Sony FE 35mm f/1.4 Lens Test (Zeiss Optics)

FacebookPinterestDelen

Toen ik bij Nikon werkte, gebruikte ik zelden mijn 35mm f/1.8 prime. Er is gewoon iets aan deze super populaire brandpuntsafstand dat het niet voor mij doet.

Het is niet zo breed als ik zou willen voor mijn stijl, en dan heeft het niet de compressie voor portretten die ik leuk vind die de 50 mm of 85 mm me geeft.

Desondanks besloot ik de Sony Distagon 35mm f/1.4 op te pakken toen ik overstapte van Nikon naar Sony. Ik ben er ook niet boos op!

Sony-Distagon-1.4-Lens-test-4
Sony 35mm f/1.4 lens |

Betrouwbare 35mm lens die levendige kleuren en mooie bokeh produceert.

Controleer de huidige prijs

Dit Sony objectief heeft een mooie eigenschap op de Sony body’s waardoor ik hem behoorlijk oppak.

Als je op zoek bent naar een super technische test van de Sony 35mm f/1.4, dan zal dit het niet zijn. Ik zal echter duiken in mijn persoonlijke voorkeuren en ervaring met deze lens als trouw- en portretfotograaf.

Inhoudsopgave

Sony Distagon 35mm f/1.4 ZA Technische Gegevens

Pros

 • Fantastische kleur
 • Mooie bokeh
 • Dat Zeiss “Pop”
Tegens

 • Diafragmaring niet vergrendelbaar
 • Grootte
 • Niet de scherpste over het hele frame
 • MONTEREN: Sony E-vatting
 • FORMATTEREN: 35 mm full frame
 • BRANDPUNTSAFSTAND (MM): 35 mm
 • 35 MM EQUIVALENT BRANDPUNTSAFSTAND (APS-C): 52,5 mm
 • LENSGROEPEN / ELEMENTEN: 8/12
 • BEELDHOEK (35 MM): 63°
 • BEELDHOEK (APS-C): 44°
 • MAXIMALE OPENING (F): 1.4
 • MINIMAAL DIAFRAGMA (F): 16
 • DIAFRAGMABLADEN: 9
 • CIRKELVORMIG DIAFRAGMA: Ja
 • MINIMALE SCHERPSTELAFSTAND: 0.98 ft (0.3 m)
 • MAXIMALE VERGROTINGSFACTOR (X): 0,18x
 • FILTERDIAMETER (MM): 72 mm
 • AFMETINGEN (DIAMETER X LENGTE): 3-1/8 x 4-1/2″ (78,5 x 112,0 mm)
 • GEWICHT: 22,3 oz (630 g)
Controleer de huidige prijs

Bouw & Ergonomie

Het voorste element van de Sony Distagon 35mm f1.4

De bouwkwaliteit van de Sony 35mm f/1.4 voelt zeer solide. Het bestaat voornamelijk uit metaal aan de buitenkant van de lens, wat het een fijn gevoel geeft.

Het is zeker niet klein of ultralicht op de kleinere Sony-camera’s, maar het is niet zo zwaar als het lijkt.

Hij is vrij lang en veel groter dan de nieuwe Sony FE 35mm f/1.8.

Het grootste deel van de body wordt in beslag genomen door een zeer grote metalen scherpstelring die erg aanvoelt. licht en soepel.

Foto van de Sony Distagon 35mm f1.4 Aperture Ring

Deze lens maakt gebruik van een diafragmaring direct op de lens in de buurt van de basis en is qua ontwerp vergelijkbaar met de G-Master primes.

Het heeft een schakelaar voor het inschakelen van een “klik” of vloeiende rotatie op de ring bij het selecteren van het diafragma.

Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om het diafragma via de cameraknop te regelen nadat ik van Nikon DSLR’s ben gekomen en gewend ben aan die bedieningselementen.

U kunt de diafragmaring naar het pictogram “A” schuiven om selectie van de camera mogelijk te maken.

Foto van de Sony Distagon 35mm f1.4 Aperture Ring Klik

Dit leidt tot een van mijn antipathieën op deze lens – er is geen vergrendelingsschakelaar om de diafragmaring op zijn plaats te houden.

Ik wou dat Sony er een had toegevoegd aan al hun lenzen met een diafragmaring, omdat het veel te gemakkelijk is om de ring van “A” naar F / 16 te stoten.

Ook is de diafragmaring puur elektronisch en niet echt mechanisch, dus de klikken zijn niet zo gedefinieerd als ze zouden kunnen zijn, en het kan moeilijk zijn om te bepalen op welk diafragma je zit als je puur uit f gaataal.

Zoals je op de foto’s kunt zien, heb ik de afgelopen 3 jaar wat slijtage op de mijne gehad. De metalen behuizing heeft me heel goed staande gehouden, maar zal vrij gemakkelijk verfinkjes en dings laten zien.

Ook wordt de Sony 35mm f/1.4 geleverd met een zonnekap die niet in beeld is omdat ik de mijne ergens onderweg ben kwijtgeraakt.

Focus prestaties

Scherpstelprestaties van Sony 35mm F/1.4

Over het algemeen zijn de focusprestaties goed op de nieuwere Sony-camera’s zoals de A7iii en A7riii, maar het zal niet zo pittig zijn als de GM’s of nieuwere FE-lenzen.

De nieuwe Sony 35mm f/1.8 presteert bijvoorbeeld beter dan de f/1.4, maar het is niet ‘werelden beter’. Het is vergelijkbaar in vergelijking met hoe de FE 85mm f1.8 sneller focus krijgt dan de 85mm f1.4 GM.

De Eye-AF en Face Detection lijken net zo goed te werken als al onze GM- en FE-lenzen.

Bij weinig licht zijn de prestaties ongeveer hetzelfde. Niet zo pittig als sommige van mijn andere Sony lenzen, maar ook niet irritant traag.

Handmatig scherpstellen op de Sony 35mm f/1.4 gebeurt met “focus by wire” en de zeer grote handmatige scherpstelring maakt het vrij eenvoudig als je daarvoor kiest.

Beeldkwaliteit

Beeldscherpte van de Sony Distagon 35mm f/1.4

Deze Sony Distagon 35mm f/1.4 draagt dat beetje Zeiss “pop” dat maakt dat hij net iets opvalt tussen de andere Sony objectieven.

De lens rendert mooie kleur en hoewel het scherp naar beneden is gestopt, valt de scherpte tussen f/1.4-f/1.8 wel een beetje af. De nieuwe Sony 35mm f/1.8 is scherper wijd open met mijn kleine testen.

Helaas heeft mijn exemplaar van de Sony Distagon 35mm f/1.4 ook een beetje last van het “decentering” probleem waar je misschien wel eens van gehoord hebt.

Het is altijd zo zacht om naar de randen toe te gaan en wanneer je een bakstenen muur recht op fotografeert, zul je merken dat de lijnen veel meer omhoog beginnen te kantelen dan gewone 35mm-vervorming.

Ik gebruik deze lens meestal alleen voor verlovingsportretten en sommige trouwfoto’s met slechts een enkele of 2 onderwerpen, dus het heeft me niet genoeg beïnvloed om er vanaf te willen.

Sony FE 35mm f/1.4 – Voorbeeldafbeeldingen

Bekijk deze voorbeeldfoto’s gemaakt met de Sony FE 35mm f/1.4.

Waar voor je geld

Over het algemeen geloof ik dat de Sony Distagon 35mm f/1.4 een behoorlijke waarde is en ik heb geweldig gebruik van mij gekregen, maar ik zou persoonlijk voor de nieuwe 35mm f/1.8 hebben gekozen als deze uit was en ik de kans had om het allemaal opnieuw te doen.

Geen van beide lenzen is goedkoop, maar de FE is een geweldige waarde voor ongeveer $ 700-800 en de Distagon is ongeveer $ 1.500.

Ik geloof niet dat het het dubbele van de prijs waard is, aangezien ik deze lens sowieso zelden onder f/1.8 fotografeer! Ik gebruik mijn Sony 16-35mm f/2.8 GM ook meer dan ik nu doe.

Controleer de huidige prijs

Sony Distagon 35mm f/1.4 ZA Test | Conclusie

Ik geloof dat trouwfotografen die van Nikon of Canon naar Sony komen, blij zouden zijn met deze lens, ondanks enkele van zijn tekortkomingen, omdat het heel goed scoort, zo niet beter dan hun tegenhangers.

Als je van de karakter van Zeiss lenzen en wijd open fotograferen, dan zou ik aanraden om in deze lens te kijken.

Als je je kit klein en licht wilt houden en van scherpe en snelle scherpstellenzen houdt, raad ik aan om in plaats daarvan de nieuwe FE f / 1.8 op te pakken.

Ik zal persoonlijk op zoek zijn naar mijn exemplaar in de nabije toekomst te verkopen om de nieuwe FE 1.8 meer op te halen als ik probeer kleiner en lichter te worden, en ben meer dan blij met mijn 85mm FE f/1.8.

Sony-Distagon-1.4-Lens-test-4
Sony 35mm f/1.4 lens |

Betrouwbare 35mm lens die levendige kleuren en mooie bokeh produceert.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen