Ronen Goldman

Ik ben Ronen Goldman, een commerciële en fine art fotograaf gevestigd in Tel Aviv, Israël. Een tijdje was ik vooral bekend om mijn “Surrealistic Pillow Project” – een persoonlijk project waar ik de afgelopen tien jaar aan heb gewerkt.

Ik creëerde een reeks beelden, allemaal geschoten op locatie, van verschillende surrealistische en dromerige verhalen gecondenseerd in één beeld.

De serie wordt over de hele wereld tentoongesteld, tot nu toe in Singapore, Amsterdam, Londen, Brussel en momenteel te zien in het International Convention Centre in Jeruzalem.

Deze serie heeft mijn begrip van complexe technieken en uitrusting echt verbeterd, maar nog belangrijker, mijn specifieke stijl en visie ontwikkeld, waardoor adverteerders en commerciële klanten geïnteresseerd zijn om met mij samen te werken.

Ik ben begonnen met een Canon Rebel 350D en een Canon 50mm f/1.8 lens. Na verloop van tijd realiseerde ik me dat als ik succesvolle Fine Art grote afdrukken ga maken, ik een betere camera nodig heb.

Ik ben overgestapt op de Canon 5D MarkII, en later naar de Canon 5DMarkIII. Ik heb ook een aantal prime lenzen verkregen, zoals de prachtige “Best-For-Almost-anything” Canon 50mm f/1.2L en de ondergewaardeerde Canon 85mm f/1.8.

Bij het vastleggen van grote scènes kom ik graag dichtbij, maar heb ik ook genoeg ruimte om een deel van de omgeving op te nemen om een meer meeslepend en volledig verhaal te vertellen. Wanneer dat het geval is, is de Canon 50mm f/1.2 is niet breed genoeg dus ik gebruik mijn vertrouwde Canon 16-35mm 2.8L, mijn enige niet-prime lens.

Sinds een paar jaar stap ik over op middenformaat film, zowel voor de grote en mooie prints, als ook voor die ongedefinieerde unieke ‘look’ die ik altijd kan herkennen, maar niet precies kan definiëren. Waarschijnlijk de mix van de bokeh, tonen en kleuren die alleen middenformaat film produceert.

Ik hou van de Mamiya rz67ii met zijn Mamiya 110mm f/2.8 lens als ik kunstlicht wil gebruiken, en super dichtbij wil komen.

Mijn favoriete camera zonder twijfel is de Pentax 67ii met de magische en legendarische Pentax 105mm f/2.4 lens. Bij correct gebruik zien de afbeeldingen van deze combo er als geen ander uit. Het enige dat tragisch genoeg is, is dat het alleen synchroniseert op 1/30 Sec, waardoor het erg moeilijk te gebruiken is met flitsers.

Ook afgebeeld in mijn gear shot is een menselijk brein (W / Skull 1.0). Ik merk dat bijna al mijn ideeën uit dit stuk komen. Soms wordt het over het hoofd gezien voor glanzendere, meer gepolijste objecten, maar uiteindelijk maken al die andere dingen niet echt een verschil als je geen visie en stijl hebt. Probeer eerst in dat ding te investeren.

Ik gebruik een Sekonic l-308s Lightmeter en een Elinchrom Rotalux Octobox om alles te vleien. Mijn favoriete filmvoorraad is Kodak Portra 400 en Ilford HP5.

Voor verlichting gebruik ik de Godox AD360II voor hun hoge vermogen en draagbaarheid, de Godox V860II voor kleinere ruimtes, een Gitzo Carbon Fiber Traveler Tripod GT1542T en een speciale statiefkop voor het maken van VR en 360° gestikte foto’s.

Tot slot, niet hier afgebeeld, maar met een enorme plek in mijn hart zijn de cameratassen die me helpen om gemakkelijk van en naar locaties te komen. DENKTANK!

Als ik ALLES moet meenemen – Think Tank Production Manager 40.

Wanneer ik de meeste dingen moet meenemen, maar ook snel moet zijn – Think Tank Airport Takeoff.

Wanneer ik meer dingen mee moet nemen met de Think Tank Takeoff, maar moet draagbaar zijn – Think Tank Retrospective.

Wanneer ik alleen mijn camera en misschien een andere lens moet meenemen – Think Tank Hubba Hubba Hiney (Echt? Dat is de naam? Ja! geweldige tas).

www.ronengoldman.com | @ronengoldman

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer