Rocco Ancora

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Rocco Ancora en ik ben een trouw- en portretfotograaf gevestigd in Melbourne Australië.

Ik begon mijn carrière begin jaren negentig met zowel in de donkere kamer als als fotograaf voor een trouw- en portretstudio.

Ik beschouw mezelf als heel gelukkig dat ik de vaardigheid heb geleerd om kleur- en zwart-witnegatieven te ontwikkelen en af te drukken, waardoor ik een dieper inzicht kreeg in het fotografische proces en hoe het kon worden gemanipuleerd om artistieke resultaten te bereiken.

Het gebruik van film gaf me de nodige vaardigheden voor mijn creatieve fotografische proces en de uiteindelijke overgang naar digitale opname.

Het grootste deel van mijn werk is opgenomen op een middenformaat Hasselblad 503xc (Ik fotografeer er vandaag de dag nog steeds een aantal persoonlijke projecten mee). Bruiloften waren een mix van middenformaat kleurennegatief en 35mm zwart-wit.

Tegen het einde van de jaren negentig ben ik overgestapt op al het 35mm-werk voor mijn bruiloften met behulp van twee Leica M6 camera’s en een Nikon FM2 allemaal handmatige scherpstelling.

De Nikon F90x was mijn eerste AF camera. Het maken van een foto was een contemplatief proces met zoveel aandacht voor compositie, belichting en belichting. Dit zijn allemaal vaardigheden die tot op de dag van vandaag bij me zijn en waar ik nog steeds constant aan werk om te verfijnen.

In de begintijd was de enige manier waarop je een foto kon waarderen, het afdrukken ervan. Het mooie van de afdruk is dat als deze eenmaal is voltooid, deze niet meer kan worden gewijzigd. Het is je intentie op de manier waarop je wilt dat het beeld leest, het maakt je visie als kunstenaar compleet.

Mijn passie voor printen geldt nog steeds, als het niet wordt afgedrukt, is het niet echt.

Als professioneel fotograaf is het maken van een afdruk voor mijn klanten een zeer persoonlijke zaak. Het is niet gemaakt voor likes op sociale media voor publieke goedkeuring. Het is voor u en uw klant.

Mijn redenen voor mijn liefde voor afgedrukte foto’s zijn dieper geworteld dan alleen de commerciële toepassing. Er is iets nostalgisch en emotioneels aan het kijken naar een prent, hetzelfde kan niet gezegd worden van een afbeelding op een computerscherm.

Ik was nooit van plan om trouwfotograaf te worden, het gebeurde gewoon. Ik dacht in eerste instantie dat het een opstapje naar de industrie zou zijn en onverwacht werd ik er verliefd op.

Wat ik het leukst vind aan huwelijksfotografie is dat het je onderdompelt in een poel van emoties van mensen die je nog nooit hebt ontmoet.

Dit wordt een enorme bron van inspiratie als je put uit hun spanning, tranen, liefde en puur geluk. Het geeft me een groot gevoel van voldoening bij het vastleggen van momenten in het leven van een paar die nooit kunnen worden herhaald.

Foto’s geven ons de mogelijkheid om ons te verbinden met het verleden, maar blijven ook een integraal onderdeel van ons heden en onze toekomst.

Ik had het geluk dat ik dertien jaar geleden werd gevraagd om deel te nemen aan het NIKON AMBASSADOR-programma. Ambassadeur zijn is meer dan het hebben van de beste camera’s, lenzen en technologie tot je beschikking, het gaat om het geven van technische feedback voor de toekomstige ontwikkeling van nieuwe producten.

Het belangrijkste is dat ik deel uitmaak van een speciale groep mensen die me ondersteunen en inspireren tot nieuwe grenzen in mijn fotografische reis. Ik ben enorm dankbaar voor de vriendschappen die ik heb gesmeed met het team van Nikon.

In 2018 begon ik aan de langzame overgang naar spiegelloos met de introductie van de Nikon Z7 schieten naast de Nikon D850 en Nikon D5. Sinds de invoering van de Nikon Z9 Ik ben volledig ondergedompeld in het systeem en volledig weggeblazen door de prestaties van de nieuwe S-Line lenzen.

De Z9 voelt aan als mijn D5 met de bouwkwaliteit en klassieke Nikon ergonomie. Het hoge aanpassingsniveau zorgt voor een veel responsievere opname-ervaring en de mogelijkheid om zich snel aan te passen aan veranderende opnameomstandigheden betekent dat u nooit een opname mist.

Elke trouwdag begint met een espressokoffie of twee in mijn favoriete gele kopje en een laatste inspectie van de apparatuur terwijl ik elk item in mijn Think-Tank-rollers plaats.

Overdag houd ik het graag simpel, geen grote lichten, stands of iets dat de aandacht op mij vestigt. Ik fotografeer met twee lichamen permanent op me via een RL-riem en een kleine locatie messenger bag met stukjes en beetjes die ik nodig heb voor dat deel van de dag.

Een ding dat permanent in deze tas leeft, is mijn kleine geluksminion die ik enkele jaren geleden door mijn dochter heb gekregen.

De keuze van de lens zal variëren naarmate de dag vordert, maar één lichaam zal altijd de NIkon NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S. Voor de introductie van deze lens was ik geen grote fan van de 24-70mm, maar deze lens heeft een aparte look waar ik gewoon van hou en het wedijvert met de prestaties van primes.

Op mijn tweede lichaam zal ik ofwel de Nikon NIKKOR Z 85mm f/1.8 S of Nikon NIKKOR Z 105mm f/2.8 S Macro of Nikon NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 S.

Wanneer de beschikbare verlichting laag is, vooral bij binnenlocaties en ik de dynamiek van de opname zo natuurlijk mogelijk wil houden, gebruik ik de Nikon NIKKOR Z 35mm f/1.8 S en Nikon NIKKOR Z 50mm f/1.8 S. Deze lenzen zijn klein en licht en het diafragma van f/1.8 maakt ze perfect voor deze omgevingen.

Ik werk voornamelijk met beschikbaar licht, maar voor momenten dat ik extra pop nodig heb, gebruik ik de Aputure Amaran AL-MW Mini LED of Aputure Amarant AL-F7. Ik gebruik ook de Profoto A1 flitsers, voornamelijk off-camera vastgehouden door een assistent, geactiveerd met de Profoto air afstandsbediening.

Ik probeer rechte flitsen op de camera zoveel mogelijk te vermijden. Bij receptielocaties heb ik een kleine Manfrotto lichtstandaard met een tweede Profoto A1 geplaatst in een hoek van de kamer voor extra verlichting. Dit zorgt ook voor een meer natuurlijke uitstraling van de verlichting, waardoor ik de beschikbare omgeving kan combineren met flits.

Camera

Nikon Z9
Nikon Z7II
Nikon Z6II

  • Leer de verschillen tussen de beste Nikon camera’s.

Lenzen

Nikon NIKKOR Z 35mm f/1.8 S
Nikon NIKKOR Z 50mm f/1.8 S
Nikon NIKKOR Z 85mm f/1.8 S
Nikon NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S

Nikon NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S
Nikon NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S
Nikon NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 S

  • Ontdek de verschillen tussen de beste Nikon objectieven.

Verlichting

Aputure Amaran AL-MW Mini LED
Aputure Amarant AL-F7

Profoto A1 x 2, Profoto air remote, Manfrotto 50001 B lichtstandaard

Software

Leg er een vast
Photoshop
Fotomonteur
After Shoot – geweldig om te ruimen.
Lightroom

Hardware

Eizo ColorEdge CG319X 31 inch 4K LCD-monitor
16″ Macbook Pro
Mac Studio

Drukkerij

Canson Infinity Artikelen
Epson P9560-printer

Website | Instagram

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer