Stewart & Alina

FacebookPinterestDelen

Hallo! Stewart Carroll hier. Mijn vrouw en ik runnen een YouTube-kanaal voor filmmaken en fotografie genaamd Stewart en Alina.

Vanaf 2017 zijn we gestart om tips te geven over hoe je het meeste uit je uitrusting kunt halen, hoe je je beeldmateriaal kunt bewerken en natuurlijk productrecensies.

Waar mogelijk laten we graag prachtige locaties zien. Gelukkig biedt het hebben van de Schotse Hooglanden in vrij korte nabijheid onze werkspeeltuin plus een aantal serieuze reis- en avonturenvibes.

Bekentenis, we zijn niet zo geïnteresseerd in de uitrusting!  Het is wat je ermee kunt doen dat echt telt.

Het was echter zeker erg leuk om te kijken naar wat er nodig is om onze inhoud te maken.  Misschien upgraden we op een dag naar een van die mooie Sony A7 iets camera’s maar bekijk in de tussentijd onze shot kit hieronder.

Panasonic Lumix GH5 – dit moet het meest betrouwbare stuk kit zijn dat we ooit hebben gehad, en mijn liefde voor deze camera kan niet worden overschat.

 • fantastische levensduur van de batterij
 • geen oververhittingsproblemen
 • ultrascherpe 4K-beelden
 • in-camera rack focus tussen door de gebruiker geselecteerde A- en B-punten
 • een uitgebreide telemodus die een 4K-uitsnede van de sensor neemt, waardoor u een verliesvrije veertig procent zoom krijgt (neemt een 30 mm prime-lens naar een 50 mm-equivalent)
 • verbazingwekkende bouwkwaliteit (we hebben het vele malen getest)
 • MFT lenzen die licht en klein zijn
 • een betrouwbare wifi-verbinding met uw telefoon voor bewaking op afstand
 • goede OIS voor handheld fotograferen
 • de lijst gaat maar door!

Voor het opnemen van video is het eerlijk om te zeggen dat andere camera’s een betere continue autofocus voor video hebben, maar de continue AF van de Panasonic GH5 is redelijk acceptabel en we gebruiken het toch niet echt.

Het is leuk om onderwerpen door een scherpstelvlak te laten gaan of in en uit focus te laten komen, maar dit zijn filmische filmtechnieken die je de hele tijd zult zien in film of tv van hoge kwaliteit, dus de AF-beperking die ik noemde, is een belangrijke factor geweest bij het definiëren van onze eigen filmstijl.

Panasonic Leica Summilux 15mm f/1.7 – dit is een kleine lens die vrijwel de enige is die we tegenwoordig gebruiken. Op basis van een full-frame equivalent kijken we hier naar een brandpuntsafstand van 30 mm die in staat is tot f / 3.4 als we het hebben over ondiepe scherptediepte en wazige achtergronden.

Deze opstelling is perfect om te filmen:

 • talking head YouTube video’s in onze studio en
 • voor het filmen van close-up productopnamen (minimale scherpstelafstand is 20 cm)
 • het filmen van mid-shot en groothoek op locatie YouTube-video’s in de wildernis
 • vloggen omdat het net breed genoeg is met een uitgestrekte arm om een mooie headshot te krijgen met een ondiepe scherptediepte

Panasonic Lumix G 42.5mm f/1.7 – als we iemand er geweldig uit willen laten zien, is dit de lens bij uitstek!  Als onze armen lang genoeg waren, zouden we vloggen met deze lens. Deze klassieke 85mm equivalente FOV portretlens ziet er ongelooflijk uit op een gimbal.

Denk aan hero shot parallax met swooshing roterende achtergronden die er episch filmisch uitzien. In feite hebben we vrijwel een hele bruiloftsfilmbusiness gebouwd op deze opname. Focus houden is niet eenvoudig, maar als je er de gave voor hebt, maak je films als geen ander.

DJI Mini 3 Pro – DJI heeft met de Mini 3 Pro alle verwachtingen overtroffen.  Hoe is het mogelijk dat een 4K, 10-bit vliegende camera tweehonderdnegenenveertig gram kan wegen en maar zoveel kost?  We hebben toegang tot grotere en duurdere drones, maar dit is tachtig procent van de tijd onze go-to drone.

Het komt allemaal neer op grootte en gewicht voor ons.  Onze drone-avonturen worden bijna altijd in de wildernis gefilmd, dus ze zijn niet dicht bij de auto.  Dit betekent het dragen van spullen, en als je al je YouTube-filmkit al aan het sjouwen bent, is minder beter.

Het enige nadeel van de Mini 3 Pro is het vermogen om extreme wind aan te kunnen.  Begrijp me niet verkeerd, het is verbazingwekkend voor zijn grootte, maar de DJI Mavic 3 is veel krachtiger en stabieler bij harde wind.

Op een recente reis naar IJsland zou ik de Mini 3 Pro nemen, maar godzijdank overtuigde Alina me om ook de Mavic 3 te nemen.  Gezien de wind had ik de Mini 3 Pro niet durven lanceren.

DJI microfoon – dit moet een van de beste producten van zijn.  De DJI Mic richt zich direct op de razend succesvolle en populaire Rode Wireless Go II en is absolute ontwerpperfectie.  Voor op reis is alles ondergebracht in een oerdegelijke oplaadcase.

Wanneer je het opent, is de kloof van de ontvangerHet aanraakscherm informeert u hoeveel batterijduur en opslag er nog over is op de twee microfoonzenders.

Het belangrijkste kenmerk voor ons is de interne opname op de zenders. De kleine draadloze eenheden die u aan uw jas vastklikt om de audio terug naar uw camera te sturen, nemen ook een back-upaudiotrack op.

De geluidskwaliteit is erg mooi, en het feit dat het een echt vergevingsgezinde configuratie is die niet te gemakkelijk clipt, is een pluspunt.

 • Wat zijn de beste microfoonbevestigingen voor je actiecamera?

Insta360 X3 – de ‘shoot first, re-frame later’-mogelijkheden van 360 camera’s blijven mijn fantasie prikkelen, en om eerlijk te zijn weet ik niet of de nieuwigheid hiervan ooit zal slijten.

Ik denk echt dat zodra de technologie inhaalt en we een veel hogere resolutie en hogere kwaliteit opnieuw ingelijst beeld kunnen hebben, dit de toekomst zal zijn.

We zijn puristen van beeldkwaliteit, dus het mengen van actiecamerabeelden met onze mooie GH5-beelden kan moeilijk zijn, maar we moeten onszelf eraan herinneren dat ten minste vijftig procent van onze inhoud op een smartphone wordt geconsumeerd.

Als het gaat om het filmen van onze avonturen, houden we ervan om een 360-camera met een zuignap aan de carrosserie van onze auto te bevestigen en epische roadtrip-hyperlapses te creëren die zijdezacht zijn dankzij de 6-assige stabilisatie die in deze camera’s is ingebouwd.

DJI Osmo Actie 3 – dit verving de GoPro Hero 8 als onze nieuwe favoriete actiecamera.  Ik heb een zwak voor de Hero 8 omdat deze zo klein en betrouwbaar was, waardoor we kennismaakten met de verbazingwekkende Hypersmooth elektronische beeldstabilisatie.

Met de Hero 9, 10 en 11 hebben we verbeteringen gezien, maar de camera is nu veel groter en het is eerlijk om te zeggen dat de vooruitgang traag is geweest.

DJI heeft iets interessants gedaan met Action 3, want in plaats van te proberen het wiel opnieuw uit te vinden (zoals ze deden met Action 2), hebben ze de best mogelijke actiecamera voor de best mogelijke prijs gemaakt.

 • Wat zijn de beste actiecamera’s?

Met 4K op 120 fps, goede beeldkwaliteit en gegarandeerde betrouwbaarheid is dit onze huidige actiecamera bij uitstek.

Ja, mensen, we bezitten veel meer kit dan wat hierboven is vermeld, maar naast enkele powerbanks, geheugenkaarten en andere accessoires, is dit de kern ShotKit die we gebruiken om onze inhoud te maken!

Het was een plezier om met je te kletsen.

Stewart en Alina

Youtube | Website | Instagram

drone-gids

Drone Cinematografie Masterclass

Word een drone-cinematograaf met 9 uur diepgaande luchtcinemalessen van de toonaangevende opvoeders van YouTube.

Bespaar $ 50 met couponcode SHOTKIT50

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen