Specificaties voor de aankomende Canon EOS R100 zijn gelekt

FacebookPinterestDelen

Canon’s aankomende instapmodel EOS R100 spiegelloze camera heeft zijn specificaties online gelekt en wat we zien wijst in de richting van een apparaat dat sterk gericht is op videomakers en vloggers.

De specificaties van de EOS R100 verschenen online en wijzen op een APS-C-model dat ook een geavanceerde verzameling functies biedt voor het maken van inhoud en robuuste fotografie. Met andere woorden, de R100 zal meer lijken op de Nikon Z30 en Sony’s A6000-camerafamilie, ondanks dat hij een body heeft die vergelijkbaar is met die van de EOS M6 Mark II van Canon.

In ieder geval, volgens wat de lekken gemeld door de website Canon Rumors aangeven, zullen de essentiële specificaties van de R100 het volgende omvatten:

  • Een 24.2MP APS-C sensor
  • 12fps mechanische opnamecapaciteit
  • Digic X-processor
  • Video-opname op 4K 30p
  • 1,04 miljoen dot Vari-angle Touchscreen technologie
  • Een Dual Pixel AF II-systeem

De camera zal ook een EVF missen, ondanks dat het een spiegelloos model is. Met andere woorden, dit zal een zeer compact apparaat zijn dat vergelijkbaar is met sommige van Sony’s ultracompacte EVF-vrije cameramodellen.

Dit alles suggereert niet helemaal een camera van het vlogger-type, maar het hint er wel sterk naar: fotografen geven zeker de voorkeur aan een EVF voor snelle fotocompositie, terwijl videomakers vaak tevreden kunnen zijn met het gebruik van een achterscherm, vooral als het van het articulerende soort is zoals de bovenstaande specificaties beweren.

Aan de andere kant is het ook mogelijk dat de ESO R100 wordt uitgebracht naast een reeks accessoirefuncties die hem goed laten werken voor fotografie. Een daarvan zou een aan een hot shoe te bevestigen EVF kunnen zijn, zoals Canon’s bestaande EVF-DC2.

Tot nu toe is dit alles wat iedereen op het web weet. We zullen moeten afwachten wat voor soort prijzen en concrete specificaties binnenkort naar voren komen, samen met een daadwerkelijke releasedatum.

Het is ook de moeite waard om hier te vermelden dat de gelekte specificaties en vormfactor van dit EOS R100-ontwerp enigszins vergelijkbaar zijn met die van Sony’s onlangs aangekondigde FX30-bioscoopcamera.

Deze in behandeling zijnde release is veel meer premium-georiënteerd in zijn specificaties en functies voor het maken van video’s, maar het is ook een camera die zich sterk richt op vloggers en makers van inhoud die een compact spiegelloos opnameapparaat willen voor hun werk.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer