Samuel Goh

FacebookPinterestDelen

Hallo allemaal! Mijn naam is Samuel en ik ben een fotograaf gevestigd in Singapore. Ik begon eerst met fotografie als een manier om mijn emoties te uiten, en op de een of andere manier struikelde ik over het fotograferen van relaties en de vieringen die ze geven om hun liefde en toewijding te vieren. De meeste mensen die ik fotografeer voelen zich op hun gemak met wie ze zijn, en daarom heb ik de neiging om bruiloften te fotograferen die klein, intiem en een beetje onconventioneel zijn met veel plezier.

Ik ben normaal gesproken geïnspireerd door licht, symmetrie en balans (zie gids), en ik heb de neiging om gemakkelijk te worden bewogen door echte emoties. Wat ik probeer te doen is al deze factoren combineren en beelden creëren die visueel prikkelend zijn, met emoties als kern van de foto.

Ik ben geen erg technisch persoon en een deel van mijn vreugde komt voort uit het kunnen maken van goede beelden met apparatuur die niet de meest geavanceerde is en waarschijnlijk door anderen is genegeerd. In zekere zin traint het me om een betere fotograaf te worden en mijn camera’s echt te begrijpen in plaats van alleen maar te vertrouwen op de nieuwste technologie. Ik heb het gevoel dat er veel middelen zijn om een doel te bereiken, en de foto is het belangrijkste voor mij, niet de uitrusting. Hierdoor gebruik ik dezelfde camera en lenzen sinds ik zeven jaar geleden voor het eerst begon.

Fototoestel:
Canon 5D Mark III

Mijn camerabody’s moeten robuust en betrouwbaar zijn, want ik zwaai ze veel rond en laat ze af en toe vallen (hijg!). Ik heb twee Canon 5D Mark III’s die een paar keer zijn gedropt, maar nog steeds prima werken. Ik geniet echt van de huidtinten die ik krijg van de Canons. Al zijn er wel componenten die veel beter kunnen – zoals autofocus en de ISO. Bovendien lijken ze een ton te wegen na een lange dag op een bruiloft! Daarom overweeg ik over te stappen op een spiegelloos systeem – gewoon wachten op het juiste moment!

Lenzen:
Canon 35mm f/1.4
Canon 50mm f/1.4
Canon 85mm f/1.8
Canon 135mm f/2
Sigma 24mm f/1.4
Canon 45mm TS-E f/2.8

Ik heb een paar lenzen in mijn tas, maar gebruik normaal gesproken slechts twee tot drie tijdens de bruiloft. Ik zal altijd een Canon 35mm f/1.4 hebben op mijn hoofdlichaam. Ik vind dit de beste lens voor storytelling en om te spelen met verschillende fotocomposities. Op mijn andere body zal ofwel een Canon 50mm f/1.4 of Canon 85mm f/1.8 voor close-ups, of de Canon 135mm f/2 als ik de emoties van dichtbij wil vastleggen – eigenlijk niets bijzonders! Voor dansvloerfoto’s gebruik ik normaal gesproken een Sigma 24mm f/1.4, en soms gebruik ik een Canon 45mm TS-E f/2.8 voor iets anders.

www.samuelgoh.com

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer