Massimo Syracuse

FacebookPinterestDelen

Hallo, mijn naam is Massimo Siragusa. Ik woon in Rome, Italië. Fotografie is voor mij niet alleen een beroep, maar ook een passie. Ik doe vooral documentaire- en bedrijfsfotografie.

Ik geloof dat onze samenleving kan worden beschreven door de aandacht te vestigen op de veranderingen die de mensheid op ons grondgebied inprent, en door de transformatie van onze manier van leven en de architectonische evolutie van onze steden te analyseren.

Door middel van mijn fotografie probeer ik de verhalen van mensen te vertellen door hun relatie tot de ruimte waarin ze handelen te verkennen.

Naast mijn werk als fotograaf ben ik docent aan IED (European Institute of Design) en houd ik regelmatig workshops en conferenties over fotografie.

Vorig jaar nam ik ook de rol van curator over van een galerie op Catania, Sicilië, die gespecialiseerd is in fotografie. Mijn werk heeft onder andere 4 World Press Photo Awards en 3 Sony Awards gewonnen. Ik heb ook meer dan 20 boeken gepubliceerd.

Tijdens mijn carrière heb ik veel verschillende soorten apparatuur gebruikt, analoog en digitaal. Ik ben de afgelopen twee jaar Sony Ambassador geweest en nu gebruik ik uitsluitend Sony camera’s. Dit zijn uitstekende high-end camera’s die een verandering hebben gezien in mijn eigen manier van werken door een groot gevoel van vrijheid te bieden, ze zijn tegelijkertijd erg klein en effectief.

Ik werk met: Sony A7RIII (x2) en een Sony A7RII.

Ik heb twee statieven, een Manfrotto 055 pro/B met 3 bewegingen kop en een koolstofvezel Gitzo GT 3540L met balhoofd.

Ik hou vooral van een belangrijk kenmerk van de spiegelloze camera’s; de mogelijkheid om (met adapters) lenzen van verschillende tijdperken en merken te gebruiken.

Lenzen:

Nikon PC-Nikkor 28mm f/3.5

Nikon PC-Nikkor 35mm f/2.8

Vario-Tessar FE 24-70mm f/4

Sony FE 85mm f/1.8

Zeiss Sonnar FE 35mm f/2.8

Zeiss Sonnar FE 55mm f/1.8

Voigtlander Heliar 40mm f/2.8 met een VM-E Close Focus Adapter

www.massimosiragusa.it | @maxsiragusa

In de cameratas van Massimo:

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer