Think Tank Retrospective 4 V2.0 Schoudertas Review

FacebookPinterestDelen

Als fotografen verlangen we vaak naar de perfecte cameratas. Een tas die al onze spullen in een staat van perfecte ophanging en bescherming zal houden. Een tas die al onze dagelijkse spullen en onze toeters en bellen zal bevatten.

Maar andere keren verlangen we naar eenvoud en een minimalistische benadering van onze opnameplannen voor de dag.

Het hebben van een kleinere en meer simplistische speciaal gebouwde tas resulteert in het moeten dragen van een zeer minimale en eenvoudige kit.

Voor die dagen dat je op pad wilt gaan met een vederlicht gevoel, maar klaar om het perfecte beeld vast te leggen, heb je een Think Tank Retrospective 4 V2.0 nodig.

De Retrospective lijn van camera messenger bags van Think Tank heeft al lang een prachtige klassieke canvas look en feel. Maar verder zijn er bekende en noodzakelijke technische componenten om uw digitale camera-uitrusting volledig te ondersteunen.

denktank retrospectief 4 versie 2.0

ThinkTank Retrospectief 4 V2.0

Compact en discreet met een coole urban look, deze tas is een droom voor reis- en straatfotografen.

Controleer de huidige prijs

Eenvoudige kleine ontwerpbeslissingen zijn overal in deze tas – zowel aan de binnen- als de buitenkant – die dit een geweldige EDC of Everyday Carry maken.

De Think Tank Retrospective 4 V2.0 zal niet veel spullen dragen, maar wat hij wel draagt, is knus en veilig, met binnenvakken voor je benodigde items.

De tas zou ook geschikt zijn voor reizigers die gewoon een kleinere compactcamera, portemonnee, paspoort en een tube zonnebrandcrème willen meenemen.

Bovendien schreeuwt deze tas niet camera tas, wat een heel belangrijk element is om stealth te blijven of wanneer je op reis bent.

Inhoudsopgave

Think Tank Retrospective 4 V2.0 Technische Gegevens

Pros

 • Simplistisch ontwerp
 • Hoogwaardige materialen
 • Stevige productie
 • Perfect voor spiegelloos
 • Perfect voor EDC
Tegens

 • Inclusief regenhoes (het is geen negatief, maar laten we verder gaan met regenhoezen)
 • Ik zou bijna willen dat het in felle kleuren kwam, zoals een paar Converse
Controleer de huidige prijs
 • Duurzame waterafstotende (DWR) coating
 • YKK® RC Fuse (slijtvaste) ritsen
 • Binnenafmetingen: 8,5″ B x 6,7″ H x 4,3″ D (21,5 x 17 x 11 cm)
 • Buitenafmetingen: 9″ B x 7,5″ H x 5,1″ D (23 x 19 x 13 cm)
 • Gewicht: 0,5 kg (1,2 lbs) inclusief alle accessoires

Bouw &uiterlijk

De Think Tank Retrospective 4 V2.0 is het perfecte formaat voor dagelijks vervoer met een enkele camera.

De Retrospective 4 V2.0 doet me niet zozeer denken aan een cameratas als wel aan een old-school canvas tas.

En net als die tassen is het robuust en gemaakt van winterharde materialen. De hele buitenkant is gecoat in hetzelfde eenvoudige materiaal dat een waterdichte coating heeft om te helpen bij het beschermen van uw uitrusting.

Alle stiksels blijken dik en goed bewerkt te zijn.

De hoofdschouderriem en de bovenste handgreep zijn gemaakt van een dikke snit van nylon met de draaggreep gewikkeld in materiaal om meer comfort te bieden.

De enige zichtbare hardware zijn de metalen D-ringen die worden gebruikt om het handvat en de schouderriem aan de tas vast te houden, evenals gespen om beide aan te passen. Deze zijn solide en taai en zouden veel moeite kosten om te buigen of te breken.

Persoonlijk vind ik de tas er geweldig uitzien, en naast het gebruik van deze Retrospective 4 V2.0 als een dagtas voor op reis, zou ik het gebruik ervan net zo gemakkelijk zien als een straatfotografietas.

Deze tas krijgt een flinke tik voordat hij er zelfs maar versleten uit begint te zien of alsof hij niet langer geschikt was voor het doel.

Uiterlijke kenmerken

denktank retrospectief 4 versie 2.0 review

Het eenvoudige ontwerp en het gebruik van standaard materialen geven de Retrospective 4 V2.0 tas echt een retro look.

Zoals gezegd heeft de Think Tank Retrospective 4 een heel minimale uitstraling aan de buitenkant.

De tas houdt zijn vorm vrij goed vast en heeft daardoor een licht doosachtige vorm die hoogstwaarschijnlijk met de tijd en het gebruik zachter zal worden.

De achterkant van de tas heeft een zak die net zo lang en hoog is als de tas en dit zou ideaal voor het opslaan van sommige documenten, paspoort of uw smartphone.

Het enige andere kenmerk op de achterkant van de tas is een zeer subtiele Think Tank-badge.

De zijkanten van de tas zijn voorzien van andere kenmerken dan de ankerpunten voor de metalen D-ringen om de schouderriem en het handvat vast te zetten.

De basis van de tas lijkt een extra dikke laag vulling te hebben met hetzelfde canvasachtige materiaal. Dit beschermt zowel je spullen wanneer je je tas neerlegt, als zorgt ervoor dat de tas langer meegaat.

Zoals gezegd zit aan de bovenkant van de Retro 4 V2.0 een riem die het handvat vormt. Dit is eigenlijk licht verstelbaar dankzij enkele metalen gespen en is gewikkeld in een laag van het canvasmateriaal om te voorzien in veel comfort en ondersteuning.

De schouderriem heeft een nette schoudervulling die evenredig is met de grootte en het verwachte gewicht van de tas.

De Think Tank Retrospective 4 V2.0 heeft een geweldige styling, inclusief deze nette oogjes.

De hoofdopening en de voorkant van de zak zijn bedekt met een enkele klep die geen goede afsluiting van de hoofdopening van de zak biedt.

Aan de onderkant van deze hoofdklep bevindt zich echter een dikker paneel van het canvasmateriaal en twee metalen oogjes. Dit doet me denken aan een oud paar versleten zandschoenen met de twee ademogen aan elke kant van de schoen.

In dit geval zijn ze er waarschijnlijk om gewicht toe te voegen, zodat de flap naar beneden blijft – daarover later meer.

Interieur kenmerken

De Retrospective 4 V2.0 heeft alle noodzakelijke technische vereisten in het interieur, inclusief verstelbare scheidingswanden.

Beginnend onder de belangrijkste buitenklep van de Retrospective 4 V2.0, is het materiaal een mooi zacht weefsel met een licht patroon.

Ik zei al eerder dat de buitenrand van de flap een dikkere laag materiaal had en de twee oogjes om het te verzwaren. Dat komt omdat je het klittenband kunt bedekken dat anders de zak gesloten zou houden.

Zo heb je een zeer sluipende straattas dat trekt niet ieders aandacht als je het opent. Rrrripppp!

De voorkant van de tas, onder de hoofdklep, heeft een brede en uitdijende zak die ook wordt gesloten door een klittenbandklep. In dit vak zit een breed vak met ritssluiting en twee buitenzakken die perfect zijn voor het vasthouden van reservebatterijen of geheugenkaarten.

Het vak met ritssluiting is de perfecte maat voor een paspoort en portemonnee.

Het hoofdcompartiment is een enkele holte die kan worden verdeeld dankzij de meegeleverde twee grote panelen en twee kleine panelen. Deze bevestigen zich met klittenband aan de binnenwanden en zijn heel gemakkelijk te verplaatsen en krijgen de juiste positie voor uw uitrusting.

Een van de grotere scheidingswanden bevat twee kleine vakken ter grootte van SD-geheugenkaarten en heeft ook een binnenvak voor delicate items zoals een filter.

Een slimme ontwerpkeuze van Think Tank was om de flappen die het klittenband bedekken weg te kunnen stoppen.

In de basis van de Retrospective 4 V2.0 bevinden zich eigenlijk twee gewatteerde inzetstukken die de basis vormen. Ik denk dat het idee is dat als je niet van plan bent om dure camera-uitrusting mee te nemen, je alle vulling en verdelers kunt verwijderen en het gewoon als draagtas kunt gebruiken.

Dit is een leuk klein detail dat biedt veel flexibiliteit aan de gebruiker.

Het enige andere element dat wordt meegeleverd, is een kleine regenhoes die speciaal voor deze tas is ontworpen.

Ik heb het al eerder gezegd en ik zal het nog een keer zeggen: er zijn genoeg hightech materialen op de markt voor fabrikanten om hun tassen waterdicht te maken zonder een aparte regenjas mee te hoeven nemen.

Ik weet dat het een extra beschermingslaag is, maar om dit in wat al een klein zakje is te passen, is enigszins vervelend.

Opslagcapaciteit

De Think Tank Retrospective 4 V2.0 kan een behoorlijke hoeveelheid uitrusting bevatten met een plaats voor alles.

De Think Tank-website heeft een aantal geweldige afbeeldingen en voorbeelden van de uitrusting die de Retrospective 4 V2.0 zal dragen. Deze variëren van een Fujifilm X-T3 met een XF 56mm f/1.2 tot een Nikon D750 met een 50mm f/1.8 eraan.

In beide gevallen suggereren ze ook dat een tweede kleine lens in de tas kan worden gedragen. Hoewel ik het hiermee eens ben, laat het heel weinig ruimte over voor andere dagelijkse draagspullen.

In mijn geval gebruik ik Fujifilm-apparatuur en gebruik ik alleen de kleinere nieuwe primes die heel weinig ruimte innemen in een tas.

Hier is de kit die ik heb samengesteld voor de Think Tank Retrospective 4 V2.0:

 • Fujifilm X-E3
 • XF 16mm f/2.8
 • XF 50mm f/2
 • 2 reservebatterijen
 • 2 reserve geheugenkaarten
 • Brillenhoes – kan niet schieten zonder!
 • Portemonnee
 • iPhone
 • Sleutels

Gebruiksgemak/Comfort

De verstelbare schouderriem betekent dat de Retrospective 4 V2.0 geschikt is voor iedereen, ongeacht de grootte.

Ik hou van de Retro 4 V2.0 voor zijn eenvoud en gebruiksgemak.

Ik kan genoeg camera-uitrusting meenemen voor een middagje op pad om straatfotografie te maken. Ik kan ook een aantal essentiële dagelijkse draagartikelen opnemen en niet het gevoel hebben dat de tas vol zit.

Dankzij de slimme ontwerpkeuzes voor de zakken heb ik overal plaatsen voor zodat niets mijn camera-uitrusting verstoort.

Niets ergers dan te ontdekken dat je sleutels met je lenzen in de tas hebben rondgerold.

Zelfs met de bovengenoemde camerakit aan boord is de tas comfortabel om te dragen door het handvat of om over een enkele schouder of over de rug te hebben geslingerd.

Mijn spullen zijn gemakkelijk toegankelijk via de hoofdklep en ik hou van de manier waarop ze het klittenband hebben verborgen als je geen scène wilt maken wanneer je je tas opent. Tegelijkertijd is het hebben van het klittenband daar wanneer je meer veiligheid nodig hebt een uitstekende keuze van Think Tank.

Over het algemeen is de Retrospective 4 V2.0 een fantastische lichte cameratas en zou hij perfect zijn voor een dag toeren door een vreemde stad tijdens een vakantie.

Waar voor je geld

De Retrospective 4 V2.0 maakt gebruik van dikke nylon en metalen hardware om de pols- en schouderband te ondersteunen.

De Think Tank Retrospective 4 V2.0 is verkrijgbaar voor minder dan US $ 100 en wordt geleverd in twee kleuren – zwart of pijnboomsteen (zoals olijfgroen maar zwakker).

Dit is fantastische waarde als je niet alleen kijkt naar de ontwerpkwaliteiten van de tas, maar ook naar de manier waarop deze is vervaardigd.

Het is ontworpen om stoer te zijn en op te gaan in de menigte, maar heeft tegelijkertijd moderne technologie en aandacht in hoe je je spullen opbergt.

Voor deze prijs kunt u er zeker van zijn dat uw uitrusting veilig en goed beschermd is.

Bovendien zie je er geweldig uit. Het is een minimaal en toch stijlvol tas die wederom perfect zou zijn voor een kleine camera, daily carry of zelfs als nette kleine reistas.

Bovendien is de tas gebouwd om lang mee te gaan met zeer duurzame en duurzame materialen en hardware.

Controleer de huidige prijs

Think Tank Retrospective 4 V2.0 Review | Conclusie

denktank retrospectief 4 versie 2.0

De Think Tank Retrospective 4 V2.0 is perfect voor dagtochten – met of zonder camera.

Aan het einde van de dag heeft Think Tank gedaan waartoe veel fabrikanten van cameratassen niet in staat lijken te zijn. Het is vrij duidelijk dat ze bij het ontwerpen van de Retrospective 4 V2.0 (en alle andere tassen in de Retrospective-lijn) rekening hebben gehouden met de klant en hun potentiële ervaring.

Met deze specifieke tas realiseerden ze zich dat niet iedereen elke camerabody en elke lens die ze bezitten in één tas wil verpakken.

Dat we als fotografen soms de artistieke en creatieve uitdaging leuk vinden om een enkele camera met een enkele lens en slechts een paar essentiële items te dragen.

Bovendien is dit een perfecte kleine reistas voor dagtochten met of zonder een kleine camera.

Ongeacht de beoogde toepassing, de combinatie van hoogwaardige materialen, simplistisch ontwerp en uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding maakt van de Think Tank Retrospective 4 V2.0 een winnaar.

Je uitrusting zal je dankbaar zijn.

denktank retrospectief 4 versie 2.0

ThinkTank Retrospectief 4 V2.0

Compact en discreet met een coole urban look, deze tas is een droom voor reis- en straatfotografen.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen