de Bromley Youth Music Trust.

Geïnspireerd door wat ik zag, begon ik foto’s te maken van mijn reizen met mijn mobiele telefoon. In combinatie met de geboorte van Instagram, werd ik blootgesteld aan meer fotografie en besloot ik mijn werk ook te delen.

Mijn aanhang groeide gestaag tot ongeveer 8k toen ik rechtstreeks door Instagram werd benaderd om op hun voorgestelde gebruikerslijst te staan. Hierdoor groeide mijn publiek in 2 weken naar zo’n 25k.

Naarmate de tijd verstreek en mijn liefde voor fotografie groeide, besloot ik te investeren in een DSLR en fotografie echt na te streven als een carrière. Ik fotografeer nu professioneel campagnewerk, organiseer workshops en geef social media consultancy voor bedrijven.

Ik fotografeer uitsluitend Sony Alpha-producten en ik ben er trots op te kunnen zeggen dat Sony mij tot een van hun officiële ambassadeurs heeft gemaakt. In het bijzonder gebruik ik de Sony A7R3 en de Sony A9 lichamen.

Ik gebruik de A7R3 voor geplande stadsopnames en high-end commercieel werk. Omdat het een 42.4MP-sensor heeft, zijn de afbeeldingen zeer hoog van resolutie, maar dat betekent allemaal dat de bestanden behoorlijk groot zijn. Om geheugen op mijn harde schijven te besparen, gebruik ik vaak mijn A9 voor algemene shoots en high action werk.

Het feit dat de A9 kan tot 20 fps fotograferen, wat betekent dat ik gemakkelijk momenten kan vastleggen. Ook de real-time Eye AF op beide systemen is een droom!

Wat lenzen betreft, dit is mijn huidige arsenaal.

• Zeiss 35mm f/1.4
• Zeiss 50mm f/1.4
• Sony 70-200mm f/2.8 G Master |
• Sony 12-24mm f/4 G lens.
• Sony 2.0x Teleconverter

Ik gebruik de Zeiss 35mm f/1.4 het meest. Ik vind het de meest veelzijdige groothoek van hoge kwaliteit en ik kan er alles mee fotograferen, van stadsgezichten tot portretten. De Zeiss 50mm f/1.4 gebruik ik voornamelijk voor portretten. Ik hou van de diepte en bokeh die het biedt bij het fotograferen wijd open.

De Sony 70-200mm f/2.8 G Master is een beest! Ik hou van het fotograferen van stadsgezichten, straatfotografie en evenementen met deze lens. Het hebben van de 2.8-versie betekent dat situaties met weinig licht veel gemakkelijker vast te leggen zijn.

De Sony 12-24mm f/4 G Lens is mijn breedste lens en ik gebruik dit alleen voor architectuurbeelden. De vervorming kan behoorlijk merkbaar zijn, dus er moet veel zorg aan worden besteed bij het gebruik ervan.

Ik gebruik graag de 2.0x Teleconverter met de 70-200mm. Het betekent dat ik beelden kan maken met 400mm f/5.6, waardoor ik enorme skylines van veraf kan vastleggen, terwijl ik prachtige compressie geef.

www.rontimehin.com | @rontimehin

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer