TourBox Review – Foto & VideoBewerking Console

FacebookPinterestDelen

Lightroom en Photoshop bevatten beide een heleboel sneltoetsen die uw leven gemakkelijker maken, maar softwarecontrollers zoals de TourBox kunnen uw workflow nog efficiënter maken.

Stel je voor dat je al je meest gebruikte sneltoetsen beschikbaar hebt zonder je hand te hoeven bewegen, de belichting en schaduwen van Lightroom aan te passen met een draaiknop of aan een knop te draaien om de stroom of dekking van een penseel in Photoshop te verschuiven.

Tourbox
Tourbox

Volledig aanpasbare, intuïtieve controller die fotobewerking met elke creatieve software een fluitje van een cent maakt.

Controleer de huidige prijs

Er zijn momenteel meer dan een paar randapparatuur op de markt, maar de TourBox onderscheidt zich doordat hij compact en logisch is en veel diepte biedt als het gaat om het maken van aanpassingen.

Het is ook zeer betaalbaar en belooft grotere verbeteringen te brengen door toekomstige firmware-updates, waarbij het ontwikkelingsteam actief op zoek is naar feedback over hoe fotografen, filmmakers en digitale ontwerpers hun product gebruiken.

(Zie hier voor de Tourbox Elite review.)

Inhoudsopgave

TourBox Specificaties

Pros

 • Versnelt uw workflow aanzienlijk
 • Goed gewicht
 • Bevredigende klikken
 • Eenvoudig te installeren
 • Relatief eenvoudig in te stellen als je er eenmaal je hoofd omheen hebt
Tegens

 • Knoppen kunnen van hogere kwaliteit zijn
 • Meer knopcombinaties zouden ideaal zijn (firmware-updates zouden dit moeten aanpakken)
Controleer de huidige prijs
 • Interface: USB Type-C
 • Compatibiliteit met besturingssysteem: macOS 10.10 of hoger | Windows 7 of hoger
 • Bedrijfsspanning: 5 V
 • Bouwmateriaal: ABS, polycarbonaat
 • Afmetingen: 4,6 x 4 x 1,73″ / 116 x 101 x 44 mm
 • Gewicht: 0.82 lb / 370 g

Bouw & Ergonomie

Tourbox-controller

De TourBox is ontworpen om naast uw toetsenbord op het bureau te zitten en kan het beste worden gebruikt in combinatie met een muis of grafisch tablet.

Omdat het is ontworpen om niet te bewegen, heeft het een behoorlijke hoeveelheid gewicht. Met 13 oz (370 g) heeft het een vlezigheid en de enigszins rubberen afwerking van zijn lichaam geeft het een gevoel van verfijning.

Hoewel het gewicht van de TourBox betekent dat hij niet ideaal is voor op reis, waardeer ik het dat ik hem niet rond mijn bureau hoef te jagen of rond te ploffen om rubberen uitlopers te bevestigen.

Met je pols op je bureau zitten de verschillende bedieningselementen gemakkelijk onder je vingers en is alles binnen handbereik. Ik heb relatief grote handen en de doos is iets breder dan mijn handpalm, maar zelfs degenen met kleinere handen zullen geen moeite hebben om op een van de knoppen of wijzerplaten te drukken.

De knoppen zelf hebben niet dezelfde verfijnde afwerking, met een beetje speling van links naar rechts. Gelukkig heeft dit spel geen invloed op de nauwkeurigheid van de knoppen en draaiknoppen, en elk van de knoppen geeft een bevredigende klik en terugkeer wanneer ze worden ingedrukt.

Het apparaat wordt geleverd met een USB-C-kabel en het is geweldig om te zien dat meer fabrikanten afstappen van micro-USB. De kabel zelf is zwaar en royaal lang op 5 voet (1,5 meter).

De TourBox haalt zijn stroom via de USB, wat betekent dat er geen extra kabels zijn en dat er geen andere stekker hoeft vrij te maken.

Installatie en installatie

Screenshot van de TourBox-consolesoftware

Het instellen van de TourBox is een relatief eenvoudig proces en omvat eenvoudigweg het installeren van de nieuwste versie van de TourBox Console-software die beschikbaar is bij de fabrikant website.

Het team achter TourBox brengt regelmatig updates uit, waardoor de bruikbaarheid en flexibiliteit van het randapparaat worden verfijnd. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt geïnstalleerd.

Een van de keerzijden van de mate van flexibiliteit die de TourBox te bieden heeft, is dat het lang kan duren om in te stellen. Er is een draaiknop, een knop en een scrollwiel, en dan elf individuele knoppen.

De TourBox repliceert niet alleen sneltoetsen: hij graaft eigenlijk dieper dan dat.

De TourBox kan worden ingesteld om met elke software te werken, maar het heeft een aantal extra functionaliteit ingebakken, zodat wijzerplaten specifieke schuifregelaars in Lightroom kunnen aanpassen of elementen zoals stroom en dekking in Photoshop kunnen aanpassen.

Als de knoppen en draaiknoppen niet genoeg lijken, kunt u een knop toewijzen die fungeert als de Shift-toets van een toetsenbord, waarbij u de functionaliteit van een andere knop wijzigt.

In plaats van 11 knoppen met 11 short cuts, zou je 10 knoppen kunnen hebben met een shift-toets die 20 snelkoppelingen geeft, of 9 knoppen met 2 shift-toetsen die 27 snelkoppelingen geven, enz.

Deze animatie van TourBox laat zien hoe de hoofdknop op de console kan worden aangepast om deze verschillende functionaliteit te geven. Op zichzelf regelt de knop de grootte van het penseel; u kunt vervolgens verschillende knoppen gebruiken, zodat dezelfde knop hardheid, dekking en stroom regelt.

Geanimeerde gif van de tourbox controllers voor photoshop

Het configureren van dit alles kost tijd. De ontwikkelaars hebben hun best gedaan om dit een eenvoudig proces te maken, maar het is veel om je hoofd rond te krijgen, vooral omdat het misschien niet meteen duidelijk is welke sneltoetsen en bewerkingstools je het meest gebruikt.

In de TourBox Console-software kunt u op een van de knoppen op het apparaat drukken en vervolgens opgeven welke functionaliteit u wilt toewijzen. De software is niet meteen intuïtief, maar ik weet niet zeker hoe het kan worden verbeterd, behalve het opruimen van enkele van de kleine vertaalfouten in de documentatie.

In het geval dat u een van uw instellingen bent vergeten, kunt u een snel overzicht openen.

Handleiding voor functionaliteitsoverlays in de TourBox-consolesoftware

Er is ook een HUD beschikbaar om je te herinneren aan de D-pad-instellingen, maar ik heb hier geen nut voor gevonden.

De console kan zo worden geconfigureerd dat deze automatisch schakelt tussen verschillende profielen wanneer u overschakelt van bijvoorbeeld Lightroom naar Photoshop.

Bovendien kan elke software worden ingesteld met meerdere profielen. Ik vond het handig om een nieuw, experimenteel profiel te kunnen maken wanneer ik probeerde uit te zoeken hoe ik mijn TourBox het beste kon gebruiken.

Het betekent ook dat je een profiel kunt hebben voor het ruimen en een ander profiel voor retoucheren.

Misschien is het enige dat ik TourBox zou vragen om toe te voegen de optie om een profiel te dupliceren, zodat ik een bestaand profiel kan nemen en wijzigingen kan aanbrengen om te zien hoe ik een nieuwe configuratie leuk vind zonder een installatie te verliezen die al bekend is.

Prestaties en gebruiksgemak

De TourBox software console in gebruik

Kortom, TourBox zal vrijwel zeker maak uw bewerkingsproces vloeiender. De tijd die wordt geïnvesteerd in het configureren van de TourBox betaalt zich onmiddellijk terug, waardoor het ruimen en retoucheren in Lightroom aanzienlijk sneller wordt.

Het kostte me een paar sessies om uit te zoeken hoe ik het het beste kon gebruiken en er zijn een paar aspecten die ik nog steeds aan het verfijnen ben.

Het maakt het bewerken van afbeeldingen van een evenement veel sneller en ik merk dat ik gedetailleerdere bewerkingen maak – en daarom eindig met betere afbeeldingen – dan ik zou doen zonder de TourBox, simpelweg omdat het niet langer een karwei is om willekeurig te beslissen om een gezicht op te fleuren of een afleiding te klonen.

Geharde Lightroom-gebruikers zullen multi-key functionaliteit willen instellen, een van de knoppen instellen om anderen aan te passen en daardoor verdere opties openen. Er zijn hier een paar beperkingen, maar TourBox zou dit in de nabije toekomst moeten verbeteren.

Waar voor je geld

Voor minder dan US $ 200 is de TourBox uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en betaalbaarder dan andere bewerkingsconsoles zoals de Loupedeck.

Hoewel ik aanvankelijk vreesde dat dit randapparaat een nieuwigheidsartikel zou kunnen zijn dat eigenlijk niet zo goed werkt, is het uiteindelijk een waardevol onderdeel van mijn workflow geworden. Het heeft me niet alleen versneld, maar de efficiëntie heeft ertoe geleid dat ik eerder geneigd ben om beelden van gebeurtenissen te verfijnen.

Wanneer ik door enkele honderden afbeeldingen van een gebeurtenis ploeg, kan de kans dat ik kleine wijzigingen aanbreng die verder gaan dan een vooraf ingestelde, bijsnijden en belichting soms zeldzaam zijn.

De TourBox maakt het echter zo snel en gemakkelijk dat ik graag kleine afleidingen zal klonen of kleine lokale aanpassingen zal maken, simpelweg omdat ze nu zoveel eenvoudiger toe te passen.

De TourBox bespaart u tijd en vraagt u mogelijk om betere afbeeldingen te produceren.

Controleer de huidige prijs

TourBox Review | Conclusie

De TourBox is een uitstekende optie voor diegenen die wat efficiëntie willen brengen in hun postproductie of digitaal creatief werk. De leercurve is een beetje steil, maar de investering betaalt zich snel terug.

De knoppen en knoppen zouden een iets verfijnder gevoel kunnen hebben, maar ik vrees dat dat de prijs omhoog kan duwen, en op dit moment is het een koopje gezien hoeveel tijd het bespaart bij het verwerken van afbeeldingen.

De software is goed doordacht en verdere verbeteringen worden nog steeds toegevoegd.

Naast Lightroom en Photoshop is de TourBox ontworpen om effectief te werken met een reeks andere creatieve programma’s, waaronder Capture One, Illustrator, Premiere, Da Vinci Resolve, Final Cut Pro, After Effects en meer.

Als u een of meer van deze softwarepakketten gebruikt, is de TourBox nog logischer en is het schakelen tussen programma’s naadloos.

Ik was aangenaam verrast hoeveel ik ben gaan vertrouwen op mijn TourBox en ik zou het iedereen aanraden die veel tijd achter een computer doorbrengt met het manipuleren van digitale media.

Tourbox
Tourbox

Volledig aanpasbare, intuïtieve controller die fotobewerking met elke creatieve software een fluitje van een cent maakt.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen