ShootProof Review: voor- en nadelen – Moet je het in 2023 gebruiken?

Deze ShootProof-beoordeling is onlangs bijgewerkt – ik schopt al meer dan 6 jaar tegen de banden van wat ik nu beschouw als het beste online klantengalerij- en bedrijfsbeheersysteem!

Wanneer ik een pro aanbeveel

kanaal, vooral als het voor mijn collega-trouw- / portretfotografen is, wil ik zijn absoluut zeker over het.

Na het fotograferen van meer dan 180 bruiloften over de hele wereld, en het leveren van elk van hen via de ShootProof online galerij, denk ik dat ik de drempel voor een solide beoordeling heb bereikt!

Schietvast

Schietbestendig

Volledig uitgeruste online galerijoplossing voor drukke fotografen met handige tools om passief de printverkoop te verhogen.

Gebruik code SHOTKIT25 om 25% te besparen

Controleer de huidige prijs

Of je nu nieuw bent in de fotografie en op zoek bent naar een plek om je werk te laten zien (en mogelijk te verkopen), of je bent een doorgewinterde professional die misschien op zoek is naar een alternatieve oplossing om werk aan klanten te leveren, ik denk dat je wat ik hier te zeggen heb erg nuttig zult vinden.

Zelfs als u nog geen klanten heeft of nooit van plan bent er een te hebben, blijf dan lezen om te ontdekken waarom online proefdrukgalerijen ook geweldig kunnen zijn voor het opslaan en delen van uw persoonlijke foto’s.

Inhoudsopgave

Wat is ShootProof?

Controleer de huidige prijs
Gebruik code SHOTKIT25 om 25% te besparen op uw eerste 12 maanden.

In de basis is ShootProof een online tool voor het maken van fotoproefgalerijen – het is een plek om je foto’s te uploaden naar mooie albums die andere mensen kunnen zien.

Afgezien van de kernservice van online galerijen, biedt ShootProof handige hulpmiddelen om u te helpen verschillende aspecten van uw fotografiewerk te beheren, efficiënter te worden en uiteindelijk verdien meer geld met je fotografie.

Op de homepage word je begroet met de slogan: Creëer de fotografie business van uw dromen.

Hyperbool terzijde, laten we eens kijken naar de functies waaruit hun service bestaat:

 • Aanpasbare galerijen waar klanten eenvoudig foto’s kunnen downloaden en professionele afdrukken kunnen kopen.
 • Studio management tools omvatten digitale contracten, facturen en ingebouwde e-mailmarketing.
 • Telefoon &e-mail ondersteuning team van echte fotografen.
 • App voor het beheer van desktopgalerie
 • Lightroom-plug-in voor galeriebeheer
 • Tot 4 verschillende brandings
 • App voor mobiele clients
 • Leveranciersalbums (mogelijkheid om galerijen voor leveranciers te verbergen)
 • Slideshow muziek
 • Integratie van studiobeheersystemen
 • iPad-app voor het verzamelen van e-mailadressen
 • Contractmarktplaats voor kant-en-klare fotografiecontractsjablonen

Er is duidelijk veel meer aan de hand met ShootProof dan alleen klantengalerijen!

Om je niet te overweldigen in deze recensie, heb ik besloten om me te concentreren op de functies waarvan ik denk dat ze de grootste impact op mijn fotografiebedrijf.

Verschillende van de andere functies, hoewel ongetwijfeld nuttig, zijn niet nodig voor mij omdat ze worden verzorgd door andere software die ik gebruik – bijvoorbeeld facturering, diavoorstellingen, contracten, enz.

(Als je meer wilt weten over een functie in het bijzonder, download dan een gratis ShootProof-proefversie om jezelf te spelen.)

5 Beste eigenschappen van ShootProof

Er zijn tal van functies in ShootProof, waarvan ik er verschillende niet nodig heb in mijn fotografiebedrijf (vanwege enige overlap met de andere software die ik gebruik).

Voor jou is dit misschien anders, maar hier zijn de 5 dingen die ik het nuttigst vind aan het product:

Nr. 1 | Prachtige galerijen die waarde toevoegen aan uw services

ShootProof Gallery ontwerp

4 van de 7 sjablonen om uit te kiezen fof de ingang van uw galerij – mijn voorkeur gaat uit naar rechtsboven, ‘Marquee’.

Dit spreekt voor zich, maar ik zeg het toch: Een online galerij die u gebruikt om foto’s aan een klant te leveren, moet er FRICKIN ‘AWESOME uitzien!

Als je verwacht dat mensen voor je werk betalen, moet je het op de best mogelijke manier laten zien. Gelukkig is dit allemaal heel eenvoudig met ShootProof.

Ik vind het vooral leuk hoe de voorpagina van de klantengalerij beperkt is tot 7 verschillende looks.

Wat de albumpagina’s zelf betreft, krijg je twee hoofdweergave-opties : ‘cascade’ en ‘subway’. Je kunt hier ook een paar aanpassingen aan maken, een nieuwe functie die ShootProof in 2019 heeft toegevoegd.

Met één aanpassing kunt u de afstand tussen uw afbeeldingen wijzigen. Met de andere kunt u de grootte van de afbeeldingen wijzigen zoals ze in het album worden weergegeven – u kunt kiezen uit klein, gemiddeld of groot.

De albums hebben slechts één beproefde achtergrondkleuroptie – good old white 😉

Ik weet dat sommige andere klantengalerijen graag oneindige achtergrondkleuren en andere mooie stijlopties bieden, maar als je op mij lijkt, zou je snel verlamd raken door keuze.

Tenminste met ShootProof, wat je ook kiest, je weet dat uw galerij ziet er goed uit. Ze schalen ook mooi op mobiele telefoons en tablets, en natuurlijk is alles aanpasbaar met uw logo.

Een andere leuke kleine functie is de mogelijkheid voor klanten om afbeeldingen in zwart-wit te bekijken en te bestellen – uiteraard is dit slechts een eenvoudige B &W-conversie (vergelijkbaar met wat je zou krijgen door op de ZWART-WIT-knop in Lightroom te klikken), maar voor sommige klanten is dit alles wat ze ooit zouden willen.

(Persoonlijk lever ik slechts een handvol zwart-wit per bruiloft, dus het is leuk om te weten dat de klant zijn eigen kan maken zonder mijn tussenkomst, zelfs nadat ik de klus heb geüpload en voltooid.)

Als je al een geweldig uitziende website hebt, kun je de galerij er vrij eenvoudig in integreren. Als uw website er een beetje slechter uitziet voor slijtage (of als u er niet eens een heeft), zijn al uw galerijen georganiseerd op uw eigen aangepaste ShootProof-startpagina, wat betekent dat de klant uw site of het gebrek aan site nooit echt hoeft te zien!

Ook moet ik vermelden dat de afbeeldingen in de galerij indrukwekkend snel laden – na het eerste laden van de galerij zelf (een seconde of twee afhankelijk van uw verbinding), zijn alle foto’s klaar om te worden bekeken – er is geen vervelende ‘luie lading’, wat allemaal zorgt voor een geweldige kijkervaring voor klanten.

Nr. 2 | Het verkopen van afbeeldingen wordt eenvoudig gemaakt

Afbeeldingen verkopen met ShootProof

ShootProof maakt het gemakkelijk om extra inkomsten te genereren via printverkoop.

Ik heb een hele blogpost over dit onderwerp geschreven, dus ik zal er hier niet te diep op ingaan. Het enige dat u moet weten, is dat ShootProof het heel gemakkelijk maakt om uw foto’s te verkopen. Waanzinnig makkelijk zelfs.

Vroeger nam ik nooit de moeite om afdrukken aan klanten te verkopen, omdat het veel te veel gedoe leek.

Ik wist dat ik geld op tafel liet liggen, maar alleen al de gedachte om een persoonlijke verkoop te doen en vervolgens te moeten rommelen met het daadwerkelijke bestel- / leveringsproces, zette me er helemaal van af.

Met ShootProof staat alles op de automatische piloot. Zodra u een afdruklab hebt geselecteerd en uw prijzen hebt ingesteld, heeft iedereen die uw galerij bekijkt ook de mogelijkheid om een afdruk te kopen en deze rechtstreeks bij hen thuis te laten bezorgen.

U krijgt een melding voordat de bestelling naar het lab gaat (voor het geval u bijvoorbeeld afdrukaanpassingen aan de afbeelding moet aanbrengen), maar verder, er is niets dat u (of de klant) hoeft te doen!

Ik gebruik dit eigenlijk om waarde toe te voegen aan de hele online galerijservice voor mijn bruiloftsklanten, door te zeggen dat als een gast een afbeelding wil, ze deze uit de galerij kunnen downloaden of zelfs een afdruk kunnen bestellen (of kunst aan de muur, enz.), zonder dat de cliënt een vinger uitsteekt.

Dit betekent dat de bruid na een bruiloft niet wordt overspoeld met verzoeken van haar bruidsmeisjes om foto’s – ze kan ze gewoon allemaal naar de galerij leiden. Dat is efficiënt.

Je kunt ook verschillende e-mailautomatiseringen instellen met ShootProof – herinneringen dat galerijen verlopen, eenmalige codes, enz. – alles wat een verkoop zou kunnen aanmoedigen – en vervolgens geld verdienen via passieve verkoop, allemaal terwijl je slaapt 🙂

ShootProof heeft ook een Package Builder toegevoegd die klanten slim aanmoedigt om hele fotopakketten te kopen in plaats van eenmalige afbeeldingen of afdrukken. Deze vooraf gebundelde collecties maken het gemakkelijker voor klanten omdat het allemaal al voor hen is vastgelegd – u hoeft niet na te denken over wat ze moeten kiezen of complexe berekeningen hoeven uit te voeren.

Dit, plus de combination van geautomatiseerde e-mails en de naadloze ShootProof-galerijweergave / bezorgervaring, kan leiden tot verkopen die u anders misschien nooit had gedaan.

Nr. 3 | Vereenvoudigde workflow met de Lightroom-plug-in

shootproof Lightroom plugin

De Lightroom-plug-in biedt een efficiënte manier om uw ShootProof-galerijen te beheren.

Er zijn 3 manieren om afbeeldingen te uploaden naar een ShootProof-album – via de website, via een desktop-app en mijn favoriet, via de gratis Adobe Lightroom-plug-in.

Ik moet toegeven – het opzetten van het de eerste keer is een beetje verwarrend. Je moet een paar dingen doen met catalogi en exportinstellingen, maar als je dat hebt gedaan, gebeuren er twee geweldige dingen.

Ten eerste kunt u uw foto’s rechtstreeks exporteren naar een nieuwe ShootProof-galerij (d.w.z. de harde schijf van uw computer omzeilen).

Ten tweede al uw werk wordt gesynchroniseerd – dit is een ENORM voordeel, wat betekent dat als je een foto bewerkt nadat het is geüpload naar je ShootProof-galerij, de bewerkingen worden gesynchroniseerd met dezelfde foto in de online ShootProof-galerij!

(Als u een bestand toevoegt of verwijdert in uw Lightroom-galerie, worden de wijzigingen ook weergegeven in de onlinegalerie.)

Dit is een grote tijdsbesparing, en echt handig als je een van die fotografen bent die na levering blijft ronddraaien met bewerkingen – je weet tenminste dat je klant altijd de beste (definitieve) versie van een bestand heeft.

Nr. 4 | Meerdere gebruikers en machtigingen voor krachtig delen

Dit is een van die kleine, niet-glamoureuze functies die eigenlijk heel nuttig zijn – Met ShootProof kunt u andere mensen toegang bieden tot uw klantengalerijen.

Een eenvoudig voorbeeld is als je een tweede shooter hebt, of deel uitmaakt van een studio. Meerdere fotografen toegang geven tot galerijen, inclusief hen de mogelijkheid geven om te uploaden / downloaden, watermerken, muziek of wat dan ook toe te voegen, is vrij standaard.

Wat ik echter een heel cool gebruik vind, is voor wanneer leveranciers betrokken zijn – hier kun je een galerij aan je klant leveren en vervolgens logins instellen voor alle individuele leveranciers, elk met aangepaste machtigingen.

Ik heb bijvoorbeeld een login gemaakt voor redacteuren van bepaalde trouwblogs waarmee ik werk om naar binnen te gaan en alle afbeeldingen te downloaden die ze voor hun websites willen gebruiken (met krediet, natuurlijk).

Dit bespaart ons allemaal een enorme hoeveelheid tijd, omdat de editors precies kunnen krijgen wat ze willen, en ik hoef niet te faff rond het selecteren, downloaden of verzenden van afbeeldingen.

(Deze tactiek draagt eigenlijk bij aan het verbeteren van de SEO-prestaties van mijn site, omdat ik veel meer backlinks kan aanschaffen dan ik anders misschien tijd had gehad.)

Evenals mij het verlenen van toegang aan andere leveranciers, de klant heeft de mogelijkheid om foto’s in hun galerij te tonen / verbergen voordat ze deze delen met vrienden en familie.

mobiele app

Je kunt zelfs mobiele apps maken voor je ShootProof-galerijen.

De bruid houdt hier meestal van, omdat het betekent dat ze curate de beste foto’s in hun galerij, bijvoorbeeld, die verbergen voor de bruidsvoorbereiding en pronken wat ze willen.

(Ik vind dit eigenlijk heel inzichtelijk, om te zien welke foto’s de echte favorieten van de klanten zijn – vaker wel dan niet zijn ze totaal anders dan degene die ik heb gekozen voor mijn eigen blog! Ongetwijfeld heb je een soortgelijke ervaring gehad…?!)

Ten slotte is er de optie om machtigingen op fotoniveau te maken. U kunt de clients bijvoorbeeld de mogelijkheid geven om alle bestanden met volledige resolutie te downloaden, maar iemand anders beperken tot het downloaden van alleen afbeeldingen met een lage resolutie of afbeeldingen met een watermerk.

(Watermerken/afbeeldingen met een lage resolutie kunnen een effectieve manier zijn om gebruikers aan te moedigen de originele digitale bestanden te kopen.)

Nr. 5 | Vereenvoudigde albumcreatie met favorieten

favorieten toevoegen

Klanten kunnen favorieten selecteren uit de ‘raster’-weergave – het is niet nodig om elke foto afzonderlijk te laden.

Dit is een ander groot voordeel, zij het een dat een beetje onhandig is om te gebruiken – je zult zo meteen zien wat ik bedoel.

Als je een van die dappere (zelfverzekerde?) trouwfotografen bent die alle afbeeldingen van de klant voor hun album zelf selecteert en het werkt voor jou, groot respect! Ik heb het een keer geprobeerd – nooit meer!

Als je net als ik bent en liever hebt dat de klant zijn afbeeldingen kiest, blijf dan lezen, want deze functie is een andere grote tijdsbesparing.

Het toevoegen van afbeeldingen die een klant kiest aan een albumconcept is voor de meeste fotografen altijd een rommelige workflow geweest. De klant moet op de een of andere manier de afbeeldingen selecteren, dan moet je die afbeeldingen op je eigen computer vinden, ze eventueel opnieuw exporteren en ze vervolgens toevoegen aan de software voor het bouwen van albums die je gebruikt.

Nu ik ShootProof gebruik, vraag ik mijn klanten gewoon om ‘favoriete’ foto’s die ze aan hun album willen toevoegen, door een ster toe te voegen aan foto’s in hun galerij.

Vervolgens download ik de bestandsnamen van de foto’s met ster en voeg ze toe aan Lightroom met behulp van een nogal onhandige maar niettemin effectieve methode … en voila! Alle foto’s met ster worden nu weergegeven als een gefilterde set, klaar voor mij om opnieuw te exporteren en toe te voegen aan het album.

(Met een beetje meer gepruts zou je waarschijnlijk de bestanden op je harde schijf kunnen vinden, waardoor het niet nodig is om iets van Lr opnieuw te exporteren, maar ik ben nog niet zover gekomen …)

3 dingen die me irriteren aan ShootProof

Na 4 jaar consistent gebruik zou ik liegen als ik zou zeggen dat alles naar rozen rook met mijn ShootProof trouwfotografie workflow!

Hier zijn de kleine probleempjes die ik graag zou willen gladstrijken:

Nr. 1 | Verwarrende back-end gebruikersinterface

DASHBOARD

Veel functies kunnen leiden tot incidentele verwarring binnen het gebruikersdashboard.

Zelfs na consistent gebruik heb ik nog steeds af en toe een “waar is in godsnaam de XYZ-setting?!” moment bij gebruik van ShootProof.

In uw ‘dashboard’ zijn er verschillende menu’s verspreid, elk met verschillende functies, sommige open voor submenu’s met andere instellingen en andere submenu’s …

(Het is een beetje zoals het fotograferen van Sony, denk er eens over na – het menu is een labyrint van opties!)

Gelukkig gebeurt alle verwarring aan jouw kant, d.w.z. niet die van de klant. Ik ben blij te kunnen zeggen dat de klant een gestroomlijnde ervaring heeft (je kunt het als klant zelf testen).

Hoewel ik denk dat het ShootProof-team wat meer aandacht moet besteden aan hun dashboardnavigatie, moet ik toegeven dat het zelden nodig is om rond te gaan graven als alles eenmaal is ingesteld.

Nr. 2 | Temperamentvolle Desktop Uploader

Voor die momenten waarop ik foto’s naar mijn galerijen wil uploaden zonder Lightroom te gebruiken, kan het gebruik van de desktopuploader een beetje vaag zijn.

Misschien is het iets op mijn computer, maar ik heb vrijwel elke keer dat ik het gebruik op de knop ‘Uploader autoriseren’ moeten klikken!

Ik waardeer het wel als het werkt. Soms geef ik er de voorkeur aan om de Lightroom-upload te omzeilen, vooral als het gaat om het uploaden van persoonlijke bestanden.

Nr. 3 | Weird Gallery Preview UX

Een voorbeeld van uw bezitten Voor Galerijen moet u een e-mailadres en wachtwoord invoeren. Waarom?!

ShootProof Prijs (+Kortingscode)

SHOOTPROOF PRIJS

Door oudere galerijen te archiveren, kun je geld besparen op je ShootProof-abonnement.

Ik heb eigenlijk overwogen om de ShootProof-prijs te hebben als een van de dingen die ik leuk vind aan hun service …

Er zijn eigenlijk 5 belangrijke dingen die ik geweldig vind aan hun prijsmodel:

1. Alle de functies zijn beschikbaar op ieder prijsniveau – zelfs dingen zoals de mobiele apps, facturering, contracten en alle andere tools zijn allemaal beschikbaar, ongeacht hoeveel u elke maand betaalt. Dat is best gaaf.

2. Er is een gratis abonnement dat eigenlijk vrij genereus is – 100 foto’s lijken misschien niet veel, maar als je je bezighoudt met kunstfotografie of superselectief bent met je foto-uploads, is het eigenlijk mogelijk om Shootproof gratis te gebruiken. Dat is ook cool.

3. U kunt galerijen automatisch archiveren wanneer ze verlopen – archivering maakt ruimte vrij op uw plan, wat betekent dat u binnen de drempels kunt blijven. Dat is heel gaaf 🙂

4. U kunt hoge of lage resolutie uploaden, tot 50 MB per foto – die zelfs de middenformaat shooters zou moeten omvatten, jullie lucky buggers.

5. Er is een onbeperkte gratis proefperiode van 14 dagen – maak er het beste van om echt te zien of het geschikt voor je is.

shootproof kortingscode

Gebruik de code SHOTKIT25 om je eerste 12 maanden met 25% korting te krijgen.

Eigenlijk heb ik gelogen – er zijn 6 dingen – de laatste is een ShootProof promotiecode, exclusief voor al jullie lieve Shotkit fans!

Om het te claimen, download hier een gratis proefperiode van 14 dagen, maar zorg ervoor dat u de code SHOTKIT25 invoert met de tekst ‘Heb een promotiecode’ – u slaat maar liefst op 25% korting op je eerste 12 maanden!!

Als je geld verdient via je fotografiewerk, is het echt een no-brainer om een efficiënte manier te hebben om foto’s aan je cli te leverenents. (In staat zijn om meer geld via printverkoop is echt de kers op de taart.)

Zelfs als u geen professional bent, is het gebruik van een online galerij een geweldige manier om privégalerijen te maken om recente foto’s aan vrienden te laten zien en hen in staat te stellen ze te downloaden of zelfs te kopen.

Laatste woorden

De belangrijkste reden waarom ik het schrijven van deze recensie zo lang heb uitgesteld, is dat ShootProof steeds nieuwe functies aan hun service toevoegt!

Meest recent, de mogelijkheid om muziek toe te voegen aan diavoorstellingen, en een hele marktplaats om aangepaste fotografie contracten te kopen … eigenlijk wachtte ik op hen om rustig aan met de godverdomde releases al!!

… toen besefte ik dat dat nooit zou gebeuren, en daarin ligt nog een reden waarom ik denk dat deze jongens zo goed zijn – ze zijn voortdurend innoveren van hun product.

(Dit is de sleutel voor een SaaS-product – consistente verbetering betekent dat de gebruiker eerder tevreden blijft en elke maand voor de service blijft betalen.)

Ik heb alleen het oppervlak bekrast van wat ShootProof hier aan fotografen biedt, maar ik hoop dat ik je heb overtuigd om te stoppen met je zoektocht naar een online galerijoplossing.

Iedereen wil weten over ShootProof vs Pixeset, ShootProof vs SmugMug, Zenfolio, of wat er ook is, maar zoals ik het zie, is het eenvoudig – als je eenmaal een oplossing hebt die goed voor je werkt, stop dan met zoeken, meld je aan en ga dan terug naar het maken van geweldige foto’s 🙂

Schietvast

Schietbestendig

Volledig uitgeruste online galerijoplossing voor drukke fotografen met handige tools om passief de printverkoop te verhogen.

Gebruik code SHOTKIT25 om 25% te besparen

Controleer de huidige prijs