Scott Wyden Kivowitz

Hallo, ik ben Scott, een fotograaf uit New Jersey in de Verenigde Staten. Mijn werk is onderverdeeld in een paar categorieën. Families, taarten, bedrijven (headshots en merken), en dan mijn persoonlijke favorieten, landschappen en straatfotografie.

Toen ik naar de universiteit ging voor fotografie, wist ik meteen dat ik mijn dagelijkse, fulltime baan niet wilde besteden aan fotografie. Ik wilde er geen hekel aan krijgen.

Dus in plaats daarvan omringde ik mezelf met banen in de fotografie-industrie die niet noodzakelijkerwijs foto’s maakten. Ik assisteerde en ging vervolgens aan de slag bij Mack Worldwide Warranty.

Ik heb er zes jaar doorgebracht om klanten te helpen hun apparatuur te laten repareren, en naarmate sociale media groeiden, werkte ik me een weg naar de marketingkant van het bedrijf.

Fast forward een paar jaar en ik kreeg een baan bij Imagely, waar ik nog steeds werk.

Met mijn geschiedenis vermeld, weet dat ik ook foto’s voor klanten maak. Mijn meest voorkomende klantwerk is voor gezinnen, het doen van sessies in hun huis, of op locatie ergens buiten.

Ik bied ook cake smash-fotosessies aan voor 1-jarigen die bij de klant thuis of in mijn studio worden gedaan. Ik bied ook headshots en persoonlijke merkfotografie aan bedrijven aan.

In mijn weinige vrije tijd tussen fulltime werk, fotografiewerk en familie, probeer ik naar buiten te gaan en landschappen en straatfoto’s te maken. Dat is waar ik het meest van hou, omdat het me helpt mijn hoofd leeg te maken.

Ik heb ook een fotografie-educatiebedrijf met cursussen, e-boeken, presets en meer. Ik promoot de betaalde inhoud met tonnen gratis inhoud via YouTube en mijn blog voor foto-educatie.

Wat betreft uitrusting, mijn go-to werkpaard camera op dit moment is de Nikon D850. De camera kan alles aan wat ik er tegenaan gooi.

Wanneer ik echter video-inhoud voor mezelf of klanten maak, leg ik deze vast op de Nikon Z6. Mijn hoop in de toekomst is om over te stappen naar een compleet spiegelloos systeem met wat de Nikon Z7 vervangt.

Als het gaat om de lenzen, heb ik wel een handvol zoomlenzen, maar neig ik meer naar primes voor klantwerk.

Op de Nikon Z6 heb ik de neiging om de kitlens te gebruiken, dat is de Nikon 24-70mm f/4, omdat deze een snelle autofocus heeft en scherp en stil is. Het diafragma van f/4 heeft het uiterlijk van een f/2.8 van andere objectieven. Het is indrukwekkend. Het objectief zit 98% van de tijd op de Nikon Z6.

Andere zoomlenzen die ik heb en af en toe gebruik zijn de Nikon 24-120mm f/4 en de Nikon 70-200mm f/4. Ik gebruikte de f / 2.8-equivalenten van die lenzen van Nikon, maar ik merkte dat ik er zelden f / 2.8 mee ging en constant tussen f / 4 en f / 11. Het was dus logisch om lichter te blijven en geld te besparen.

Ik zal graven in mijn prime lenzen en toepassingen beginnend van de breedste tot de langste.

De Nikon 20mm f/1.8 is mijn go-to voor zowel weidse landschappen als grote groepen. De lens is klein, licht en zeer scherp. Ook de randvervorming is minimaal.

De Nikon 35mm f/1.8 is ook licht, klein en scherp. Ik gebruik het voor portretten van het hele lichaam, kleine groepen en als mijn standaard straatfotografielens.

De Nikon 85mm f/1.8 is iets zwaarder, maar niet veel. Dit is mijn absolute favoriete lens en wordt gebruikt voor headshots, andere eenpersoonsportretten en voor straatfotografie.

Last but not least is de Nikon 105mm f/2.8 lens een macro. Ik gebruik de lens af en toe voor headshots als dat nodig is, maar voor het grootste deel gebruik ik hem voor close-ups van producten, voor wat video b-roll en een paar andere dingen.

Als het gaat om het verlichten van mijn scènes, gebruik ik een combinatie van monolights en kleine flitsers.

Ik heb een paar Godox SB-600 Pro-lampen die zo draagbaar en krachtig zijn. Ik gebruik ze meestal handmatig met de draadloze trigger en pas ze on the fly aan. Maar af en toe heb ik het voordeel van de ingebouwde high-speed synchronisatie nodig.

Ik heb ook een heleboel van de Nikon SB-800 Speedlight die zo compact zijn en een punch bevatten.

Ik gebruik al deze lampen via paraplu’s, softboxen, gels, roosters en andere lichtmodifiers voor de meeste flexibiliteit die ik op elk moment met minimale uitrusting kan bereiken.

Het maakt niet uit welke apparatuur ik op een bepaald moment gebruik, ik heb altijd mijn camera klaar om op mijn Spider Holster te gaan.

Naast de Spider Pro Holster en Spider Pro Plate gebruik ik ook de Spider Pro Clamp en zelfs de Spider Pro Lens Collar Plate voor de Nikon 70-200mm f/4.

Mijn favoriete statieven zijn van Really Right Stuff, wat ook een Arca Swiss systeem is. Mijn go-to statief is de Really Right Stuff TVC-24 MK2.

Ik ben een grote fan van Thinkt Tank Photo en MindShift Gear tassen, dus ik gebruik ze zowel voor mijn dagelijkse vervoer als voor het werk van de klant.

Voor dagelijks gebruik pak ik de MindShift Gear UltraLight 25L of de MindShift Gear UltraLight 16L in.

Wanneer ik in een vliegtuig reis, pak ik meestal de MindShift Gear BackLight 26L in. Maar wanneer ik naar het huis van een klant of een andere locatie pendel, heb ik de neiging om rollende zakken te gebruiken.

Ik gebruik de Think Tank Photo Airport Advantage voor camera-apparatuur, Think Tank Photo International voor mijn lampen en de Think Tank Photo Video Tripod Manager 44 voor lichtstandaards en modifiers.

Ik had het geluk om mijn carrière in de fotografie-industrie te beginnen bij een bedrijf dat niet alleen apparatuur in hun winkel verkocht, maar ook elke dag apparatuur repareerde.

Ik heb dus gezien welke producten goed gemaakt zijn, niet goed gemaakt, en wel of niet gekocht moeten worden. Ik heb ook de mogelijkheid gehad om veel apparatuur uit te proberen voordat ik een aankoop overwoog.

Dus mijn advies aan iedereen die dit nog steeds leest, is om goed na te denken voordat je apparatuur aanschaft. Je hebt de prullaria niet nodig. Je hebt niet het nieuwste, beste ding nodig. Besteed één keer meer aan hoogwaardige apparatuur en behandel het goed. Op die manier koop je een paar jaar later geen vervanger.

scottwyden.com | @scottwyden

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer