Steven Martinus

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Steven Martine, een lifestyle reclame en redactionele reisfotograaf gevestigd in Florida. Het grootste deel van mijn inkomsten is afkomstig van middelgrote reclameproducties, het werken met bemanningen die variëren van 5-20 personen, en meestal lifestyle-themareclame voor vastgoed- en resortklanten.

Als ik niet op de set in de reclameproductie zit, ben ik te vinden in architectuur, gezondheidszorg, beroemdheid, jaarverslagen, directieportretten en tijdschriftredacties.

Ik schiet eigenlijk geweldige foto’s voor geld.

Hoe cliché het ook klinkt, ik werd al vroeg verliefd op fotografie, was de fotograaf van het jaarboek van de middelbare school, fotografeerde voor de universiteitskrant en vervolgens voor AP – een reeks kranten in het hele land. Ik landde in 1998 in Florida en werkte voor Scripps News Service, maar na vijf jaar veranderde de krantenfilosofie en besloot ik fulltime freelance te gaan werken.

Op de eerste dag van “geen baan hebben” vertelde mijn bruid me dat ze zwanger was en dat ik maar beter bezig kon zijn. Sindsdien is het een drukte van belang.

In de afgelopen decennia heb ik gefotografeerd met bijna elk type camera dat beschikbaar is, afstandsmeter naar digitaal middenformaat, Nikon, Canon, Sony, Pentax, Leica, Contax, Hasselblad, enz.

Ik heb geleerd, tot ergernis van mijn accountant, dat goede uitrusting belangrijk is, maar het vermogen hebben om de uitrusting te gebruiken, je visie vast te leggen, het verhaal te vertellen dat je probeert over te brengen, dat is wat belangrijk is. De camera is slechts het gereedschap, zonder de visie, het idee, concept of verhaal, en de mogelijkheid om dat te creëren, kan de camera zijn beste werk niet doen. De camera maakt de fotograaf niet, het is slechts een hulpmiddel.

Tegenwoordig bevat mijn kit een mix van Canon- en Fuji- en Sony-camera’s, Canon-, Sigma-, Sony- en Tamron-lenzen, Profoto-lampen en Think Tank-, ONA – Lightware-tassen.

De 5D Mark IV – twee van hen – zijn mijn go-to’s voor bijna alles wat ik fotografeer. De camera’s zenden eenvoudig naar een iPad, zodat art directors kunnen volgen terwijl we werken. De lenskeuze wordt simpelweg bepaald door de look die ik wil creëren. Als ik gekke ondiepe scherptediepte wil/nodig heb, leveren de Sigma priemgetallen altijd.

Profoto-lichten en modifiers zijn ongelooflijk geweest, de 7B en 600 zijn werkpaarden geweest, terwijl de B1 en onlangs de A1 batterijlampen zijn perfect voor reiswerk. Ze zitten op Manfrotto lichtstandaards of C-tribunes, afhankelijk van locatie en toewijzing.

Think Tank-tassen zijn geweldig, houden alles georganiseerd en beschermd, terwijl ze duurzaam genoeg zijn voor lange reizen en compact genoeg om in de overhead van luchtvaartmaatschappijen te passen. Een ONA Brixton (foto) is mijn moetzak als ik aan het werk ben. Lightware tassen dragen al mijn stands en modifiers. In de mix van uitrusting gebruik ik ook een DJI-drone, een Sony a6500 in Ikelight onderwaterhuis en een Fuji x100F.

Wat niet wordt afgebeeld is een complete Fuji spiegelloze kit, 3 body’s en 7 lenzen … de camera’s die ik gebruik bij het fotograferen van reiswerk. Klein, licht en onopvallend, het camerasysteem levert altijd geweldige beelden met een groot dynamisch bereik.

Camera gear afgebeeld:

Canon 5D Mark IV (x2) met batterijgreep.
Canon 24-70mm f/2.8 L ii USM
Canon 70-200mm f/2.8 (x2) L IS ii USM
Sigma 35mm f/1.4 DG HSM kunst
Sigma 50mm f/1.4 DG HSM kunst
Sigma 135mm f/1.8 DG HSM kunst
Tamron SP 15-30mm f/2.8
Profoto B1 (x2)
Profoto A1 (x2)
Profoto zender
Profoto batterijen voor de B1 (x4)
Canon 600 ex flitser (x3)
GoPro 6
Fuji x100F |
DJI Phantom 4 Pro
Ikelite behuizing met een Sony a6500 binnen
Tilta Cage &Bodemplaat met Bedieningsgreep en een Sony a6500 en Sony 18-105mm f/4 (voor mijn videowerk)
Apple iPad Pro
C-standaards
Manfrotto lichtstandaards
Think Tank batterij- en kaarthouders. ONA Brixton Messenger tas

www.StevenMartine.com

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer