Tips voor het fotograferen van beroemdheden

Showtime. Kort voor het uur merkte ik dat ik heen en weer liep, wachtend op Academy Award-winnende actrice Jennifer Lawrence om de hoek om te lopen en voor mijn lens te stappen.

Het bad van angst werd niet veroorzaakt door het feit dat dit de populairste beroemdheid was die ik ooit heb gefotografeerd, maar meer omdat ik gewoon wilde dat het Jennifer zou eren.

Ik wilde dat de fotografie zou aansluiten bij haar merk en het merk van mijn klant: The Jennifer Lawrence Foundation.

Terwijl Jennifer naar de set liep, gaf ik haar een zachte knuffel, vroeg haar adem te halen en naast een poseertafel te gaan zitten die we uren van tevoren hadden opgevoerd.

Ze was stil en enigszins afgeleid door haar entourage, waaronder Frances Lawrence, directeur van de Honger Spelletjes filmfranchise.

Na een 10 seconden durende spuw van small talk, pakte ik de Phase One IQ3 Middenformaat Camera, geleverd door mijn vrienden bij Digital Transitions, scherp en knipte de sluiter.

Met één plotselinge puls van de flits verdween alle angst en voelde ik een adrenalinestoot. Snel schoten we door verschillende posities die ik vooraf had ingesteld en doordacht.

Hoewel Jennifer weinig richting nodig had, hielpen de kleinste ideeën haar om de uitdrukking te geven die ik zocht.

Slechts 10 minuten en 20 frames later waren Jennifer en haar hele crew op weg naar de volgende verloving. Ik zette de camera neer, deed een stap terug en ademde een uitbarsting van lucht uit.

Hoewel ik verschillende beroemdheden van verschillende statuur en beroep had gefotografeerd, was Jennifer een opvallende.

Gedurende mijn jaren van het fotograferen van mensen, heb ik een paar tactieken geleerd om een beter instinct en efficiëntie te bereiken en mijn tijd met het talent drastisch te maximaliseren, wat in de meeste gevallen erg kort is.

  • Wie is de meest gefotografeerde persoon in de 20e eeuw?

Inhoudsopgave

Tip #1 | Doe je onderzoek

Jennifer Lawrence 2 Zoekertjes

Clay Cook kraakt grappen met Jennifer Lawrence en Francis Lawrence (regisseur, Hunger Games) | Canon 5D Mark III w / Canon 24-70mm f/2.8

Als ondernemers en ondernemers zijn relaties belangrijk. Als beroemdheidsfotograaf zijn relaties in slechts een klein moment verbonden. Daarom is het belangrijk om huiswerk te maken.

Voor elk redactioneel portret en project met de centrale focus op een enkele persoon of groep, is mijn eerste doel om hun online aanwezigheid te onderzoeken en te graven in wie ze echt zijn.

Alle beroemdheden en mensen van belang hebben genoeg online inhoud om door te bladeren.

Ik heb de neiging om oude foto’s te bekijken, eerdere artikelen te lezen en zoveel mogelijk online video’s te screenen om een idee te krijgen van hun persoonlijkheid op en naast de camera.

Wanneer het onderwerp de set oploopt, heb ik de neiging om meer over hen te weten dan ze zich op dat moment misschien zelfs herinneren.

Het geeft me de hefboom om binnen enkele seconden een brug te bouwen en onze overeenkomsten te benadrukken.

Hoe comfortabeler ik het onderwerp kan laten voelen op de set, onder alle lichten, hoe beter. Ik gebruik de kennis om raakvlakken te ontwikkelen en een warme ruimte te creëren zonder onhandigheid. Acteurs en actrices maken dat gemakkelijk.

Velen kunnen hun houding onmiddellijk omzetten in een personage van een derde partij en bieden een prachtige reeks uitdrukkingen met weinig begeleiding. Het is echter mijn doel om het personage te doorbreken om wat meer van de echte persoon in de voorstelling te zien.

Gelukkig hadden Jennifer en ik het voor showtime met elkaar eens. We zijn allebei opgegroeid in Louisville, Kentucky, en waren buren voor het grootste deel van onze jeugd.

Hoewel dat niet de verbinding was die ons samenbracht voor dit project, was het het eerste gesprek dat onmiddellijk een verbinding opbouwde. Kleine wereld.

Ik gebruikte deze gemeenschappelijke grond om de set te versterken en een ruimte van ontspanning te bieden binnen de paar korte minuten die ik met haar had.

Tip #2 | Zorg dat de verlichting de eerste keer goed ismij

Verlichtingstest

Clay Cook’s Assistent Testing Light | Canon 5D Mark III w / Canon 24-70mm f/2.8

Ik predik vaak dat technische details ondergeschikt worden gemaakt aan het onderwerp. Hoewel dat helemaal waar is, is het ook erg belangrijk om de menselijke vorm te begrijpen en hoe deze te verlichten.

In de fotografie is licht alles. Ik heb het geluk gehad om een paar van mijn fotografie-idolen te ontmoeten en af en toe een seminarpodium te delen.

Het enige advies dat me door de jaren heen is bijgebleven, is dit: “Ken licht; geobsedeerd zijn door licht.”

Ik moet mezelf constant wakker maken van een halfdroomde blik bij het analyseren van de zon. Licht vind ik fascinerend; het vermogen om door modderig water te snijden of kleurrijke tinten violet op bergrots te werpen.

Hoe beter je de zon begrijpt, hoe beter je de kunst van het belichten van een foto begrijpt.

De beste fotografen die ik ken, hebben de neiging om over licht te spreken als een penseel. Het kan de hele stemming veranderen met een subtiele slag.

Een sterk begrip van verlichting komt met experimenteren en oefenen. Stop nooit met analyseren, stop nooit met spelen met licht.

Jennifer Lawrence 3 Zoekertjes

Clay Cook fotografeert Jennifer Lawrence | Canon 5D Mark III w / Canon 24-70mm f/2.8

Het is belangrijk om de belichting, enscenering en positionering te plannen en de gewenste foto te strategiseren.

In veel gevallen heb je geen tijd om het licht te veranderen zodra het talent op de set is, dus als je meerdere verlichtingsscenario’s wilt gebruiken, moet je die scenario’s in een aparte ruimte bouwen.

Als u de apparatuur niet heeft, moet u de apparatuur huren. Als je geen assistent hebt, huur er dan een in.

Met Jennifer Lawrence wilde ik veel ademruimte bieden. Onze set bevond zich midden in een fondsenwervend evenement en ik wilde dat ze zich zo comfortabel mogelijk voelde zonder de kwaliteit van het licht op te offeren.

We gingen groot en zacht. Als sleutellicht gebruikten we een Profoto D1 aangepast met een 51″ Large Profoto Deep White Umbrella en een Profoto met 1,5 stop Paraplu Diffuser.

Als vullicht gebruikten we een Profoto D1 aangepast met een 65″ Extra Large Profoto Deep White Umbrella met een 1,5 stop Profoto Umbrella Diffuser.

We hebben het sleutellicht gevederd om schaduwen te verzachten en een natuurlijker licht te bieden. De achtergrond was een prachtig geschilderd custom canvas van Sarah Oliphant en Oliphant Studios.

Tip #3 | Vergeet niet dat tijd geld is

Jennifer Lawrence 4 Zoekertjes

Jennifer Lawrence gefotografeerd door Clay Cook | Phase One IQ3 80MP XF Middenformaat Camera w / Schneider Kreuznach 40-80mm LS f/4.0-5.6 Lens | 1/200 f/8 ISO 100

Minder tijd op de set betekent meer tijd die het onderwerp heeft om inkomsten te genereren via andere wegen. Een snelle, efficiënte fotograaf en crew zijn van vitaal belang voor het succes van een fotoshoot met beroemdheden.

Als u van tevoren een strategie voor succes bouwt, beperkt u het risico op problemen met apparatuur, problemen met verlichting of ongemakkelijk poseren, die allemaal tijdverspilling zijn.

Wanneer je maar een paar korte minuten met het onderwerp hebt, zijn seconden belangrijk. De ideale sessie is snel, met een rustige nuance die resulteert in een klein aantal sluitertijden, een tevreden klant en prachtige foto’s.

Ik slaagde erin om twee keer met Jennifer Lawrence te werken gedurende een periode van twee dagen en beide sessies waren extreem snel. De eerste sessie was minder dan 5 minuten en de tweede was minder dan 10 minuten.

Mijn team en ik moesten voorbereid zijn op elke variabele. Gelukkig leverde Jennifer precies wat ik nodig had, zonder een oog te slaan.

Als professioneel fotograaf is het mijn taak om dit proces gemakkelijk en snel te maken.

Ondanks dat ze in honderden campagnes, tientallen films en op bijna elke grote tijdschriftomslag ter wereld hebben gestaan, vertrouwden Jennifer en haar team op mijn professionaliteit, intuïtie en oog.

Ze vertrouwde me toe om iets speciaals te produceren.

Vaak valt zo’n project je gewoon in de schoot als je het niet verwacht. Het is het beste om gewapend en klaar te zijn. Voordat je jezelf afvraagt “hoe”, zoek je naar het “waarom” en doe je je best om vooraf een blauwdruk te maken voor de winst.

Disclaimer: De producten in dit bericht kunnen affiliate links bevatten.

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer