Safeena Padder

Hey jongens! Ik ben Safeena, een trouw- en elopementfotograaf gevestigd in Malibu, Californië. Ik ben liefdesfotograaf sinds 2016, een jaar na mijn afstuderen.

Mijn interesse in fotografie begon als kind en verslond kopieën van National Geographic-cover tot cover. Ik werkte internationaal als humanitair fotojournalist voordat ik in bruiloften viel. Door een elopement- en trouwfotograaf te worden, heb ik dingen die ik leuk vind aan eerlijke, fotojournalistische verhalen kunnen combineren met gecultiveerde schoonheid.

Qua stijl vergis ik me in de richting van het buitenleven en avontuur en honger naar echte overperfectie. Ik hou ervan om een mix van zowel de redactionele heldenfoto’s als discreet gedocumenteerde waarheidsgetrouwe kleine momenten vast te leggen.

Versnelling

Mijn allereerste camera was een trouwe kleine Canon Rebel T2i. Ik heb een upgrade uitgevoerd naar de Mark III en IV’s en lenzen uit de L-serie zodra ik werd ingehuurd voor werk. Ik heb onlangs een grote sprong gemaakt van Canon naar Sony na vele jaren, en kijk niet achterom.

Ik ben niet erg emotioneel gehecht aan mijn uitrusting of unieke systeem. Het Sony spiegelloze systeem is veel beter om langere tijd mee te wandelen en te dragen. Elke uitrusting waarmee ik meer energie kan richten op mijn paar en de ervaring die ik hen geef in plaats van te rommelen met knoppen, is de uitrusting die ik wil.

Het enige wat ik ben is een ‘gear loyalist’, om het zo maar te zeggen, fotograferen op alle prime lenzen. Er zit een kwaliteit in waar ik van hou en die ik niet vind in zoomlenzen. Het helpt ook een besluiteloos persoon zoals ik om geen tijd te verspillen aan het kiezen van het perfecte gewas.

Camera

Sony A7III – Naast het lichtgewicht (perfect voor grote wandelingen en lange dagen), ben ik ook dol op de prestaties bij weinig licht, de hoge nauwkeurigheid en hoe gemakkelijk het is om elke keer de belichting te nagelen.

Het feit dat er minder bewegende delen kapot gaan is voor mij ook een groot pluspunt omdat ik behoorlijk hard ben op mijn spullen. Die dingen zien zand, zout water, sneeuw en alles daartussenin.

Lenzen

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM ART – Dit is waar ik minstens 80% van mijn werk op fotografeer en nooit zijn lichaam verlaat. Ik hou van de kleuren en scherpte, en het perspectief geeft een geweldig karakteristiek ‘real life’ gevoel. Ik merkte ook dat eventuele scherpstelproblemen verdwenen toen ik overstapte naar Sony.

Sony 20mm f/1.8 G Lens – Dit is mijn landschap en tiny-room lens! Het is breed zonder er absurd vervormd uit te zien. Het is ook veel kleiner en lichter dan mijn 35 mm, dus ik neem het liever mee voor persoonlijke wandeltochten en avonturen als enige lens.

Sony 85mm f/1.8 Lens – Ik schakel meestal tussen de 20mm en de 85mm voor mijn tweede camerabody. De 85mm biedt verfijning en een rijkdom die ik niet altijd kan vastleggen in mijn groothoeklenzen. Ik hoef zelden strakker te gaan dan dit, en het is perfect om candids te vangen zonder de spot op mensen te zetten.

Canon 135mm f/2.0 L USM – Dit is een van de twee objectieven die ik uit mijn Canon systeem heb gehouden, met behulp van de MC-11 Canon naar Sony adapter. Het is een super stevige, ongelooflijk scherpe, snelle lens die ideaal is voor kerken, grote ceremonieruimtes en eerlijk gezegd Taft Point. Ik hou er ook van hoeveel licht ik er wijd open mee krijg. Ik gebruik het zelden, maar het creëert consistente bangers.

Canon 45mm f/2.8 TS-E – Deze tilt-shift is de tweede van twee objectieven die ik uit mijn Canon systeem heb gehaald. Het is mijn meest creatief uitdagende en opwindende lens – moeilijk te spijkeren, maar als je dat doet, zijn die foto’s goud.

Sigma MC-11 Adapter – Dit maakte de overgang van Canon naar Sony naadloos! Er zijn een aantal lenzen die Canon gewoon beter doet, en het is leuk om de mogelijkheid te hebben om ze te houden.

Verlichting/Triggers

Godox TT685-s Flash Speedlite – Ik gebruik alleen een flitser op de camera voor dansende receptiefoto’s. Ik hou van de vibe-verschuiving die ik ervan krijg, gaande van mijn kenmerkende glowy, warme stijl naar een levendige, kleurrijke stijl. Het is ook perfect voor het maken van die epische dansfeestlichtpaden.

MagMod Diffuser Kit – De kit wordt geleverd met twee eenvoudig te schakelen magnetische diffusers om over te schakelen van een ambient-light look naar de contrasterende light-trails-party vibe. Ik gebruik het 100% van de tijd dat ik mijn flitser gebruik.

NEEWER CN-216 Video Light – Ik houd dit bij de hand in geval van vreselijk ontvangstlicht of om iets dynamisch toe te voegen aan de dansvloer. Ik gebruik het zelden, maar het is een redder in nood geweest.

Tassen/Riemen

Holdfast Moneymaker Dual Harness Straps – Deze riemen zorgen ervoor dat ik mijn camera’s hanteer als een professional op de trouwdag. Vooral voor het fotograferen van alle primes is het perfect voor het hebben van twee opties van brandpuntsafstanden en het in balans houden van het gewicht op mijn schouders!

ONA Bowery Bag – Ik hecht waarde aan stijl en plezierction evenzeer, dus de Bowery Bag was een must voor mij. Het leer is met de jaren mooier geworden en het bevat alles wat ik nodig heb – een paar extra lenzen, mijn telefoon, kaarten, noodpakket, enz. Tenzij ik verlichtingsspullen nodig heb voor een receptie, is het de enige tas die ik meeneem naar een trouwdag.

Hardware en software

Culling met PhotoMechanic – Het heeft me meer uren bespaard dan ik weet en me geleerd om ‘in te ruimen’ in plaats van ‘uit te ruimen’.

Alle bewerkingen met Lightroom – ik doe alleen licht retoucheren en het is perfect voor batchbewerking. Ik gebruik meestal mijn eigen presets die ik heb ontwikkeld, maar ik heb mastin’s Portra Pushed en Tribe Archipelago LXC presets eerder gebruikt.

Back-up met BackBlaze – Ze hebben me een paar keer opgeslagen in het geval van ontbrekende bestanden en crashes op de harde schijf.

MISC.

KUVRD lensdoppen. Ik ben afval en verlies vrijwel onmiddellijk al mijn lensdoppen. Deze passen in elke lens en beschermen ze beter tegen de shenanigans waar ik ze doorheen heb gedaan.

Ik kreeg een jaar lang een piepklein ‘Wedding Emergency Bag’ cadeau voor Kerst en heb het sindsdien op voorraad gehouden. Ik noem het mijn heldenkit omdat het alles bevat wat ik nodig heb om de dag te redden – naald en draad, pincet, lint, tampon, noem maar op.

Ik heb een prisma om creatief te worden tijdens portretten. Ik gebruik mijn iPhone ook vrij regelmatig om een gespiegelde reflectie in sommige foto’s te creëren.

Ik heb mijn Sutro Footwear-laarzen opgenomen omdat ik ze draag voor de overgrote meerderheid van mijn evenementen – grote chique bruiloften tot wandel-elopements. Ze zijn ongelooflijk comfortabel en hebben alles meegemaakt, terwijl ze er nog steeds goed uitzien!

Laatste woorden

Als laatste opmerking heb ik veel geleerd als ik terugkijk op jaren die zijn gegroeid van een amateur naar een professional. Een van de opvallende lessen is om de ‘How I Do Things’-berichten van elke fotograaf met een korrel zout te nemen. Er is geen juiste manier om het te doen en geen perfect magisch camerasysteem dat je nodig hebt om een geweldige fotograaf te worden.

Iedereen die je van het tegendeel probeert te overtuigen, houdt waarschijnlijk ook niet van Flaming Hot Cheetos, en dat is toch niet het soort persoon dat je wilt vertrouwen. We doen het allemaal een beetje goed en een beetje verkeerd en leren van onze fouten, zelfs het beste van het beste van ons. Wees dus creatief genoeg om je eigen fouten te maken.

www.safeenanoah.com | @safeenanoah

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer