Martin Duerr

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Martin Duerr en ik ben gevestigd in de buurt van München, Duitsland. Ik ben daar opgegroeid met een vader die hoofd ontwikkeling was van AGFA-camera’s in München, dus camera’s zijn er altijd geweest. Ik ben niet begonnen als fotograaf, ik heb grafisch ontwerp gestudeerd en heb daarna een aantal jaren bij reclamebureaus gewerkt, maar wilde vrij zijn dus werkte ik als freelancer.

Per ongeluk betrad ik de wereld van computergraphics en werkte ik enkele jaren als Illustrator, Compositor en 3D Artist. Nogmaals, door geluksdipiteit ontmoette ik de Amerikaanse fotograaf Clint Clemens in 2008, hij is degene die me het duwtje in de goede richting heeft gegeven.

Januari 2014 ben ik serieus begonnen met portretfotografie. Mijn focus ligt op mensen, portretten, mode en sensuele fotografie. Samen met mijn vrouw runnen we een fotoworkshopschool, waar we veel workshops en masterclasses houden in Duitsland en landen als Marokko, Italië en Spanje.

Lesgeven in fotografie en artwork/design is mijn passie, naast het reizen over de hele wereld. Ik doe ook veel lezingen over foto-evenementen en vind het leuk om mensen te ontmoeten die net als ik gefascineerd zijn door fotografie.

Ik ben begonnen met een Nikon D90, overgestapt op een D7000 en dan een Nikon D800. Eind 2017 was ik op zoek naar een alternatief camerasysteem (spiegelloos systeem) en vond dat in de vorm van een Lumix G9.. Ik heb mijn eerste opnames met die camera gemaakt en het was precies wat ik zocht.

Een paar maanden later had ik contact met Panasonic en in september 2018 werd ik officieel aangekondigd als Lumix Ambassadeur. Net als de camera’s en het team van Panasonic is hun passie voor camera’s geweldig.

Naast mijn G9, ik gebruik een GX9 en natuurlijk de gloednieuwe Lumix S1 en S1R.

Voor mijn G9/GX9 Ik heb een heleboel lenzen die ik het leukst vind: de Leica Nocticron 42.5mm f/1.2, de 25mm f/1.4, de 12-35mm f/2.8 en de 50-200mm f/2.8-4.0 zoom.

Voor mijn S1/S1R Ik gebruik alle 3 lenzen die op dit moment beschikbaar zijn: De 24-105mm f/4 zoomlens die geweldig is, de boke master 50mm f/1.4 en de 70-200mm f/4 zoom.

Omdat ik vaak op locatie ben, heb ik behoefte aan een krachtige mobiele flitser die ik vond in de Godox AD200. Samen met verschillende add-ons en deformers kan ik alles doen wat ik nodig heb of wil doen, vooral op buitenlandse werkplaatslocaties.

Voor het maken van ofs gebruik ik een DJI Osmo Pocket, die klein is en in elke zak past. Als ik licht reis, gebruik ik een iPad Pro voor snelle selectie en bewerking, anders gebruik ik een supersnelle GIGABYTE AERO laptop thuis samen met een 4K-monitor.

martinduerr.myportfolio.com | @martin_duerr_photography

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer