Laura Ranfters

Hiya vrienden! Ik ben Laura Ranftler, een trouwfotograaf en boekomslagfotograaf in de buurt van York, VK.

Ik kreeg voor het eerst een “echte camera” in 2012 toen ik net terug naar het noorden was verhuisd na bijna 8 jaar in Londen en besloot dat ik een nieuwe hobby wilde! Meer was het niet, maar ik werd er al snel smoorverliefd op en dat was dat.

Ik was absoluut niet van plan om trouwfotograaf te worden, maar zoals veel trouwfotografen je zullen vertellen, gebeurde het per ongeluk. Ik fotografeerde mijn eerste solobruiloft in 2016, vond mijn stijl en het bouwde van daaruit op.

Ik ben blij dat ik tot nu toe 15 prijzen heb gewonnen in 2019, waaronder Masters, WPJA, Nine Dots en This is Reportage.

Mijn trouwstijl is erg relaxt, ontspannen en onopvallend. Mijn koppels hebben de neiging om me te boeken omdat ze een relaxte bruiloft hebben, vaak niet-traditioneel met een geweldig feest.

Ik besteed nu de helft van mijn tijd aan het fotograferen van bruiloften en de andere helft aan het fotograferen voor mijn boekomslagbureaus. Mijn boekomslagwerk is een ENORME passie van mij, ik heb sinds 2015 meer dan 140 gepubliceerde boekomslagen over de hele wereld gehad.

Camera

Ik heb Canon tot begin 2019 gefotografeerd. Ik had in 2018 een Fuji X-T2 als reiscamera gekocht met het oog op de overstap naar spiegelloos, maar ik kwam er helemaal niet mee aan de slag. Dus toen zoveel trouwfotografen begonnen over te stappen naar Sony, besteedde ik niet veel aandacht.

Toen we op het punt stonden om op huwelijksreis naar IJsland te gaan en een nieuwe reiscamera nodig hadden, dacht ik dat ik het een draai zou geven. Binnen een week na thuiskomst had ik mijn hele Canon kit verkocht!

Ik fotografeer nu met twee Sony a7III’s en hoewel ik altijd van Canon zal houden, kan ik niet gelukkiger zijn met mijn huidige uitrusting.

Sony a7III – Ik nam deze camera mee samen met een van mijn Canon Mark IV’s naar IJsland en voor mij hebben de autofocus, het flip-scherm en de grootte / het gewicht gewoon mijn hart gestolen. Ik geef ook de voorkeur aan het uiterlijk van Sony-bestanden.

Ik heb nu twee van deze lichamen voor mijn trouwfotografie. Mijn documentairestijl betekent dat ik de hele dag “ninja rond” ben, dus het feit dat ik me lichter voel en sneller kan bewegen, is onbetaalbaar, en het klapscherm betekent dat ik met zoveel meer gemak voor hogere of lagere hoeken kan gaan dan ik ooit met de Canons zou kunnen doen.

Ik kijk zelden door de zoeker als ik een bruiloft fotografeer.

Lenzen

Ik heb altijd de klassieke 35/85 combo gebruikt voor bruiloften, maar voor mijn laatste 4 of 5 bruiloften heb ik de hele dag de 25 en 50 op mijn lichaam gehad en ik ben er absoluut dol op.

Ik houd mijn lichtgewicht rugzak de hele dag bij me, dus ik zal hier en daar overschakelen naar de 35 en 85, maar ik ben momenteel 90% van de dag geobsedeerd door deze twee lenzen.

Sony Zeiss 35mm f/2.8 – dit is de lens die ik met de a7III heb gecombineerd toen ik hem voor het eerst kocht en ik gebruik hem nog steeds op bruiloften. Ik ben van plan om de 35mm f/1.8 te kopen nadat ik hem laatst heb uitgeprobeerd, maar dit objectief is zo klein en licht en is zo betrouwbaar dat het altijd in mijn tas zal zitten. Ik gebruik het ook voor veel van mijn boekomslagwerk.

Sony 85mm f/1.8 – Ik gebruik dit voor portretten en candids op bruiloften.

Sony 50mm f/2.8 Macro – Ik heb dit eigenlijk alleen gekocht voor het maken van foto’s van het stilleven van boekomslagen, omdat ik absoluut een macrolens moet hebben voor dat deel van mijn werk, maar ik gebruik het nu voor een groot deel van de trouwdag en ook voor het grootste deel van mijn portretwerk.

Zeiss Batis 25mm f/2 – Ik hou van deze lens. Ik hou ervan om dichtbij te komen. Het is de breedste lens die ik gebruik.

Verlichting/Triggers

Ik gebruik Godox V860II flitsers, ik heb er 4 (hoewel ik in de verleiding kom om een 5e te krijgen) en ik ben er dol op. Ik gebruik ze met de Godox XPro triggers. Ik hoef me nooit zorgen te maken over de levensduur van de batterij en ze laten me nooit in de steek.

Ik gebruik ook Magmod gels en modifiers.

Ik heb twee Metz S500 LED videolampen. Ze zijn zo goed en ze zijn niet groter dan je telefoon, dus je kunt er een in je achterzak bewaren.

Ik gebruik twee Manfrotto 5001B standaards, een Manfrotto Nanopole Stand en een Manfrotto 156BLB mini standaard. Ik heb ook een paar andere dingen bij me waar ik mijn flitsers op kan zetten voor het geval er nergens stands kunnen worden geplaatst! Ball bungees zijn een redder in nood op bijvoorbeeld tipi-bruiloften.

Tassen/Riemen

Ik heb een heleboel cameratassen meegemaakt in de paar korte jaren dat ik bruiloften heb gefotografeerd! Maar het dinky formaat van Sony camera’s en lenzen stelt me in staat om een kleine rugzak mee te nemen, de K &F Concept lichtgewicht waterdichte tas van Amazon. Ik vind het geweldig. En het was super goedkoop.

Ik heb ook al mijn lichtstandaards en flitsers en andere verlichtingsbits en bobs in een Nike Vapor Power plunjezak.

Ik gebruikte vroeger een dubbele schouderband om mijn camera’s vast te houden, maar ik heb veel last van mijn bovenrug en nek, dus nu gebruik ik de SpiderPro holster en het is de beste beslissing die ik ooit heb genomen! Ik ben er helemaal weg van.

Ik draag ook de hele dag een heuptas! Ik ben een kind uit de jaren 80, dus ik kan ze met recht voor het leven dragen. Daarin bewaar ik te allen tijde een paar reservebatterijen, lensdoekjes, tissues, lippenstift, oordoppen voor de avond en een flapjackbar!

Hardware en software

Ik ruim fotomonteur in en bewerk in Lightroom, met Photoshop voor tweaks en afwerking van trouwfoto’s als dat nodig is, maar ik gebruik photoshop voornamelijk om mijn boekomslagwerk te bewerken.

Ik heb in het verleden zoveel presets gebruikt, ik heb ze gekocht en ik heb met andere geweldige fotografen samengewerkt om aangepaste presets te maken. Mijn huidige zijn een mix van beide die ik zelf heb aangepast, waardoor een look is ontstaan waar ik eindelijk blij mee ben!

MISC.

Ik heb een onwerkelijke hoeveelheid extra spullen in elke zak van mijn cameratas geschoven! Ik ben een van die mensen die graag voor elke eventualiteit plant. Dus ik heb extra contactlenzen, brillen, plakkerige warmtepads, TONNEN snacks, waterfles, Zeiss lensdoekjes, paracetamol, pleisters, klittenbandstrips, plastic boterhamzakjes (voor flitsen voor het geval het regent), en ongeveer 50 andere dingen waar ik je niet mee zal vervelen!

www.hiptoheartphotography.com | @hiptoheartphoto

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer