Nick Ray

FacebookPinterestDelen

Ik ben een trouwfotograaf aan de rand van Londen in het Verenigd Koninkrijk.

Ik heb fotografie gestudeerd aan de kunstacademie en ik heb altijd als fotograaf gewerkt.

Mijn achtergrond is in persfotografie en ik was fotojournalist voor The Times, gevestigd in Londen, maar verhalen over de hele wereld, inclusief de conflicten in Irak en Afghanistan.

Ik veranderde van richting toen ik trouwde en kinderen kreeg en ik ben nu voornamelijk een trouwfotograaf, hoewel ik wel een paar commerciële klanten heb en ik af en toe wat film- en tv-foto’s maak.

Als fotojournalist op de achtergrond geloof ik in het vertellen van het verhaal van de trouwdag door middel van natuurlijke momenten en het zoeken naar echte reacties en emoties – dit is wat de komende jaren echte betekenis zal hebben voor het paar.

Naast de natuurlijke momenten dat ik graag portretten maak op een bruiloft, houd ik deze ontspannen en informeel en probeer ik het paar niet te veel te poseren. Ik wil hun interacties en hun gevoelens voor elkaar vastleggen.

Ik begon mijn professionele carrière in de tijd van film met Nikon-apparatuur en in 2000 was ik een van de eerste fotografen bij The Times die mijn eigen digitale camera kocht – de Nikon D1 – waardoor ik onmisbaar was, dus het was een goede carrièrestap.

Ik bleef Nikon fotograferen en upgradete naar de D1X met een hogere resolutie, voordat ik in 2005 volledig van systeem wisselde toen ik twee Canon EOS 1D MK II kocht lichamen.

Sindsdien fotografeer ik Canon. Ik gebruik momenteel een paar Canon 5D MK III body’s naast een Leica Q. Ik heb de 5D MK III behouden body’s langer dan ik normaal zou doen, omdat ik van plan ben om nog een verandering van systeem naar Sony en hun nieuw aangekondigde A9ii-camera.

Canon 5D MK LLL (x2)
De werkpaarden van mijn bedrijf; ze slaan nooit een beat over.

Leica Q

Digitale meetzoeker stijl camera met een vaste 28mm f/1.7 lens. Ik gebruik dit vaak tijdens de bruidsvoorbereidingen en ’s avonds. Het is niet de snelste camera, maar het is een genot om te gebruiken en de kwaliteit van de foto’s die het produceert is subliem.

Canon 16-35mm f/2.8

Dit is de originele MK1 versie van de lens. Ik heb het al sinds mensenheugenis en ik gebruik het eigenlijk alleen op de dansvloer, of voor een heel breed perspectief (bijvoorbeeld vanaf de achterkant van een kerk).

Canon 35mm f/2
Deze lens zit te allen tijde op een van mijn body’s. De 35mm is de klassieke fotojournalistlens, hoewel ik zeker ben gevallen voor de 28mm brandpuntsafstand van de vaste lens van mijn Leica Q.

Canon 50mm f/1.2

Licht gaat in het ene uiteinde, magie komt uit het andere uiteinde. Dat is alles.

Canon 135mm f/2

Ik heb deze al heel lang, meer dan tien jaar, en hij is net zo scherp als de dag dat ik hem kocht. Ik gebruik het voor portretten en toespraken. Absoluut mooie lens.

Canon 70-200mm f/2.8

Dit was een werkpaardlens in mijn tijd van persfotografie. Ik gebruik het niet echt voor bruiloften, hoewel het in de auto zit als back-up. Het is nog steeds een goede lens en een optie als ik een groter bereik nodig heb.

Flits
Normaal gesproken gebruik ik ’s avonds alleen flits op de dansvloer, al zal ik wel een flitslicht avondportret maken als het idee voor een interessante foto zich aandient. Ik gebruik Godox flitsers en zender.

Godox V860llC Flashguns (x3)
Godox XProC draadloze flash zender
Manfrotto Lumimuse LED verlichting (x2)
Sandisk 2TB SSD-schijven (x2)
Californië Sunbounce Pro 4’x6′
Manfrotto Nano Flash Standaards (x2)
Thinktank Cable Management 10 tas met flash accessories
Thinktank Airport Takeoff roltas (niet afgebeeld)
Thinktank Shapeshifter rugzaktas (niet afgebeeld)
Batterijen & CF-kaarten
Zonnebrandcrème

www.nickrayphotography.co.uk | @nickrayphoto

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer