Russell Donkin

Hallo! Mijn naam is Russell Donkin en ik woon in West-Australië. De onderwerpen die ik graag fotografeer zijn vrij gevarieerd, maar ik heb een sterke interesse ontwikkeld in het fotograferen van vogels.

Ik heb altijd een camera gehad, maar sinds ik lid ben geworden van een cameraclub (gids) heb ik de kans gehad om te experimenteren en mijn eigen onderscheidende stijl te ontwikkelen.

Al mijn camera-apparatuur is volledig Canon; op één lens na. Ik kocht mijn eerste digitale camera vele jaren geleden, kort daarna gevolgd door mijn eerste L-serie lens. Ik koos voor Canon omdat ze een gerespecteerd merk waren met een enorm assortiment lenzen om in uit te groeien en die niet van Canon Colour konden houden!

Camera

Canon EOS R – Mijn portretcamera. Hou van het flip-scherm, oogfocus en het kan geweldige portretten maken onder veel verschillende hoeken (geweldig voor kleinkinderen).

Canon D7 Mark II – De camera die ik gebruik voor 90% van mijn vogelfotografie. Het is snel, nauwkeurig, geweldige ergonomie en robuust!

Canon 5D Mark IV – Dit is mijn reiscamera voor algemene fotografie. Geüpgraded van de Mark II omdat het live view, hogere megapixels enz. Had.

Lenzen

Canon 24-105mm L f/4 – Mijn eerste L serie. Geweldige allround lens – als ik maar één lens had om mee te reizen, zou dit degene zijn die ik neem, omdat hij zo scherp is als een tack!

Canon 16-35mm L III f/2.8 – Briljant voor groothoekopnames, lichtsterke lens en scherp.

Canon 100-400mm f/4.5-5.6 L II – Het objectief gebruik ik 95% van de tijd voor vogelfotografie. Geweldige kleuren, scherp en met een groot ‘bereik’ bij gebruik op de Canon D7 Mark II.

Canon 70-200mm f/4 IS L – Vrij veelzijdig voor landschapsfotografie en wanneer de 100-400mm niet in de cameratas past.

Sigma 50mm Art f/1.4 – Gebruikt in combinatie met de Canon EOS R voor portretten – zeer scherp, mooie bokeh en met zo’n smalle scherptediepte kan het een briljante artistieke bocht toevoegen aan sommige foto’s.

Verlichting/Triggers

Canon 600 EX-RT – Zelden maar zeer veelzijdig gebruikt.

Tassen/Riemen

Lowpro Pro-Tactic 350 AW – Zeer comfortabele tas, vrij veelzijdig en niet te groot, zodat ik geen onnodige spullen meeneem.

Peak Design Schuifband

Joby Pro-Sling Strap – Love it! Beste manier om een DSLR mee te nemen tijdens het wandelen.

Statieven

Manfrotto 190 – Goede prijs-kwaliteitverhouding.

Hardware en software

  • Photoshop- en Lightroom-abonnement.
  • NIK
  • Topaas

Ik gebruik geen presets. Ik merk dat ik mijn eigen instellingen gebruik, afhankelijk van de opname.

MISC.

Nisi Filters. Andere items in mijn cameratas zijn Canon-oplader, Canon-batterij en lensdoekjes.

Altijd proberen om het eindbeeld een beetje anders te zien.

www.russelldonkinphotography.com.au | @russelldonkinphotography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer