Sommige TikTik-gebruikers bieden een vreemde maar populaire nieuwe fotoservice

FacebookPinterestDelen

Voor pasgetrouwde koppels die foto’s en video’s van hun grote evenement willen om zo snel mogelijk online te komen, zijn TikTok-gebruikers te hulp geschoten.

Volgens berichtgeving van de website Insider zijn enkele meer ervaren gebruikers van TikTok begonnen met het aanbieden van een service waarbij ze bruiloften bezoeken, de scènes van het hoofdevenement opnemen met hun telefoons en ze vervolgens snel op TikTok en andere sociale platforms voor hun klanten plaatsen.

Het Insider-rapport beweert dat deze Tiktokers hun diensten aanbieden als “makers van bruiloftsinhoud” en ernaar streven potentiële klanten bewust te maken van een kloof waarvan ze kunnen profiteren bij het publiceren van hun bruiloftsevenementen.

Dit is tussen traditionele huwelijksfotografie met zijn vertragingen en live of bijna onmiddellijke maar professioneel uitgevoerde sociale media-inhoud.

Het hele proces is eigenlijk wat je je zou voorstellen dat het is: deze zelfgelabelde professionele makers van bruiloftsinhoud gaan naar een bruiloft en gebruiken hun telefoons om aangepaste foto’s, diavoorstellingen en video’s van de grote dag en de details ervan te maken.

Ze dragen deze vervolgens over naar hun klanten voor het direct delen van sociale media op TikTok met alle juiste hashtags, in-video tekstblunders en andere versieringen.

De steeds populairder wordende Chinese sociale media-app TikTok schiet wereldwijd omhoog in populariteit. In de VS domineert de belangrijkste demografie van zeer jonge mensen tussen de 11 en 19 jaar nog steeds, maar een toenemend aantal oudere volwassenen heeft het ook opgepakt.

We hebben eerder ook de controverses van TikTok behandeld, maar afgezien daarvan is de app fenomenaal populair geworden tot het punt dat gevestigde Amerikaanse sociale mediagiganten zoals Meta zelfs veel van zijn functies zijn gaan imiteren, zoals videorollen.

Wat betreft niche-interesse in deze trouwvideo / fotoservice, lijkt deze hoog te zijn. De hashtag #weddingcontentcreator heeft tot nu toe 16,4 miljoen views gekregen vanaf de laatste telling op TikTok.

Alleen al in de afgelopen 3 dagen, tussen 27 december en vandaag 29 december, is het meer dan 300.000 keer bekeken.

Dit duidt op een serieuze vraag naar wat men zou kunnen beschouwen als een soort dwaze service, gezien het feit dat elk paar en hun vrienden of familie door kunnen gaan en hun eigen TikTok-berichten persoonlijk kunnen maken en kunnen leven.

Het lijkt er echter op dat velen niet willen omgaan met het gedoe en de potentiële onbetrouwbaarheid van vrienden of familieleden. In plaats daarvan geven ze er de voorkeur aan om iemand in te huren die specifiek wordt betaald om deze baan serieus te nemen.

De kosten die sommige makers van bruiloftscontent in rekening brengen, zijn ook niet slecht gezien hun sobere apparatuurbehoeften.

Insider interviewde een bepaalde maker van bruiloftscontent genaamd Taylor Richardson, die beweerde klanten tussen $ 1.250 en $ 1.450 (afhankelijk van de aanwezigheidstijd) in rekening te brengen voor het vastleggen van video’s en foto’s met haar iPhone per evenement.

@taylorbivey Neem me terug. Magische magische dag #weddingday #bridetok #tiktokbrides #weddingtok #weddingtiktok #bridesoftiktok #weddingdaycontentcreator #wedding ♬ vest – Taylor Swift

Volgens deze maker kan ze de inhoud van haar klant binnen 24 uur klaarmaken en werd ze oorspronkelijk geïnspireerd door dit eenvoudige bedrijfsidee nadat ze zelf verloofd was en haar eigen bruiloft op TikTok had gedocumenteerd.

Dit deed haar beseffen dat er een gat in de markt bestond tussen conventionele trouwfoto’s en wat ze biedt voor meer directe behoeften.

Zoals de maker vermeldt: “Ik volgde andere bruiden op TikTok die trouwden, en na de trouwdag hadden ze altijd zoiets van: ‘Ik moet wachten tot mijn foto’s bij me terugkomen’, en ze hadden meteen niets om met ons te posten of te delen, “

Ze legt ook uit dat in plaats van gepolijste fotografie en video’s zoals die zijn vastgelegd door professionele fotografen, ze zich richt op “onbewerkt beeldmateriaal” -video en “openhartige” fotostijlen die “organische” aantrekkingskracht bieden.

Omdat ze deze op haar telefoon vastlegt om snel te delen met sociale mediapagina’s, is het waarschijnlijk niet zo moeilijk om deze effecten te bereiken.

Volgens Richardson zal de vraag naar dit soort diensten het komende jaar waarschijnlijk “exploderen” vanwege de snelheid waarmee koppels hun video- en foto-inhoud kunnen hebben.

Volgens haar: “Niet om te zeggen dat niemand geduldig is, maar mensen willen echt dingen zien en delen. Ze willen niet wachten.”

Hoeveel echte vraag er is naar andere makers van bruiloftscontent en hoeveel ze gemiddeld in rekening brengen, weten we nog niet.

Dit zal zeker een concurrerende serviceniche zijn, gezien hoe weinig het vereist, maar we zijn ook niet onze adem inhouden om professionele evenementenfotografie binnenkort te verdringen.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer