Sirui P-326 Monopod Beoordeling

FacebookPinterestDelen

Sirui hebben maakte aanzienlijke inbraken in de instap statief en monopod markt, gebouwd op hun reputatie voor het produceren van ultra-lichtgewicht, goede kwaliteit producten.

De Sirui P-326 monopod is zo’n product.

Ik gebruik statieven niet veel, maar monopods zijn handig als je lange lenzen voor langere periodes fotografeert (zie hoe je een monopod voor meer gebruik kunt gebruiken).

Ik gebruik vaak een Sony 100-400Mm f/4.5-5.6 GM, en hoewel het dat niet is massief hand-vasthouden voor Drie uurs met een batterijgreep begint zijn tol te eisen.

Athol Hill - Sirui P-326 Monopod Beoordeling3

Sirui P-326

Comfortabel om vast te houden, duurzaam en gemaakt van lichtgewicht koolstofvezel voor een draagbare stabiliserende oplossing.

Gebruik code AFF5 om 5% te besparen

Controleer de huidige prijs

Monopods helpen wanneer Ik maak foto’s in 25-35 knopen vlagerige zijwind. T is moeilijk om stabiliteit te behouden met de lens zijwaarts blazen in windstoten.

Ik koos Sirui omdat ik niet verwacht dat mijn monopods heel lang meegaan als ze consequent worden weggegooid in strandzand en zout water. Ik koos voor de Sirui P-326 omdat het voor mij de beste monopod op de markt was die lichtgewicht combineerde, goede hoogte and lage kosten.

Ik heb niet de tijd of het geduld om een krachtig onderhoudsproces aan te pakken voor iets dat zijn leven in het zand zal doorbrengen.

Ik denk dat mijn tijd besteed aan schoonmaken meer waard zou kunnen zijn dan de vervangingswaarde van het statief als ik elke keer een groot reinigingsproces zou moeten doorlopen.

Dus laten we eens kijken hoe de Sirui P-326 deed het tijdens gebruik in de echte wereld en of het kan wedijveren met de andere monopods die er zijn.

Inhoudsopgave

Sirui P-326 Monopod Technische Gegevens

Sirui P-326 monopod review

Bekijk meer beoordelingen

  • Camera Montage Schroef: 1/4″-20 Male, 3/8″-16 Male
  • Leg Lock Type: Twist Lock
  • Beensecties: 6
  • Pootdiameter: 1,26″ / 32 mm (maximaal)
  • Monopod Voet Kenmerken: Intrekbaar, Spiked
  • Laadvermogen: 22 lb / 10 kg
  • Maximale werkhoogte: 61,4″ / 156 cm
  • Gevouwen lengte: 15,6 ” / 39,5 cm
  • Materialen: Carbon Fiber
  • Gewicht: 0.9 lb / 0.4 kg
Controleer de huidige prijs

Bouwkwaliteit

Inbegrepen bij de Sirui P-326 monopod, vindt u een polsband met karabijnhaak en kompas. Ik weet niet 100% zeker waarom er een kompas is; Ik neem aan dat iedereen die naar afgelegen locaties wandelt, iets beters zou nemen.

Vanuit een bouwperspectief, in de eerste plaats, tDe kwaliteit van de koolstofvezel carrosserie is indrukwekkend. Zonder dat verspillen we waarschijnlijk onze tijd aan deze recensie.

De polsband draait rond de monopod op een kraag die een vervelend piepend geluid heeft, dus ik kan overwegen om het in de toekomst te verwijderen.

De lagere kosten van de monopod manifesteren zich op twee gebieden: de riem lijkt een beetje goedkoop gemaakt, samen met het grotendeels zinloze kompas.

Is het de moeite waard om meer te betalen voor een betere riem en kompas? Niet vanuit mijn perspectief.

Vanuit het oogpunt van duurzaamheid, deze monopod heeft zichzelf overtroffen. Ik had verwacht dat het een korte periode zou duren vanwege het misbruik en het gebrek aan reiniging, maar het gaat 12 maanden later nog steeds sterk.

Het vertoont bijna geen slijtage en het enige wat ik tot nu toe heb gedaan, is het afschudden en het zand eraf borstelen.

Maat &handling

Op 6’/183cm steekt de Sirui P-326 monopod met een Manfrotto tilt head boven mijn hoofd uit. Zonder de kantelkop zou hij voor mij nog steeds hoog genoeg zijn.

De Sirui P-326 heeft een maximale hoogte van 51,4″/156cm. Op een stahoogte van 183cm/6′, dit is perfect voor mij.

Met de monopod volledig uitgebreid met monopod-specifiek hoofd de camera staat net boven mijn ooghoogte. In werkelijkheid zal ik het niet volledig verlengend.

Er zijn gevallen waarin het hebben van een iets langere monopod de voorkeur zou hebben; deze hoogte zou het echter geschikt maken voor de meerderheid van de gebruikers.

Als je zwaardere lenzen zoals een 400mm f/2.8 of 600mm bij je had, zou ik je eerlijk gezegd aanraden om iets substantieels te krijgen, ondanks dat het binnen het specificatiebereik valt.

Met een gewicht van .45kg of 450 gram is de Sirui P-326 erg licht. Het ligt ergens tussen het gewicht van een blikje koele drank en een fles van een halve liter Water. Þop is verbazingwekkend licht voor een monopod die zich uitstrekt tot 156cm.

Beensloten &gewrichten

De voeten van de Sirui P-326 hebben ingebouwde spikes die worden ingetrokken wanneer ze niet in gebruik zijn. Draai de voet om de spikes bloot te leggen.

De Sirui De P-326 monopod maakt gebruik van de twist-lock in tegenstelling tot het flip-lock pootontwerp. Ik geef de voorkeur aan het twist lock, but het is een persoonlijke voorkeur. Sirui lijkt beide te bieden twist en latch versies.

De twist locks voelen uitstekend aan en vergrendelen zonder al te veel draaien. Voor degenen die ze niet hebben gebruikt, wanneer de monopod volledig is verdicht, untwist allemaal tegelijkertijd door ze allemaal vast te pakken en te draaien ze in één keer.

Deze aanpak zal laat u toe om de monopod snel uit te breiden – Hetzelfde werkt voor het omgekeerde, uiteraard wanneer de benen al verdicht zijn.

Het enige wat ik wel leuk vind, zijn de spikes die uit de benen komen. Met veel statieven, je moet de rubberen voetjes en inschroefbare metalen spikes vervangen.

In sommige gevallen zijn de metalen spikes niet standaard, en dit is op veel duurdere merken en modellen.

Met Sirui hebben ze een draaimechanisme ingebouwd dat de spike blootlegt als je de voet draait. Het is een eenvoudig en praktisch idee dat het op Gitzo geeft.

De karabijnhaak om aan een tas te bevestigen is een leuke touch. De kleine karabijnhaak zal geen camera vasthouden, maar dit is niet het doel. Het is een clip om aan een tas te bevestigen en op zijn plaats te houden, en het voldoet aan deze vereisten.

Het kompas, nou ja, daar ga ik niet heen.

Balhoofd

Hoewel de Sirui P-326 wordt geleverd zonder kop of snelspanplaat, zijn deze tegen vrij lage kosten op de markt verkrijgbaar.

De Sirui P-326 is niet voorzien van een balhoofd of quick release plaat dus je zal er apart een moeten aanschaffen.

Ik geef de voorkeur aan een kantelkop voor gebruik met mijn monopod, omdat dit je meer flexibiliteit geeft.

Ik gebruik meestal de Manfrotto 234 Tilt-Head, afhankelijk van het soort gewicht dat ik ga dragen. Mijn keuze voor de 234 boven de 234RC is te wijten aan mijn gebruik van Arca swiss plates.

Als je de RC-versie krijgt, kun je uiteindelijk extra betalen voor iets dat je niet gaat gebruiken. Voor het gebruik van de 234 is nog steeds een Arca-klem nodig, maar deze zijn tegen lage kosten verkrijgbaar.

Waar voor je geld

De Sirui P-326 verkoopt voor net onder US$ 100 afhankelijk van on waar u het koopt, waardoor het uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Ter vergelijking: je betaalt meer dan het dubbele van de prijs voor de Gitzo GM 2562T Series 2 Traveller.

De Gitzo heeft een vergelijkbare specificatie, hoewel hij iets korter en zwaarder is, met als bijkomend voordeel dat hij een iets hoger gewicht vasthoudt. De Gitzo is niet voorzien van spikes dus dit zou extra kosten.

Hoewel de Gitzo van hogere kwaliteit is, geloof ik niet dat het tweemaal de kwaliteit om het dubbele van de prijs te rechtvaardigen.

Controleer de huidige prijs

Sirui P-326 Monopod Review | Conclusie

De voeten op de Sirui P-326 met de spikes eruit. Dit is iets dat merken als Gitzo op hun statieven en monopods zouden moeten implementeren.

Op een gegeven moment betekende “één keer kopen en goed kopen” een fortuin uitgeven aan fotografie-uitrusting. Nu is de kwaliteit van lagere statieven en monopods aanzienlijk verbeterd.

Tenzij je de grenzen verlegt met zwaardere apparatuur, denk ik niet dat je je zorgen hoeft te maken over iets substantieels.

In de afgelopen tien jaar hebben we een groot aantal uitstekende statieven en monopods op de markt zien komen. Sirui voegt zich bij deze gelederen met een set monopods en statieven die veel gebruikers tevreden moeten houden.

Zoals alles is de Sirui P-326 niet perfect, maar biedt hij wel een hoog kwaliteitsniveau. Dat maakt het prijskaartje zo aantrekkelijk.

Athol Hill - Sirui P-326 Monopod Beoordeling3

SiRui P-326

Comfortabel om vast te houden, duurzaam en gemaakt van lichtgewicht koolstofvezel voor een draagbare stabiliserende oplossing.

Gebruik code AFF5 om 5% te besparen

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen