GNARBOX 2.0 1TB Draadloze SSD Review

FacebookPinterestDelen

Een van de belangrijkste componenten van een reizende fotograaf is het beheren van opslag. Hoe gaan we de foto’s die we maken veilig houden?

Het is een vraag die de meeste fotografen tot vervelens toe bespreken, het uitzetten van back-ups en cloudopslag en meerdere locaties voor redundante back-ups.

En terwijl we reizen, is een robuuste harde schijf die de uitdaging aankan cruciaal. Laat ons dan niet eens beginnen over hoe we deze bestanden gaan lezen en ze onderweg bewerken.

gnarbox 2.0
Gnarbox 2.0 Back-upapparaat

Robuuste back-up harde schijf waarmee u onderweg foto’s kunt beoordelen, taggen en verwijderen – geen laptop nodig.

Controleer de huidige prijs

U kunt zien hoe bestandsbeheer en beveiliging een reiziger snel kunnen verzanden, vooral iemand die hoopt licht te reizen.

Voer de GNARBOX 2.0 in.

Inhoudsopgave

Wat is de Gnarbox?

Pros

 • Weer Verzegeld
 • Snelle prestaties
 • Werkruimte voor onderweg
 • Mogelijkheid om te beoordelen, taggen, ruimen zonder een computer
 • Groot formaat zorgt voor voldoende opslagruimte
 • Eenvoudige interface zorgt voor een snelle leercurve
 • Tal van tutorials en gebruikershandleidingen op de Gnarbox-website
Tegens

 • Prijs is enigszins schokkend
 • Apps moeten worden aangepast
 • Heeft een “groen licht” nodig wanneer kaarten klaar zijn om in te nemen
Controleer de huidige prijs

Ik kwam dit jaar het GNARBOX-team bij Sony Kando tegen, omdat ik nog nooit van hun product had gehoord.

Toen ze precies begonnen te beschrijven wat het was en wat ze ermee wilden doen, was ik enthousiast.

De GNARBOX is een robuuste harde schijf die niet alleen een opslagoptie voor uw foto’s wil bieden, maar ook wil doen terwijl u nog in het veld bent … en krijg dit: zonder computer. Ja, dat heb je goed gehoord.

De GNARBOX uploadt afbeeldingen rechtstreeks van uw kaart (of via een kaartlezer, dankzij 2x USB-C &1x Micro HDMI-poorten), sla ze op in een vooraf gespecificeerde map naar keuze in de doos.

Daarna kunt u uw selecties verwijderen en zelfs RAW-afbeeldingen bewerken via Lightroom op uw iPad. Allemaal voordat je ooit je hamburger krijgt terwijl je met je stel in een IJslandse pub zit. Hoe weet ik dat? Want dat is precies wat ik deed met dit ingenieuze apparaat dat een revolutie teweegbrengt in mijn leven, sessie voor sessie.

Voordat we echter in de GNARBOX-recensie springen, laten we eens kijken naar enkele van de specificaties voor dit apparaat.

Hardware

 • Intel® Quad Core, 2,40 GHz CPU
 • 4 Core Intel® HD grafische GPU
 • 867Mbps 802.11 ac WiFi
 • 4 GB RAM
 • NVMe SSD tot 1 TB
 • 3000mAh 7.4v verwijderbare lithium-ion batterij
 • SD-overdracht: tot 75 MB/s
 • USB-C-overdracht: tot 350 MB/s
 • USB-C-poorten (x2), SD- en Micro HDMI-poorten
 • 3-6 uur continu gebruik
 • Water- en stofbestendig
 • 6″ x 3″ x 1,16″
 • .8lb (375g)

Software

 • Werkt met mobiele apps op iOS &Android
 • Compatibel met macOS &Windows computers
 • Afbeeldingsondersteuning: RAW, TIFF, JPG, PNG
 • Image Preview aangedreven door Photo Mechanic®
 • Video Codec Ondersteuning: H.264, H.265, ProRes, MXF, MTS
 • Ondersteuning voor UDF-bestandssysteem

Wat zit er in de doos

 • GNARBOX 2.0 SSD
 • GNARBOX 2.0 Batterij
 • GNARBOX microSD-lezer
 • GNARBOX USB-C naar C-kabel
 • GNARBOX Voedingsadapter (35W)
 • Internationale voedingsadapters
 • Lanyard dragen
 • Gebruikershandleiding

Uw firmware bijwerken

Een van de verbazingwekkende dingen van het GNARBOX-team is dat ze constant werken om dit product zo goed mogelijk te maken.

Wanneer u uw GNARBOX voor de eerste keer uitkrijgt (omdat ik’m vrij zeker als je klaar bent met het lezen van dit, je zult er een willen), controleer je firmwareversie.

Vanaf dit bericht is de huidige firmwareversie 2.2.3. Hier leest u hoe u ervoor kunt zorgen dat u het hebt:

1.Maak verbinding met de GNARBOX wifi en start de Safekeep App.

2. Navigeer in de Safekeep-app naar Settings>Connection Manager>Home>Kies Network.

3. Kies uw thuisnetwerk, voer indien nodig uw wachtwoord in en wacht tot de verbinding tot stand is gebracht. Je ontvangt dan een melding om je iPad naar het netwerk te schakelen, dus ga daarheen en zodra je bent verbonden met je wifi thuis, spring je terug naar de Safekeep-app.

4. Tik om de GNARBOX te koppelen en eenmaal verbonden, bevindt zich een software-update onder aan het scherm, indien beschikbaar.

5. Tik op de knop software-update en boem, je bent klaar om te gaan! (En, voor meer informatie en diepgaande doorgangen, bekijk deze link, waar de GNARBOX-bemanning geweldig advies en walkthroughs geeft!)

Nu je je firmware hebt uitgepakt en bijgewerkt, gaan we naar de review zelf!

Gnarbox 2.0 Review | Overzicht

Naast alleen maar zeggen dat de GNARBOX gewoon geweldig is, laat me het een beetje beter opsplitsen.

GNARBOX is een robuuste harde schijf die van plan is om het opslagprobleem van een reizende fotograaf op te lossen.

Als een robuust back-upapparaat gericht op professionele fotografen in alle genres, wil de GNARBOX fotografen in staat stellen een back-up te maken van hun foto’s en deze op te slaan terwijl ze nog in het veld zijn.

Terwijl je misschien denkt: “Dit is eerder gedaan”, waar de GNARBOX overstijgt wat er op de markt is, is met zijn draagbaarheid en ingebouwde functies, waardoor het mogelijk is om zonder laptop te reizen en nog steeds aan bestanden te werken.

Met tot 1 TB interne SSD-opslag, één SD-sleuf, twee USB-C-poorten en mobiele apps die zijn ontworpen om praktisch spiegel mogelijkheden van uw in-home studio, GNARBOX is ontworpen om bespaar fotografen tijd zonder in te boeten aan betrouwbaarheid of kwaliteit.

Om dit concept te stimuleren, werkt GNARBOX samen met Photo Mechanic om een revolutionair ruimingsproces te creëren dat kan worden uitgevoerd in de GNARBOX-app, Selects.

Nadat u uw afbeeldingen in de GNARBOX hebt opgenomen, kunt u Selects op uw apparaat starten om vervolgens niet alleen uw afbeeldingen te bekijken, maar ook te ruimen, te beoordelen, metadata-taggingtools te gebruiken en selecties naar een nieuwe map te verplaatsen / kopiëren.

Van daaruit bent u klaar om het bewerkingsproces te starten – allemaal zonder ooit uw computer aan te raken.

Als u later besluit om vanaf uw computer te bewerken, is dit het beste deel: de beoordelingen die u hebt gekozen via het selectie- / beoordelingsproces op de Selects-app worden vervolgens opgeslagen in de bestanden. Dat betekent dat wanneer u de bestanden in Photo Mechanic op uw computer opent, de beoordelingen en metatags er zijn. Het is ongelooflijk.

I kid you not, ik nam letterlijk een sessie van het dwalen langs de zuidkust van IJsland, laadde het in de GNARBOX, maakte selecties met het paar terwijl ik in een geweldige kleine brewpub in Vík was, en had de hele sessie op mijn iPad voordat we ooit ons eten kregen.

Dat was niet omdat de foodservice traag was, maar omdat de GNARBOX het hele proces zo naadloos effectief maakt.

Het is niet alleen een robuuste harde schijf en het is niet alleen een app om een proces te versnellen zodra u thuiskomt. GNARBOX heeft een crossover-apparaat gemaakt dat problemen oplost waarvan ik niet eens dacht dat het een oplossing had, en ik ben zo enthousiast om dit apparaat in mijn workflow te hebben.

Bouwkwaliteit

Van het droge tot de machtige Skogafoss, de GNARBOX ging mijn IJslandse uitdaging als een kampioen aan.

Laten we hier brutaal eerlijk zijn: er zijn niet veel apparaten die me echt kunnen overleven.

Ik vertelde de GNARBOX-bemanning bij Kando gekscherend dat ik op weg was naar IJsland, en als ze echt wilden zien of hun apparaat een “robuuste” harde schijf was, moesten ze het de ultieme test geven om me te overleven op een van de meest ruige locaties waar ik ben geweest.

Ze gingen me de uitdaging aan en ik geloofde van harte dat ik een manier zou vinden om deze harde schijf onbedoeld naar beneden te halen.

Het gebeurde niet.

De GNARBOX heeft een aluminium behuizing gewikkeld in een zacht aanvoelende rubberen buitenkant. Het is meer dan opgewassen tegen de uitdaging van een ruige levensstijl met een MIL-SPEC-ontwerp, en het gaat verder dan alleen een solide buitenkant.

Ze dachten aan alles, omdat ze een met pakkingen afgesloten opening gebruikten om ervoor te zorgen dat er geen water zijn weg vindt naar de plaats waar alle magie gebeurt: de SD-kaartlezer en USB-poorten.

De deurvergrendeling is veilig en alles aan dit ontwerp voelt buitengewoon goed doordacht en veilig aan.

Utihet lizing van een SSD-schijf vermindert het risico van draaiende schijven, waardoor het meer duurzaamheid terwijl het in een zak rond bonkt.

Voeg het feit toe dat dit apparaat minder dan een pond (0,8 lb (375g) kost) en ik ben meer dan onder de indruk. Ze hebben aan alles gedacht om ervoor te zorgen dat de bouwkwaliteit is top.

De GNARBOX is MIL-SPEC-geclassificeerd, wat betekent dat dit ding behoorlijk duurzaam is.

Nadat ik dit apparaat in IJsland op de proef had gesteld, ging ik vervolgens op avontuur naar Banff en werd ik behoorlijk zelfverzekerd. Ik besloot het uit te testen door het een beetje een minibadje in een waterval te geven.

Ik ben blij om te melden dat het minibad een succes was, hoewel ik niet per se iemand anders zou aanmoedigen om hun GNARBOX expres in een watervalplas te gooien om te zien wat er gebeurt. Bedenk die test al gedaan!

BEOORDELING: 10/10

Software

gnarbox 2 software

Nu klinkt dit allemaal geweldig, maar je vraagt je misschien af hoe het voelt in gebruik. Ik geef toe, er zijn een paar dingen die nog moeten worden gladgestreken, maar voor het grootste deel zingt dit apparaat absoluut.

Met een eenvoudige installatie van in totaal 4 knoppen is het gemakkelijk om de GNARBOX-interface te leren en te gebruiken.

Een lampje tikt op de rechterknop maakt het apparaat wakker om u te laten weten hoe de batterijduur is, en een langere druk zal het inschakelen.

Terwijl het opstart, ziet u een laadbalk onder het GNARBOX-logo en zodra het klaar is, kunt u uw kaart opnemen via de apps op uw telefoon of tablet.

En zodra de kaart in de GNARBOX is geladen, kunt u echt beginnen met de magie die dit apparaat biedt: het ruimen, beoordelen, meta taggen en bewerken!

Een van de dingen die ik wou dat een beetje eenvoudiger was, was het app-systeem. In plaats van twee apps te hebben – een app voor inname en een voor het ruimen – zou ik graag zien dat het een one-stop-shop wordt.

Het vertraagde het tempo en was een beetje onhandig in een verder naadloze ervaring. Bovendien kostte het me een beetje om te begrijpen hoe ik van de app naar Lightroom kon gaan met mijn bestanden.

Een van de echt verbazingwekkende dingen die ik sindsdien heb ontdekt, is echter dat met de nieuwe iPads de GNABOX rechtstreeks verbinding maakt met de iPad, zodat je bestanden er rechtstreeks uit kunt halen en lightroom kunt binnenhalen zonder extra stappen, wat geweldig is! Het is iets waar ik graag mee wil werken.

Als een kanttekening, ik ervoer de hik van het starten van een inname voordat de SD-kaart volledig was geladen in de GNARBOX op een bruiloft ingest. Hoewel het alles innam wat ik dacht dat de hele kaart was, bracht het eigenlijk maar een deel binnen.

Ik merkte het pas nadat het was geladen en toen ik het probeerde te repareren, uploadde het niet alleen de gemiste bestanden, maar ook de bestanden die oorspronkelijk waren geüpload.

Hoewel er een optie is om reeds geüploade afbeeldingen niet op te nemen (vond dat na deze fout), zou ik willen dat er een melding zou verschijnen wanneer de kaart volledig is geladen en klaar is om op te nemen.

Ik zou dit graag op de een of andere manier geïntegreerd zien, omdat het de gemoedsrust zou geven voor grotere innames dat je mogelijk geen schoten hebt gemist door voortijdig op de opnameknop te drukken.

Terwijl de grotere opname deels gebruikersfout was, deels wishlist-items, zijn de kleinere sessies foutloos verlopen.

Ik ben begonnen met het gebruik van de GNARBOX om al mijn verlovings- en portretsessies op te nemen direct nadat ze klaar zijn, en tegen de tijd dat ik thuis ben, zijn ze geladen en klaar om te gaan.

Als ik dit uiteindelijk kan pushen naar het opnemen van bruiloften, zal ik blij zijn. Vaak heb ik een uur of zo rijden naar huis, zelfs van lokale bruiloften, dus het zou ongelooflijk zijn om deze stap te laten verzorgen terwijl ik naar huis rijd.

Ik ben ervan overtuigd dat het kan gebeuren, en als het gebeurt, zal het een absolute, totale game changer zijn voor mijn workflowproces.

** Bovendien, na een chatten met de GNARBOX-crew, hebben ze me verteld dat ze nogal wat geweldige saus in de pijp hebben voor de apps, en om op de hoogte te blijven! Ze luisteren naar onze input en ik kan niet wachten om te zien wat ze doen aan de softwarekant.**

BEOORDELING: 6/10

Voorstelling

Dus wat doet de GNARBOX precies onder de motorkap?

Leessnelheden zijn behoorlijk indrukwekkend, waardoor tot 75 MB / s mogelijk is voor het rechtstreeks opnemen van SD-kaarten op het apparaat.

De USB-C-poort kan ook tot 350 MB/s overbrengen, afhankelijk van de mogelijkheden van het overdrachtsapparaat.

Voor mij heb ik hele verlovingssessies in minder dan 15 minuten kunnen overzetten, wat voor mij fantastisch is.

Alleen al het inslikken van het opnameproces voltooid voordat u ooit thuiskomt van de sessie, verlicht een wachttijd in het proces, waar ik helemaal weg van ben.

En gezien de snelheden is het indrukwekkend hoe dit apparaat de warmteafgifte beheert.

Met behulp van een ingenieus fysiek ontwerp is het geribbelde oppervlak esthetisch aantrekkelijk, maar zorgt het ook voor meer oppervlak, wat helpt bij warmteafvoer.

Bovendien zijn er subtiele voeten aan de basis van de GNARBOX die net genoeg ruimte onder het apparaat bieden om luchtstroom en warmtebeheer mogelijk te maken.

Ten slotte hebben ze in de 2.0-versie een temperatuur management systeem waarmee hun software de warmteafgifte kan monitoren.

Met dit alles in gedachten hebben ze een vrij efficiënt systeem gecreëerd dat oververhittingsrisico’s tot een minimum beperkt.

BEOORDELING: 10/10

Batterijleven

Naast softwaregebruik biedt de GNARBOX een verwijderbare batterij. Hierdoor kunt u meerdere batterijen in het veld hebben, mocht u een tijdje niet kunnen opladen.

Ik ben maar één keer dicht bij het leegmaken van de batterij geweest, en het was na de GNARBOX meerdere dagen in IJsland te hebben gebruikt zonder op te laden.

De batterij heeft een batterijduur van maximaal 6 uur, wat een fenomenale hoeveelheid tijd is met betrekking tot laden en ruimen.

De gemoedsrust hebben dat je batterijen kunt verwisselen is superhandig, vooral voor degenen die misschien op langere avonturen zijn.

Naast het hebben van vervangbare batterijen, biedt GNARBOX een dubbele batterijlader. En, nog beter, batterijen zijn 100% van de tijd hot-swappable – wat betekent dat er geen downtime is tijdens het laden van grote taken en mogelijk een tekort aan batterijduur.

Ze zijn serieus aan alles gedacht en het is zo geruststellend als je vertrouwen stelt in je workflowprocessen.

BEOORDELING: 10/10

Prijzen

Gnarbox Review IJsland

Het is prijzig, maar voor sommige fotografen kan het onbetaalbaar zijn.

Nu ga ik niet liegen. Het prijskaartje aan dit kleine beest van een machine zorgde voor een beetje stickerschok.

Met $ 899 voor de opslagoptie van 1 TB op het hoogste niveau, is het geen kleine investering en voor mij vroeg ik me af of het de moeite waard zou zijn.

Laat me je dit vertellen: als je je tijd al waardeert, is het 100% de moeite waard.

Ik heb zoveel tijd bespaard om een back-up van mijn bestanden te kunnen maken voordat ik thuiskom. Het verlicht letterlijk een stap voor mij wanneer ik terugkom in mijn studioruimte, dus minstens 45-60 minuten worden gewoon teruggehaald tijdens het rijden naar huis.

Ik kan meteen in het ruimingsproces springen, of als iemand anders rijdt en ik kan ruimen, kan ik meteen in het bewerkingsproces springen wanneer ik thuiskom.

Dat is tijd besparen om de foto’s bij mijn klanten te krijgen, wat hen gelukkig maakt, en ik ben weer eerder aan het genieten van mijn gezin, wat me gelukkig maakt.

De GNARBOX is misschien een beetje een investering vooraf, maar als je je leven terug wilt nemen, is dit een investering in tijd terug waar je het wilt doorbrengen: met je geliefden of dingen doen waar je het meest van houdt … en ik gok dat het opnemen en back-uppen van bestanden niet het ding is dat je hart doet racen van vreugde, ha!

BEOORDELING: 8/10

Controleer de huidige prijs

Gnarbox 2.0 Review | Eindoordeel

De GNARBOX voegt zich bij de Holdfast Solo Strap en WANDRD Prvke rugzak als mijn essentiële items.

De GNARBOX 2.0 was het verrassingspuzzelstuk waarvan ik niet wist dat ik het miste in mijn workflow.

Ik was sceptisch over het proces toen ik er voor het eerst over hoorde, maar het kostte allemaal één gebruik in IJsland om te bewijzen dat dit apparaat een hoofdbestanddeel zou worden in mijn processen in de toekomst.

Er zijn een paar kleine eigenaardigheden waarvan ik denk dat ze kunnen worden gladgestreken, maar het mooie van dit bedrijf is dat ze echt gericht zijn op de gebruikerservaring en voortdurend werken om de GNARBOX beter te maken.

Ik twijfel er niet aan dat ze die kleine dingen gladgestreken zullen krijgen, en ik ben blij met het product zoals het er nu uitziet. Ik zal de GNARBOX zeker gebruiken in mijn dagelijkse processen in de toekomst.

Van het feit dat het bestand is tegen alles wat ik er elementgewijs tegenaan gooi, tot de SSD die mijn zorgen verlicht met al het gooien van tassen op de luchthaven, tot de snelheid waarmee ik taken kan uitvoeren, alles aan de GNARBOX maakt mijn leven gemakkelijker.

Ik ben zo enthousiast om dit apparaat met mijn vrienden te delen en ik denk dat het een product is waar alle professionele fotografen van kunnen profiteren.

Als u een reizende fotograaf bent en het beste product wilt om uw processen te laten stromen zonder uitvaltijd, hoeft u niet verder te zoeken dan de GNARBOX.

Het is meer dan alleen een robuuste harde schijf. Het is een complete workflow game changer terwijl je in het veld bent, dat als je het eenmaal gebruikt, je je zult afvragen how je leefde zonder.

gnarbox 2.0
Gnarbox 2.0 Back-upapparaat

Robuuste back-up harde schijf waarmee u onderweg foto’s kunt beoordelen, taggen en verwijderen – geen laptop nodig.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen