Karen Hutton

FacebookPinterestDelen

Hoi! Ik ben Karen Hutton. Fotograaf, Stem, Hofleverancier van Awesomeness. Ik fotografeer al mijn hele leven.

Ik was altijd van plan om professioneel fotograaf te worden en ging in de jaren ’70 naar school met dat doel voor ogen.

Donkere kamer chemicaliën maakten me echter super ziek, wat het plan een beetje veranderde. Ik werd gedwongen om naar beneden te gaan in de “Voordat ik te oud ben, wil ik …” lijst eerder dan verwacht, maar ging uitblinken in sport en podiumkunsten.

Ik fotografeerde onderweg alles, kon de film gewoon niet zelf ontwikkelen – wat een beetje leek op het verliezen van een arm.

Na mijn verhuizing naar de Sierra Nevada bergen van Lake Tahoe, werd digitaal eindelijk volwassen en was ik terug in het spel. Het was alsof ik een stukje van mijn ziel terugkreeg.

Gaandeweg werd ik bekend om het landschapswerk dat ik deed in “mijn bergen”, zoals ik ze liefkozend noem.

Ik hou ook van reizen en vooral van verhalen vertellen. Ik ben gezegend en eeuwig dankbaar dat mijn pad me naar geweldige plaatsen in de wereld heeft gebracht, zowel voor mijn eigen fotografie als voor het leren van mensen hoe ze hun artistieke stem kunnen vinden.

In 2015, toen mijn cameratas zo zwaar werd dat ik omviel, ben ik overgestapt op spiegelloos. Ik probeerde elk systeem dat ik kon bemachtigen, totdat ik Fujifilm vond. Ik heb nooit achterom gekeken. Onderweg werd ik een Fujifilm-ambassadeur, maar ik moet zeggen dat ik de apparatuur hoe dan ook zou gebruiken. Ik ben een enorme fan.

Aanverwant: Fujiflm X Series Camera’s: Gedemystificeerd!

De camera’s die ik gebruik hebben de neiging om te veranderen, maar op dit moment gebruik ik een Fujifilm X-T3 en de X-H1. Ze zijn allebei geweldig. Ik werk soms met het middenformaat GFX-50S ook, wat absoluut geweldig is.

Ik vind het erg leuk hoe gemakkelijk het is om van de ene camera naar de andere te schakelen zonder het gevoel te hebben dat je een nieuw systeem moet leren. Fujifilm doet echt fantastisch werk om ervoor te zorgen dat de lay-outs zowel vergelijkbaar als intuïtief zijn.

Ik hou ervan om de wereld vanuit verschillende perspectieven te zien en daag mezelf altijd uit om zelfs de gebruikelijke dingen op nieuwe manieren te zien. Dat houdt me fris – en schopt me uit de artistieke sleur.

Het is een beetje grappig dat ik het over uitrusting heb, omdat ik erom bekend sta dat ik er doelbewust NIET over praat. Ik denk dat er veel te veel aandacht wordt besteed aan “welke uitrusting het beste is”, in plaats van een poging te doen om te begrijpen wat je eigenlijk wilt dat het voor je doet.

Daarom begon ik mijn “The Artist’s Voice” lessen en workshops/retraites… om mensen te helpen een ander proces te leren voor het maken van foto’s die ertoe doen. Fotografisch zien, verhalen vertellen, weten wat je wilt zeggen… al deze dingen bepalen wat voor soort uitrusting gaat helpen.

Wat mij betreft… Ik heb voor Fujifilm gekozen, vanwege de specifieke manieren waarop het me helpt mijn visie te vervullen. Ik noem het mijn “creatieve penseel”, vanwege de manier waarop het me heeft geholpen de lat hoger te leggen voor artistieke mogelijkheden.

Een deel daarvan is de ergonomie en het aanpasbare knoppensysteem op het lichaam – (ik haat menuduiken). De beeldkwaliteit is een andere biggie; de kleuren, het dynamisch bereik, de tonen en de microcontrasten deden me naar adem happen toen ik ze voor het eerst zag. Ze waren waar ik naar op zoek was!

Verder moet ik weerbestendige apparatuur gebruiken, want in mijn kunstlandschap en reisfotografie kom ik zeker in de elementen.

Je zult zien dat ik zowel tele- als prime-lenzen in mijn kit heb. Ik gebruik ze elk op verschillende manieren (afhankelijk van de situatie), om mijn visie uit te breiden of te beperken, omdat ik voortdurend op zoek ben naar nieuwe en ongewone manieren om ‘anders te zien’. Ik probeer altijd fris te blijven en mijn eigen patronen te doorbreken.

Op de foto zie je het huidige kader dat me helpt bij die zoektocht. Dit zijn:

Fujifilm XF16-55mm f/2.8 R LM WR
Fujifilm XF 18-135mm F3.5-5.6 R LM OIS WR
Fujifilm XF10-24mm f/4 R OIS
Fujifilm XF50-140mm f/2.8 R LM OIS WR
Fujifilm XF80mm f/2.8 R LM OIS WR Macro
Fujifilm XF50-140mm f/2.8 R LM OIS WR
Fujifilm XF100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR
Fujifilm XF 55-200mm f3.5-f4.8 R LM OIS
Fujifilm XF 23mm f1.4 R
Fujifilm XF 50mm f2 R WR

Camera-ondersteuning

Really Right Stuff is mijn absolute favoriet als het gaat om statieven en camera-ondersteuning. Het is een beetje een investering… maar ik zweer het, het is het enige statief dat ik ooit nodig zal hebben. Ik gebruik de mijne al jaren en ze hebben hun waarde honderd keer bewezen op duizend manieren.

Wat ik het in me draag

Ik draag mijn camera-uitrusting in Peak Design-tassen. Hou van ze. Ik gebruik de Everyday Backpack 20L voor dagwandelingen en korte reizen en de Reisrugzak 45L voor roadtrips en langere reizen.

Aanverwant: Peak Design Everyday Backpack Beoordeling | Peak Design Travel Backpack Beoordeling

Ik heb ZOVEEL tassen, tassen en verpakkingen doorgenomen op zoek naar het juiste systeem, ik zweer dat ik een winkel zou kunnen openen! Maar voor mijn behoeften – Peak Design heeft het genageld. Innemend!

De filters waar ik doorheen kijk

Ik ben ook een grote fan van LucrOit Filters en houders. De filters zelf zijn prachtig en de houders zijn de gemakkelijkste, eenvoudigste om te gebruiken die ik ooit heb gevonden.

Ik heb me het langst verzet tegen het gebruik van filters, omdat ik een hekel heb aan rommelen met uitrusting – het leidt af en verpest mijn creatieve mojo! Maar het systeem van LucrOit is zo snel en gemakkelijk, dat ik in de zone kan blijven terwijl ik die prachtige lange belichtingen maak. Dat veranderde het spel voor mij en ik heb nooit meer achterom gekeken.

Ik bewaar al mijn filters in MindShift filterhouders.

Computers ’n dergelijke

Ik ben een Apple-meisje: iMac, MacBook Pro 2017, MacBook Air, iPad Pro.

Vergeet niet om een back-up te maken!

Ik gebruik Seagate Backup Plus Slim externe harde schijven zowel thuis als wanneer ik op reis ben. Meerdere back-ups zijn altijd de sleutel!

Zien in het donker

Als ik een koplamp nodig heb – het is Petzl.

Bedankt voor het langskomen! Ik hoop dat dit wat licht werpt op de gear quest – of was op zijn minst een afleidende lezing.  Veel succes in JOUW zoektocht naar het vinden van de juiste camera-instelling die je hart vrijmaakt!

Bovenal, veel plezier en blijf geweldig. 😉

www.karenhutton.com | @karenhutton

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer