Sergio Cueto

Hoi! Mijn naam is Sergio Cueto. Ik ben een trouwfotograaf gevestigd in Madrid (Spanje) en vader van twee prachtige kinderen. Als ik niet fotografeer, vind ik het heerlijk om Lego-constructies te bouwen en er korte stop-motionvideo’s mee te filmen.

Ik studeerde Audiovisuele Communicatie aan de Universiteit, in de hoop filmregisseur te worden… maar kwam uiteindelijk aan de slag als tv-nieuwscameraman.

Ik vond het erg leuk om in het oog van de storm te zijn en foto’s te maken voor het nieuws dat mensen later in hun huizen zouden zien. Werken als tv-nieuwscameraman betekent dat je moet anticiperen, om snel technische beslissingen te nemen. Je moet weten wanneer het beslissende moment gaat plaatsvinden en op het juiste moment op de juiste plaats komen: dat is de perfecte opleiding tot trouwfotograaf!

Ik begon mijn carrière als fotograaf in 2011 en op de een of andere manier paste ik mijn directe, niet-invasieve tv-nieuwsstijl toe op mijn huwelijksfotografie. Ik zou zeggen dat mijn stijl documentaire fotografie is, gekruid met een beetje creativiteit: ik wil mijn klanten altijd een beeld geven dat hen doet denken “hoe heeft hij dat in godsnaam gedaan?”

Ik beschouw mezelf niet als een technisch persoon of een ‘pixelpieper’. Ik ken niet eens de specificaties van mijn uitrusting. Ik zie mijn apparatuur als de tools die me helpen om een verhaal te vertellen en er mijn eigen visie op te geven. Ik voel geen enkele vorm van loyaliteit voor een specifiek merk; Ik kies gewoon degene waarvan ik denk dat het meer geschikt is voor mij om het beste van mijn werk te doen. Ik ben begonnen met Canon en in 2015 heb ik mijn 5D Mark III veranderd. voor twee Nikon D750s die me sindsdien (bijna) gelukkig hebben gemaakt.

Op bruiloften gebruik ik altijd mijn twee D750s, 35mm f/1.4 en 85mm f/1.8en een BlackRapid BR-RSDR2 tuig. Ik geloof dat deze twee lenzen genoeg zijn om het verhaal van een bruiloft te vertellen (het zou genoeg zijn met de 35mm), bovendien zorgt het hebben van beperkte opties ervoor dat ik minder aan de uitrusting denk en meer aan de fotografie.

Ik gebruik Sandisk Extreme Pro 64Gb geheugenkaarten zodat ik ze niet te vaak hoef te vervangen tijdens de trouwdag. De rest van de kaarten blijft in de ThinkTank Pixel Pocket geheugenkaarthouder, in mijn zak.

Uitrusting

2x Nikon D750. Ik heb een haat-liefdeverhouding met hen vanwege de sluiterproblemen die beide camera’s hebben getroffen. Ze zijn lichter dan mijn oude Canon 5D Mark III, en ik ben dol op het dynamisch bereik, de snelle scherpstelling, zelfs in situaties met weinig licht, de details in diepe schaduwgebieden en het kantelbare scherm. Wat ik het meest mis van mijn Canon is de stille sluiterstand, zoals de D750 stille sluitermodus is net zo luidruchtig als de normale.

Mijn gebruikelijke cameraconfiguratie is: AF-C-modus met terugknopfocus; BW-scherm zodat ik niet afgeleid word door kleur en ik licht, schaduwen en focus duidelijker kan zien (ik zal de kleur na de bruiloft bewerken); dubbele geheugenkaartsleuven voor directe back-up (beide raw-bestanden opnemen); en gebruikersinstellingen U1 &U2 ingesteld met algemene buitenmarkerings- en binnenflitsmodi.

Sigma 24mm f/1.4 kunst. (AKA “De partijman”) Deze lens blijft in de tas tot de eerste dans en ontvangst: het is de perfecte lens om de kijker het gevoel te geven binnen te zijn in het feest.

Sigma 35mm f/1.4 kunst. (AKA “De verhalenverteller man”) Deze is mijn primaire lens en ik verander hem alleen op het feest, wanneer de 24mm in het spel komt. De scherpstelling is snel en nauwkeurig en het objectief heeft een geweldige scherpte voor een fractie van de prijs van de Nikon 35mm f/1.4. Het enige nadeel is het gewicht. Als ik maar één lens zou moeten kiezen, zou deze Sigma degene zijn.

Nikon 58mm f/1.4G. Gaat nooit met me mee naar bruiloften. Ik gebruik het voor koppelsessies, verlovingen en dat soort dingen. Het is niet zo scherp als andere 50 mm en soms is het moeilijk om scherp te stellen als het wijd open is, maar dit objectief heeft een geweldig karakter en de bokeh is heerlijk.

Nikon 85mm f/1.8D. (AKA “De verfraaier”) Deze kleine oude heeft een precieze scherpstelling en hoewel hij niet superscherp is bij f/1.8, hou ik van de dromerige kleur en bokeh. Het straalt echt als ik portretten fotografeer en couple sessies.

Nikon 105mm f/2.8G ALS-ED. Deze grote kerel komt alleen uit mijn tas als het tijd is om details te fotograferen, omdat ik liever met de lichte Nikon 85mm f/1.8D werk.

2x Nikon SB-910 Speedlights. Ook al ben ik een beschikbare lichtliefhebber, ik huil niet als ik een scène moet verlichten. In Spanje zijn er genoeg kerken met vreselijke verlichting, dus ik gebruik mijn speedlights vrij vaak (zo vaak mogelijk off-camera).

2x Yongnuo YN-685 Speedlights. Ik heb deze twee onlangs toegevoegd, zodat ik off-camera lichten op grote locaties kan instellen. Betrouwbaar, krachtig en een grote prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met de SB-910. Als extra kunnen ze direct worden geactiveerd met de Yongnuo YN-622N.

Magmod systeem (MagSphere, MagGrid, MagGel). Ik ben gewoon dol op dit speedlight modifier-systeem: snel, veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken. Het werkt geweldig, zowel wanneer ik flits en natuurlijk licht wil balanceren als voor het creëren van een aantal dramatische of kunstzinnige lichteffecten.

Manfrotto LED. Dit is mijn noodzaklamp voor feestjes en gebieden met weinig licht waarin het me soms helpt om scherp te stellen of fungeert als een vullicht.

Mijn tassen zijn Think Tank Retrospective 30 en Lowepro Pro Roller X200.

www.sergiocueto.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer