García de Marina

FacebookPinterestDelen

Tijdens de laatste jaren van mijn carrière heb ik deelgenomen aan tal van fotografiefestivals, in Spanje en in het buitenland:

Photo Week D.C. in Washington (2015), Photo Romania Festival (2015), Photometria Festival in Griekenland (2016), Festival of the light in Argentina (2016), Bucharest Foto Week (2016), Addis Foto Fest in Ethiopië (2016), Uppsala Foto Festival in Zweden (2017), Yangon Photo Festival in Myanmar (2018), Xposure International Photography Festival (2018) en Belgrade Photo Month (2019).

In 2018 presenteerde ik mijn tentoonstelling “Diálo2” in het Barjola’s Museum in Spanje samen met een van de belangrijkste visuele dichters van de 20e eeuw in Spanje, Joan Brossa.

In 2019 is mijn nieuwe tentoonstelling “The Unfished Word” te zien in cervantes instituut in Belgrado.

Ik gebruik een Nikon D800. Met deze camera kan ik met grote afdrukken werken en veel detail in de gefotografeerde objecten behouden. Ik heb geen snelle camera nodig omdat ik alleen foto’s maak in de studio met stilstaande elementen.

Ik gebruik een Nikon 50mm f/1.8. Normaal gesproken gebruik ik deze lens omdat het perspectief erg lijkt op hoe het menselijk oog ziet. Soms gebruik ik een Nikon 105mm f/2.8 of Tamron 90mm f/2.8 wanneer de objecten erg klein zijn (zie macrolensgids hier).

Ik gebruik geen verlichtingsapparatuur. Natuurlijk licht geeft me het soort licht met zachte schaduwen dat ik nodig heb voor mijn foto’s. Ik woon aan de noordkust van Spanje, waar het weer normaal bewolkt is, daarom krijg ik dat soort licht.

Ik kies er ook voor om in de vroege uren van de dag te fotograferen. Mijn studio heeft een groot raam op het zuiden. Soms moet ik wachten om het licht te krijgen dat ik wil, en als ik op een dag niet kan fotograferen, bereid ik andere objecten voor op een andere dag.

Voor achtergronden gebruik ik basismaterialen. Ik heb een oppervlak waar ik witte, zwarte of grijze achtergronden plak, die ik verander als ze breken. Ik gebruik het minimale aantal elementen in mijn foto’s en maak ze ook.

Af en toe gebruik ik een achtergrondverlichting. Maar dat gebeurt alleen wanneer de kenmerken van het object het absoluut nodig hebben en ik ze wil benadrukken.

www.garciademarina.net | @garciademarina

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer