Gratis vragenlijst voor bruidsfotografie

Zorg je ervoor dat je klanten een vragenlijst voor bruidsfotografie invullen voordat ze hun grote dag fotograferen? Stel je de juiste vragen om je werk als trouwfotograaf zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk te maken?

Huwelijksvragenlijsten zijn een van de belangrijkste dingen om als fotograaf op zijn plaats te hebben.

Afgezien van het feit dat ze je alle essentiële informatie geven, helpen ze ook om de bruid en bruidegom voor te bereiden op wat komen gaat.

Tijdens mijn 6+ jaar als trouwfotograaf heb ik de vragenlijst die ik naar mijn koppels stuur talloze keren bijgewerkt.

Nu ben ik ervan overtuigd dat ik het zo heb dat ik alle informatie heb die ik nodig heb voor, tijdens en zelfs na de bruiloft.

Welke vragen te stellen?

vragenlijst-template-trouwfotograaf

Stel je de juiste vragen aan je klanten?

Tenzij je een behoorlijk aantal bruiloften hebt gefotografeerd, heb je geen goed idee van de vragen die je moet stellen in je klantenvragenlijst.

Ik heb het hier ook niet over de generieke vragenlijst van het type ‘Persoonlijke gegevens + timings van trouwdag’…

Je hebt iets veel diepgaanders nodig, zonder te overweldigend te zijn voor je klanten.

U moet alle belangrijke tijdlijndetails hebben voor het geval de klant geen officiële run sheet heeft.

Je moet ook wat informatie hebben over de VIP’s – bruidsfeest, ouders, enz. – zodat je vertrouwd kunt raken met namen, zelfs voordat je gezichten hebt gezien.

Misschien wilt u zelfs details over de leveranciers weten, om u te helpen met blogposts en promotie op sociale media na de bruiloft, waardoor de onvermijdelijke heen en weer e-mails worden opgeslagen.

Dan is er de willekeurige informatie die we vaak negeren, maar nuttig kunnen zijn – Instagram-tags, adres voor albumlevering, familiepijnpunten (gescheiden partners, enz.), Eerste danslied (voor u om tempo te meten, voor verlichting, positie, enz.), Enz Enz.

Overigens gebruik ik een client management software genaamd Studio Ninja die de vragenlijst, het contract, de factuur en alle andere belangrijke informatie voor mij afhandelt – als je nog geen CMS gebruikt, raad ik het ten zeerste aan.

Investeren in een paar huwelijksfotografie gerelateerde tools kan een enorme tijdsbesparing zijn voor het runnen van uw bedrijf, en is volkomen logisch als u ze beschouwt als fiscaal aftrekbare zakelijke uitgaven om uw salaris te maximaliseren.

Als je echter nog niet in dat stadium bent, is hier een gratis sjabloon om je te beginnen …

GRATIS Bruiloft Vragenlijst Sjabloon

Om je de tijd te besparen van het bedenken van alle vragen die je aan je bruiloftsklanten zou moeten stellen, heb ik besloten om de exacte sjabloon weg te geven die ik met succes in mijn eigen bedrijf heb gebruikt.

Een uitgebreide gratis huwelijksvragenlijst om als sjabloon als uitgangspunt te gebruiken, is iets waarvan ik wou dat het bestond toen ik voor het eerst begon met het fotograferen van bruiloften.

Het is duidelijk dat de bruiloften die je in je land fotografeert anders kunnen zijn dan die ik hier in Australië fotografeer, dus je moet de vragenlijst aanpassen aan je eigen omstandigheden.

Ik raad u aan deze gratis voorbeeldvragenlijst te gebruiken als uitgangspunt voor uw eigen vragen, dingen toe te voegen en te verwijderen die wel /niet relevant voor u zijn.

Om de gratis sjabloon te bemachtigen, voert u hieronder uw gegevens in:

(Als u geen sociale media gebruikt, maar toch toegang wilt krijgen tot de vragenlijst, meld u dan hier aan voor de gratis Shotkit-nieuwsbrief en u vindt deze in de ledensectie.)

Ik hoop dat jullie de trouwvragenlijst nuttig vinden! Laat een reactie achter als je nog andere tips hebt 😉

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer