ShootProof vs SmugMug

Deze ShootProof vs SmugMug-vergelijking is voor iedereen die op zoek is naar een manier om zijn foto’s online op te slaan, te delen, af te leveren en af te drukken.

Het is veel gemakkelijker en betaalbaarder geworden voor fotografen om hier een back-up te maken van foto’s in een online galerij.

Schietbestendig

Prachtige galerijen, een handige Lightroom-plug-in, tal van geweldige functies en een gelikte interface maken ShootProof de duidelijk beste keuze voor professionals.

Word lid om 15% te besparen

Controleer de huidige prijs

Andere functies, zoals prachtige klantengalerijen, watermerken, een geïntegreerd proefdruksysteem en afdrukverkoop, kunnen bijzonder nuttig zijn wanneer u uw foto’s wilt verkopen.

Hoe leveren fotografen hun foto’s aan?

Laten we twee populaire opties eens goed bekijken – SmugMug en ShootProof.

Inhoudsopgave

ShootProof vs. Zelfvoldane

1. Gebruiksgemak

schietvast

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs
Code gebruiken Shotkit25 om 25% te besparen bij het afrekenen.

Schietbestendig

ShootProof is vooral een websiteplatform waarnaar u uw afbeeldingen kunt uploaden, kunt kiezen of u ze openbaar of met een wachtwoord wilt beveiligen en prijzen voor hen kunt instellen, zodat u ze op een professionele, elegante manier aan klanten kunt weergeven.

In termen van algehele bruikbaarheid is de interface van de site ideaal voor trouwfotografen of iedereen die hun foto’s commercieel verkoopt.

Het belangrijkste voor de workflow is dat ShootProof uiterst eenvoudig te navigeren is en dat het vinden van alle belangrijke knoppen heerlijk intuïtief is.

Dezelfde kwaliteit is van toepassing op de prijs- en planstructuur van de site: in plaats van gelaagde abonnementen met verschillende functies, wordt u maandelijks in rekening gebracht op basis van het aantal foto’s dat u uploadt en dat is alles.

SmugMug heeft een eenvoudige interface voor slepen en neerzetten en integratie met verschillende bronnen zoals Lightroom en Flickr.

ZelfvoldaanMug

SmugMug is ook geweldig op veel van dezelfde manieren als ShootProof. De klantenservice is goed en biedt een rijke selectie functies voor zowel newbie- als professionele fotografen die afdrukken of digitale afbeeldingen aan hun klanten willen verkopen.

Het dashboard van SmugMug is niet zo gepolijst of flexibel als dat van ShootProof, maar het werkt nog steeds goed en intuïtief voor essentiële bewerking en het laden van afbeeldingen.

Bijna iedereen kan binnen een paar uur een online galerijsite op SmugMug opzetten, hoewel sommige van de complexere functies van het platform weken kunnen duren om te leren.

Aan de andere kant kunnen sommige delen van de gebruikersconfiguratie van dit platform een gedoe zijn. Hun systeem voor het instellen van prijzen, het taggen van bepaalde projecten en het sorteren van foto’s in galerijen is niet zo soepel of fijnmazig als het zou kunnen zijn.

Het meest elementaire SmugMug-plan is vooral vervelend vanwege de functies zoals afbeeldingstags en aangepaste domein-URL-opties die het mist.

WINNAAR: Schietbestendig. Het is gewoon soepeler, flexibeler en eenvoudiger te gebruiken rondom.

2. Clientinterface

ShootProof heeft een intuïtieve clientinterface met de mogelijkheid om “favoriete” foto’s te delen of te downloaden.

Schietbestendig

De gebruiksvriendelijkheid van ShootProof geldt ook voor uw klanten. Met de interface kunnen ze allerlei dingen doen, zoals foto’s of albums delen via sociale media, hun e-mails invoeren voor galerij- of foto-updates en afbeeldingen kopen of gratis beelddownloads ontvangen via hun laptops of telefoons en tablets.

Met andere woorden, er is hier veel klantfunctionaliteit en veelzijdigheid.

Met ShootProof kun je eenvoudig een e-maillink naar klanten sturen zodra je al het werk hebt gedaan om dingen in te stellen voor galerijbezoekers. Door op deze link te klikken, kunnen ze gratis downloaden wat ze willen of digitale en fysieke afdrukken kopen, zoals kunst aan de muur op basis van hoe u koopopties instelt.

Een cool onderdeel van dit proces is dat ShootProof klanten “favoriete” specifieke foto’s laat maken voor het geval ze moeten nadenken over welke ze moeten kiezen.

Deze zelfde e-maillink kan ook een beetje verder worden aangepast met klantspecifieke wachtwoordbeveiliging en een functiefoto die als eerste verschijnt in een betegelde reeks van alle beschikbare afbeeldingen.

Bovendien biedt ShootProof een hele reeks machtigingen voor bezoekers, wat betekent dat u ervoor kunt kiezen om één specifieke klant gratis toegang te geven tot een reeks opnamen met hoge resolutie, terwijl anderen verschillende aangepaste toegangsrechten krijgen.

Een groot voordeel van ShootProof aan de klantzijde is dat het uw facturering en betalingsverwerking voor u kan doen. SmugMug komt niet met beide opties, alleen betalingsverwerking.

De clientinterface van SmugMug is stijlvol en gemakkelijk te navigeren.

ZelfvoldaanMug

Met SmugMug kunnen uw klanten ook foto’s digitaal bestellen of als fysieke goederen afgedrukt op kaarten, muurposters, fotoboeken, koffiebekers, telefoonhoesjes en andere willekeurige objecten.

Het platform zelf werkt samen met enkele van de grootste printlaboratoria in de VS en wereldwijd voor snelle verzending naar bijna elk aantal staten, provincies of zelfs landen.

Er zijn ook wachtwoordbeveiligingsfuncties voor clients op dit platform, zoals bij ShootProof, maar met iets minder flexibiliteit.

Als gebruikersinterface is de client-side van SmugMug schoon, intuïtief en gemakkelijk te navigeren.

Minder positief is dat de basisplannen van SmugMug u geen verschillende prijzen per foto of zelfs per galerij in rekening brengen, wat niet nuttig is aan de kant van de klant.

Tot slot wordt SmugMug geleverd met een mooie hoeveelheid technologie voor sociale betrokkenheid. Klanten kunnen uw foto’s delen via sociale media met een klik op de knop en kunnen zelfs reageren op foto’s of hun eigen extra inhoud uploaden.

WINNAAR: ShootProof wederom maar met een kleinere marge.

3. Galerijen

ShootProof wordt geleverd met een aantal prachtig ontworpen sjabloonopties.

Schietbestendig

De galerijen van ShootProof zijn eenvoudig te maken, te organiseren en te navigeren. Ze worden ook geleverd met veel sjabloonopties.

De site ondersteunt dezelfde galerijfuncties voor alle plannen en dit is een ideale budgetbesparing voor elk fotografiebedrijf. Een paar dingen, zoals speciale langetermijnarchivering voor toekomstig gebruik door klanten of partituren voor galerijen, kosten echter een beetje extra.

Galerijen kunnen worden georganiseerd op onderwerp, clienttags of op bijna elke willekeurige manier die u wilt, en er zijn talloze sjablonen en lay-outs om uit te kiezen.

Deze kunnen ook verder worden aangepast. Galerijen kunnen natuurlijk ook worden ingesteld voor aangepaste bestelverzoeken.

Er is zelfs een functie waarmee u een voorbeeld van uw klantengalerijen kunt bekijken zoals uw klanten ze zelf zouden zien. Dit is vooral handig om dure presentatiefouten te voorkomen.

Een andere geweldige widget op het ShootProof-platform is de optie “formaat wijzigen”. Hiermee kun je een foto aanbieden als een opname met hoge resolutie en een kleinere versie voor sociaal delen.

Als aanvulling op het bovenstaande kunnen watermerken voor elke afbeelding worden ingesteld en verkleind en is het mogelijk om ze automatisch te laten verdwijnen wanneer klanten hun eigen hoge resolutie-edities van foto’s downloaden.

Een bijzonder geweldige functie van ShootProof is de optie Mobiele apps. Hiermee kunt u een klant de foto’s sturen die ze als hun favorieten hebben beoordeeld vanuit een galerij, maar in de vorm van een coole, eenvoudige mobiele app.

Een probleem met het platform is de back-end galerijbeheerinterface, omdat deze alleen in het Engels beschikbaar is.

Ten slotte kunt u met ShootProof uw galerijen integreren met uw eigen aangepaste URL, zodat klanten nooit weten dat ze een afzonderlijke website hebben bezocht. Het is een beetje technisch om in te stellen, maar de klantenservice en sitegidsen van SP bieden hulp.

Het basisplan van SmugMug biedt zes sjablonen met beperkte aanpassingsmogelijkheden.

ZelfvoldaanMug

Met een nieuw SmugMug-account wordt u gevraagd een sjabloon te kiezen voor het uiterlijk van uw site. Dit bepaalt hoe uw galerijen eruit zien en er zijn een aantal stijlvolle sjablonen om uit te kiezen.

Deze stap vereist het uploaden van ten minste een paar foto’s om mee te beginnen, maar alle afbeeldingen zijn alleen bedoeld om dingen aan de praat te krijgen.

U kunt ervoor kiezen om nieuwe foto’s te importeren in een volledig nieuwe galerij of in een galerij die u al hebt gemaakt en afbeeldingen kunnen worden toegevoegd vanuit zowel lokale stations als cloudaccounts.

Met het menu “Organiseren” kunt u echt nieuwe galerijen maken, die eenvoudig en zichtbaar kunnen worden gehouden op uw startpagina of kunnen worden aangepast om er uniek uit te zien. Alle galerijen kunnen ook worden gepersonaliseerd voor klanten door er wachtwoordblokken aan toe te voegen of open te laten voor het publiek.

Foto-uploads voor galerijen kunnen ook worden bewerkt en bevatten volledige functies voor het delen van sociale media en zoekopties voor trefwoorden, datums of andere dingen.

Aan de negatieve kant ontgrendelt SmugMug alleen zijn meer aanpasbare galerijbewerkingsfuncties en sjabloonopties met zijn duurdere plannen. Daarom biedt het basisplan slechts zes mogelijke sjablonen met een beperkt aantal aanpassing.

Voor meer verfijnde bewerkingsopties met CSS- en HTML-opmaaktools moet u upgraden naar een duurder abonnement.

WINNAAR: Schietbestendig. Het biedt de meeste van dezelfde functies als SmugMug, maar met meer flexibiliteit en glans.

4. Kenmerken

Het verkopen van afbeeldingen met ShootProof is ongelooflijk eenvoudig en intuïtief.

Schietbestendig

ShootProof zit in principe vol met functies en veel lijken erg op die van SmugMug. Op het gebied van klantaccountbeheer, maatwerk, facturering, facturering en integratie met zowel sociale media als uw eigen persoonlijke fotografiewebsite, dekt SP alle bases zeer soepel. Enkele belangrijke dingen die worden aangeboden, zijn onder meer:

 • Volledig op maat gemaakte verzending
 • Fotobeveiliging
 • Extreem flexibele fototoegang / aankoopopties in elk van hun betaalde abonnementen
 • Een planstructuur die alle belangrijke functies van het platform voor alle plannen biedt, ten voordele van klanten
 • Opties voor het delen van sociale media
 • Belangrijke bewerkingstools voor foto’s en galerijen
 • Ondersteuning voor videobewerking en uploaden
 • 24/7 klantenondersteuning per telefoon of e-mail
 • Aangepaste watermerken
 • E-commerce integratie voor facturering, betalingen en facturering

Sommige kleine extra’s zoals gearchiveerde opslag van oude galerijen of muziekaanpassingen voor galerijen kosten iets meer, maar ze zijn meestal randapparatuur van de belangrijkste functionaliteit van het gebruik van ShootProof als een fotosite.

SmugMug zit ook boordevol functies en de e-commerce-integratie maakt het verkopen van uw afbeeldingen een fluitje van een cent.

ZelfvoldaanMug

SmugMug zit ook vol met tal van functies voor het aanpassen van foto’s, het aanpassen van albums en integratie met zowel het delen van sociale media als uw eigen persoonlijke fotografiewebsite. De belangrijkste kenmerken zijn:

 • Galerijen, albums en specifieke fotositepagina’s met wachtwoordbeveiliging in alle plannen van SmugMug
 • Onbeperkte foto-opslag in alle abonnementen
 • Integratie met een aangepast domein
 • Ondersteuning voor videobewerking en uploaden
 • 24/7 e-mail klantenondersteuning
 • Privé delen
 • Aangepaste watermerken
 • E-commerce ondersteuning
 • HTML- en CSS-aanpassing

Het is vermeldenswaard dat niet alle plannen al het bovenstaande bevatten. SmugMug heeft ook niet helemaal hetzelfde niveau van factureringsondersteuning als ShootProof, omdat de factuurverwerkingscapaciteit van deze site beperkter is.

WINNAAR: Schietbestendig. Het volledige scala aan opties biedt bijna alles wat SmugMug’s doet, maar is beschikbaar voor alle betaalde abonnementen.

5. Integraties

Met ShootProof kunnen klanten afbeeldingen downloaden die vooraf zijn geschaald voor sociale media.

Schietbestendig

ShootProof integreert volledig met sociale mediaplatforms zodat klanten eenvoudig afbeeldingen kunnen delen met hun eigen profielen.

Dit omvat het downloaden van Facebook- en Instagram-vriendelijke foto’s waarvan het formaat is gewijzigd, naast downloadbare afbeeldingen van hogere resolutie van afdrukkwaliteit die uw klant tegelijkertijd kan kopen.

Bovendien kan de site worden aangesloten op een aangepaste URL en biedt een combinatie van facturering / facturering die het een fluitje van een cent maakt om kaartbetalingen te innen en uw klanten gespecificeerde kosten voor diensten en producten te leveren.

Een andere belangrijke en nuttige integratie die ShootProof biedt, is met een lijst met verschillende studiobeheerplatforms voor on-demand afdrukken en verzenden van uw foto’s naar klanten in de VS en zelfs over de hele wereld in beperktere mate.

Geïntegreerde platforms omvatten Tave, Pixifi, Iris Works, Studio Ninja, ShootQ, 17Hats, Lichtblauw en anderen.

Ten slotte is er ShootProof’s opname van de Event Emails iPad-app, waarmee je e-mailadressen kunt verzamelen op een evenement zoals een bruiloft en deze vervolgens automatisch kunt synchroniseren met je ShootProof-account voor het e-mailen van klanten met hun afbeeldingen.

SmugMug wordt geleverd met betalingsintegratie waarmee belangrijke creditcards in de VS en PayPal in andere landen mogelijk zijn.

ZelfvoldaanMug

SmugMug integreert ook soepel met alle grote sociale mediaplatforms, zodat u of uw klanten gemakkelijk foto’s kunnen delen – maar het wordt niet geleverd met leuke kleine extra functies zoals het maken van een automatische, aanpasbare sociale media-vriendelijke foto met elke opname met hoge resolutie in een galerij.

Net als ShootProof kunt u met SmugMug uw account met de site integreren met een eigen fotografiewebsite. Dit is echter alleen beschikbaar in plannen op een hoger niveau.

Wat de betaling betreft, verwerkt het SmugMug-platform klantbetalingen van alle belangrijke creditcards in de VS en levert uw geld via ACH als u een Amerikaanse gebruiker bent. Klanten van het platform in bepaalde andere landen kunnen PayPal integ gebruiken.rantsoen in plaats daarvan.

Op een laatste maar cruciale noot biedt SmugMug, net als ShootProof, ook studio-integratie met printlaboratoria in de VS en Canada. Deze omvatten BayPhoto, Loxley Colour WHCC en EZPrints.

Deze laboratoria kunnen omgaan met het afdrukken en leveren van zowel standaard fotografische afdrukken als alle soorten deliverables met klantafbeeldingen erop gedrukt.

WINNAAR: Binden. Zowel SmugMug als ShootProof bieden een goed scala aan integraties.

6. Prijzen

ShootProof houdt hun tariefplannen eenvoudig en gemakkelijk te volgen.

Schietbestendig

De prijsstructuur van ShootProof is uitstekend en biedt dezelfde essentiële lijst met functies voor zowel u als uw klanten in al zijn betaalde abonnementen.

Dit is geweldig omdat alles gaat over hoeveel foto’s je waarschijnlijk per maand zult verwerken en je kunt ontspannen wetende dat alle andere functies die je nodig hebt automatisch worden opgenomen.

Het meest elementaire betaalde abonnement met ShootProof kost $ 10 per maand en laat je 1500 foto’s tegelijk beheren. Van daaruit stijgt het naar $ 20 voor 5000 foto’s, $ 30 voor 25.000 afbeeldingen en $ 60 voor onbeperkte beeldopslag. Schoon, eenvoudig en flexibel.

De tariefplannen van SmugMug zijn veel ingewikkelder dan die van ShootProof.

ZelfvoldaanMug

SmugMug biedt een mooie gratis proefperiode van 14 dagen van hun premiumpakket voor een vrijblijvende proefrit, en al hun plannen worden geleverd met zogenaamd onbeperkte foto-opslag. Maar hier is de kicker: met alle plannen rekent SmugMug zijn 15% commissie op alle verkopen.

Dit wordt duidelijk gemaakt door SmugMug wanneer u uw prijslijsten instelt, maar het kan een beetje verwarrend zijn omdat u deze kosten moet meenemen in wat u uw klanten factureert voor foto’s.

Het meest elementaire plan met SmugMug kost $ 48 per jaar en wordt jaarlijks betaald. Van daaruit variëren de plannen in prijs tot $ 72, $ 180 en $ 360 dollar.

Bovenop deze jaarlijkse prijsstelling, onthoud dat u een commissie van 15% betaalt op alle verkopen die u doet.

WINNAAR: Schietbestendig. Zonder twijfel is hun prijsmodel niet alleen eenvoudiger, het is ook goedkoper als je rekening houdt met wat het biedt en het ontbreken van een absurde commissie van 15%.

ShootProof vs. Zelfvoldane | Eindwinnaar: ShootProof

Zowel ShootProof als SmugMug maken het online verkopen van je foto’s een fluitje van een cent. Met beide programma’s kunt u snel en eenvoudig galerijen instellen om te delen met klanten, zodat ze foto’s kunnen downloaden of afdrukken kunnen bestellen met één klik op de knop.

Hoewel beide opties ongelooflijke functies bieden, zijn de tariefplannen van SmugMug hun grootste nadeel. Niet alle functies zijn beschikbaar in de lagere abonnementen, wat betekent dat u mogelijk moet upgraden om toegang te krijgen tot de gewenste functionaliteit. Bovendien nemen ze een commissie van 15% op alle verkopen.

Aan de andere kant biedt ShootProof een supereenvoudige prijsstructuur die alle functies beschikbaar maakt voor alle gebruikers. U hoeft alleen uw abonnement te kiezen op basis van het aantal afbeeldingen dat u wilt opslaan.

Om dit feit, naast het feit dat het over het algemeen soepeler en flexibeler is op verschillende gebieden, maken we ShootProof onze topkeuze.

Schietbestendig

Prachtige galerijen, een handige Lightroom-plug-in, tal van geweldige functies en een gelikte interface maken ShootProof de duidelijk beste keuze voor professionals.

Word lid om 15% te besparen

Controleer de huidige prijs