Keith Aceder

FacebookPinterestDelen

Hallo! Ik ben een trouwfotograaf uit Toronto, Canada. Ik ben ook een fervent reiziger, een muziekliefhebber, een vader van twee mooie meisjes en een man die verliefd is op de meest geweldige persoon die ik ken! Ik fotografeer bruiloften sinds 2009, maar ben al verliefd op fotografie sinds ik 8 jaar oud was. Ik herinner me zelfs dat ik de Kerstman vroeg om me een eenvoudige point and shoot-camera terug te geven in de filmdagen. Ja hoor, ik heb mijn best gedaan om zijn ondeugende lijst te vermijden! Toen Kerstmis 1990 aanbrak, kreeg ik mijn allereerste camera – Vivitar AF300 … ik was tenslotte een goed kind!

Ik koos ervoor om bruiloften te fotograferen direct nadat ik in 2008 met mijn mooie vrouw was getrouwd. De emoties van mijn eigen trouwdag inspireerden me gewoon om andermans verhalen te vertellen, dus pakte ik snel mijn eerste DSLR-camera van Canon (Rebel T1i)) en sindsdien nooit meer naar een ander merk gesprongen! Dat klopt! … Ik ben een Canon jongen! Er is gewoon iets met de Canon-kleuren en de manier waarop het foto’s weergeeft!

Dit zijn de tools die ik gebruik:

Camera

Ik gebruik de Canon 5D Mark IV als mijn primaire camera en een Canon 6D als mijn tweede lichaam. Ik draag beide zeker met me mee gedurende een trouwdag, maar de 5D Mark IV is mijn brood en boter! Sinds het op de markt kwam, kun je niet anders dan de mogelijkheden bij weinig licht waarderen, evenals het sterk verbeterde dynamische bereik en AF! Aan de andere kant, de 6D zit ook al geruime tijd in mijn tas en ik kan de eenvoud ervan waarderen en is mijn favoriete camera om mee te nemen op reis! In vergelijking met de Canon 5D Mark III, het vergrendelt gewoon de focus supersnel zonder veel moeite. Bovendien is het lichtere gewicht gewoon een killer combo! Mijn ouder wordende rug is zeker dankbaar voor mij!

Lenzen

Canon 35mm f/1.4L (versie 1) – Nou, deze lens is waarschijnlijk de meest veelzijdige lens in mijn tas en ik kan hem gewoon niet vervangen. Het is mijn werkpaard! Ze is mijn enige ware liefde! Zelfs met de nieuwere versie van deze lens, ben ik nog steeds dol op de kleuren en het contrast van deze lens. Als ik maar één lens mee zou nemen, zou dit het zijn! Je kunt er van alles en nog wat mee doen, inclusief een hele trouwdag fotograferen met alleen deze ene lens! Sommige van mijn favoriete geldfoto’s komen gewoon uit deze baby, vooral op die momenten dat de ruimte krap is, zoals de dansvloer! Ik fotografeer zelfs mijn eigen kinderen 90% van de tijd met deze lens en het mist nooit een beat voor mij!

Canon 85mm f/1.8 – Ik denk dat dit een van die geweldige, maar onderschatte lenzen is die er zijn! Ja, dat klopt… Ik kies dit boven de ooit-zo-geweldige Canon 85mm f/1.2L lens! Dit is een van de eerste paar lenzen die ik kocht, maar verkocht het een paar jaar geleden …. duidelijk een fout! Ik besefte wat ik kwijt was en moest haar weer terugkopen! Voor de goede orde, ik heb mijn uiterste best gedaan om van de beroemde Canon 85mm f/1.2L te houden, maar als ik thuiskom van een trouwdag, kijk ik hoeveel foto’s ik heb gemist! Natuurlijk krijg je van die dromerige schoten, maar aan het einde van de dag, als je niet thuiskomt met keepersschoten… wat heeft het voor zin?!? De AF snelheid op dit objectief is gewoon blazin’ snel! En als je dat combineert met zijn vermogen om een aantal geweldige portretten te maken … deze lens is geld! En over ‘geld’ gesproken, het is een fractie van de kosten van de 85mm f/1.2L! Oh en had ik al gezegd dat deze lens super licht is en een genot om te gebruiken?!?! =) Het is een win-win in mijn boeken!

Canon 135mm f/2.0L – Boter, boter, boter!!! De cameragoden hebben dit zojuist speciaal voor ons gemaakt! Absoluut mijn favoriete lens om in mijn tas te gebruiken wanneer ik maar kan! Zodra ik naar buiten stap, denk ik er niet eens aan….Ik pak dit gewoon en alles wat eruit komt is gewoon magie! Als ik hier maar een hele bruiloft mee kan fotograferen, zou ik dat doen! Onnodig te zeggen dat het diafragma van f / 2.0 slechts een redder in nood is als het gaat om slecht verlichte kerken en receptielocaties. Ik vind het gewoon leuk om dit te gebruiken voor al mijn openhartige foto’s en gastreacties tijdens toespraken. Als je graag portretten maakt, is deze lens onverslaanbaar! Het lichtgewicht maakt het gewoon een genot om te gebruiken zonder je nek te breken terwijl je rondloopt.

Canon 15mm f/2.8 Fisheye – Creatief voelen op de trouwdag?!? Nou, dit is de beste tool om het te doen! Ik hou van het gebruik van deze for enkele omgevingsportretten! En wat het doet, het doet het goed bij weinig licht! Het diafragma van f/2.8 was voor mij ook het belangrijkste verkoopargument. Ik dacht er in eerste instantie aan om de nieuwere, scherpere Canon 8-15mm f/4.0L te krijgen lens, maar ik voelde dat het f / 4.0 diafragma voor mij tekort zal schieten bij gebruik bij weinig licht. Dat is een volledig licht verschil! Onnodig te zeggen dat dit objectief voor mij voldoende scherp is. Ik had een goede uitdaging om deze man op te sporen, omdat hij niet langer in productie was toen ik besloot hem in mijn tas toe te voegen. Gelukkig heb ik nog steeds een geweldig exemplaar weten te vinden in de tweedehandsmarkt.

Lichten

Canon Speedlight 580 EX II Flitser – Het is niet de nieuwste en beste, maar het was het zeker ooit! Doet nog steeds het werk voor mij en dat is het enige dat telt.

Zenders

Phottix Strato II Multi 5-in-1 draadloze triggers – Deze gebruik ik met zowel mijn flitsers als flitsers. Ik heb veel systemen geprobeerd en ontdekte dat deze het beste voor mij werkten. Het bereik en de afstand die ik hieruit haal is waanzinnig!! En met slechts $ 100 per paar (zender en ontvanger), is het echt moeilijk te verslaan!

Ik ben tegenwoordig steeds meer een minimalist geworden en geloof echt in het “Less is more!” concept … daarom probeer ik mijn uitrusting zo eenvoudig mogelijk te houden. Ik droeg vroeger veel meer toen ik net begon, maar realiseerde me langzaam dat ik dat allemaal echt niet nodig heb! Zelfs met de bovenstaande versnelling heb ik het gevoel dat ik het nog steeds meer kan trimmen … wie weet?!? … misschien besluit ik op een dag om het te rocken met 2 lenzen en 1 flitser! =)

www.capturedpieces.com

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer