Beste drones onder € 200 in 2023 (BUDGET Drone Guide)

Vanwege de populaire vraag, hier is onze gids voor de beste drones onder $ 200 voor fotografen in 2023.

We hebben in het verleden veel geschreven over dronefotografie en cameradrones en hebben verschillende van de high-end DJI-modellen beoordeeld.

Niet iedereen hoeft echter duizenden uit te geven om een geweldige foto uit de lucht te krijgen!

Potentieke D80

Potentieke D80

Snelle en veelzijdige vliegende camera met een geweldige batterijduur en indrukwekkende vliegtijd – allemaal voor een betaalbare prijs.

Controleer de huidige prijs

Laten we één ding duidelijk maken – alle drones onder de $ 200 in deze gids kunnen niet worden gebruikt voor professionele luchtfotografie, FPV of onderwater.

Ze hebben misschien een aantal mooie functies die worden gedeeld met duurdere drones, maar de camerakwaliteit zal niet goed genoeg zijn voor commercieel gebruik.

Dat gezegd hebbende, je kunt nog steeds veel plezier hebben met een dronecamera van deze kwaliteit, en als je alleen maar foto’s en video’s op sociale media plaatst of op zoek bent naar een drone voor een kind, heb je niet veel meer nodig.

Laten we meteen in de aanbevelingen duiken.

Inhoudsopgave

Beste drones voor minder dan $ 200 in 2023

Beeld Product Functies
shk2-table__image Potentieke D80ONZE #1 KEUZE
 • Krachtige motoren
 • Lange verbinding
 • Gemakkelijk te vliegen
 • Lange vliegtijd
Bekijk prijs →
shk2-table__image Heilige Steen HS165BEST BEOORDEELD
 • Duurzaam
 • 1080p HD-camera
 • Stabiele vlucht
 • Dubbele GPS
Bekijk prijs →
shk2-table__image Papegaai MamboGROTE WAARDE
 • Stabiele vlucht
 • Duurzaam
 • Gemakkelijk te vliegen
 • Groot verbindingsbereik
Bekijk prijs →
shk2-table__image Heilige Steen HS120
 • Snelle en eenvoudige installatie
 • Stabiele vlucht
 • Lange vliegtijd
 • Gemakkelijk te vliegen
Bekijk prijs →
shk2-table__image Altair 818 Hornet
 • Duurzaam
 • Stabiele vlucht
 • Gemakkelijk te vliegen
 • Lange vliegtijd
Bekijk prijs →

1. Potentieke D80

Potentieke D80

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Een van de beste drones die je kunt kopen voor minder dan $ 200 is de Potensic D80.

Met functies zoals dubbele GPS, 2K-videomogelijkheden, borstelloze motoren en een indrukwekkende vliegtijd voor deze reeks modellen, zijn er veel redenen waarom u deze drone zou moeten overwegen.

Over het algemeen raden we de Potensic D80 echter aan vanwege zijn bruikbaarheid en indrukwekkende reeks functies.

Voor slechts US $ 189,99 op het moment van schrijven, is deze drone uitgerust met een 5G wi-fi 2K FPV-camera om de soepelst mogelijke HD-video vast te leggen en de kwaliteit van uw cinematografie te verbeteren.

Houd er rekening mee dat je om 2K-video op te nemen een SD-kaart van 16-32 GB nodig hebt die niet is inbegrepen bij de aankoop van deze drone.

De opname van de geheugenkaartsleuf, te vinden aan de onderkant van de drone, betekent dat u geen beelden op uw smartphone hoeft op te nemen en dat u meer kunt fotograferen zonder u zorgen te hoeven maken dat het geheugen zo snel opraakt.

Het fotografeert met een gezichtsveld van 120° en heeft zeer weinig vervorming. De camera is echter bevestigd op het lichaam van de drone en wordt niet gestabiliseerd door een gimbal, waardoor sommige dronekoppen kunnen draaien en zo een groter gezichtsveld kunnen vastleggen.

Aan de positieve kant kunt u uw beeldmateriaal bekijken met behulp van een live videostream. Het toont je alleen een videokwaliteit van 720p, wat niet ideaal is ondanks dat het als HD is geclassificeerd, maar nog steeds een leuke functie is om te hebben in een goedkoper model zoals dit.

U kunt tussen de 16 en 20 minuten vliegtijd bereiken, afhankelijk van variabelen zoals hoe snel u vliegt en de weersomstandigheden.

Wat de levensduur van de batterij betreft, maakt deze drone gebruik van een 7.4v 1800 mAh lipo-batterij, die is gemaakt om zijn lading zo lang mogelijk vast te houden om u voor een langere periode te laten vliegen.

Dit is een behoorlijke vliegtijd en een van de vele redenen waarom deze specifieke drone aan staate van de beste drones die je kunt kopen voor minder dan $ 200. Dat gezegd hebbende, het duurt een paar uur voordat de batterij volledig is opgeladen, dus we raden u ten zeerste aan om een paar extra batterijen aan te schaffen om het volledige plezier van het vliegen met een drone te krijgen – 20 minuten zal niet lang genoeg zijn!

U moet de batterijen van uw afstandsbediening ook afzonderlijk aanschaffen. Deze afstandsbediening maakt gebruik van vier AA-batterijen.

De afstandsbediening heeft een behoorlijk zendbereik (controlebereik) van 700m, hoewel de FPV-beelden alleen over een afstand van 300m verzenden. Een FPV-camera stuurt real-time videobeelden naar uw afstandsbediening.

De Potensic D80 is een ideale drone voor beginners omdat de dubbele GPS-modules de drone in staat stellen om automatisch naar huis te vliegen wanneer de batterij bijna leeg is of het signaal zwak is.

De automatische return home-functie betekent dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over het verliezen of beschadigen (als deze valt) van uw drone.

Bruikbaarheid is een belangrijk kenmerk van deze drone. Het is ongelooflijk eenvoudig om de propellers te installeren, die langer zijn om hogere snelheden mogelijk te maken.

Deze drone kan snelheden tot 40 km/uur halen, wat behoorlijk indrukwekkend is voor een niet-racende drone.

De Brushless Motor Quadcopter zorgt voor een stabiele vlucht bij hoge snelheden en langeafstandsvluchten zonder dat de batterij zo snel leegloopt.

De borstelloze motor is een enorme bonus voor deze drone omdat ze de neiging hebben langer mee te gaan en niet zoveel onderhoud nodig hebben. Geborstelde motoren zijn tegenwoordig alleen te vinden op de echt goedkope modellen, dus we raden u aan om drones met borstelloze motoren te vinden, ongeacht uw budget.

Hoewel deze drone misschien niet opvouwbaar is – een kwaliteit die bepaalde modellen aantrekkelijker maakt voor reizen – bevat de Potensic D80 een aluminium draagtas bij de aankoop om de draagbaarheid te helpen.

Het is een kleinere drone, maar met een gewicht van 450 g betekent dit dat je het op plaatsen als Canada, de VS en het VK moet registreren, samen met alle drones met een gewicht van meer dan 250 g. Zorg ervoor dat u altijd de specificaties van uw land met betrekking tot drones controleert.

Ten slotte is veiligheid alles. Deze drone wordt aanbevolen voor gebruik door alleen volwassenen en heeft een classificatie van 14+.

Dit is een fantastische drone gezien de prijs, en hoewel het misschien niet geschikt is voor commercieel gebruik, als je geïnteresseerd bent in het onderdompelen van je tenen in de wereld van drones, dan is dit model zeker de moeite waard om naar te kijken.

2. Heilige Steen HS165

HS165

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

U bent dus geïnteresseerd in het krijgen van een fatsoenlijke drone, maar wilt niet het zware prijskaartje dat er meestal bij hoort.

We hebben goed nieuws! Je kunt nog steeds een model van goede kwaliteit krijgen voor minder dan $ 200 dat heel gemakkelijk te vliegen is.

Dit is een budgetmodel geprijsd op ongeveer US $ 150 dat perfect is voor beginners, maar zelfs indruk zal maken op gemiddelde drone-flyers.

Het ergonomische ontwerp en het opvouwbare quadcopterformaat zijn geoptimaliseerd voor draagbaarheid. Je kunt deze drone maximaal 400m horizontaal of 120m verticaal vliegen, wat een hele prestatie is voor zijn spotprijs!

Voor een maximale vliegtijd van 15 minuten bewijst de HS165 dat kleinere drones als deze nog steeds concurrenten zijn bij het zoeken naar de beste drone onder de 200 dollar.

De 880 mAh 7.4V lipo batterij is afkomstig uit een nieuwe reeks modulaire batterijen die zijn ontworpen om lading vast te houden en het gebruik te verlengen.

Hoewel het slechts ongeveer twee uur duurt om de batterij op te laden, is 15 minuten vliegtijd nog steeds niet genoeg om met je drone te spelen, dus zorg ervoor dat je een paar extra’s koopt.

Een van de unieke kenmerken van de Holy Stone HS165 is dat er twee manieren zijn waarop je met je drone kunt vliegen: via afstandsbediening of via een app op je smartphone.

Met de app en via wifi kun je met je drone tot maximaal 300 meter afstand vliegen.

De one-key return en auto-return functies zijn ideaal voor beginners. Met de app kun je deze drone zelfs met één druk op de knop rond een object laten cirkelen.

Follow Me en Orbit Mode zijn twee unieke modi voor dit model en je kunt zelfs je eigen vliegroute maken.

Deze GPS-drone biedt een behoorlijke camerakwaliteit, met behulp van een 1080p-camera en een indrukwekkend 90 ° groothoekbeeldveld waarmee u meer details in elke opname kunt vastleggen.

Hoewel deze drone ook geen gimbal heeft, heeft hij wel een 6-assige gyroscoop om vervorming te helpen verminderen.

Een van de meer indrukwekkende kenmerken van deze drone is het gebruik van GPS om stabilisatie tijdens de vlucht te behouden, en de barometrische functie die werkt om luchtdrukveranderingen te analyseren en zichzelf vervolgens aan te passen om de hoogte te behouden.

Met een lichtgewicht 170g pakt deze kleine drone zeker een klap uit voor zijn prijs. Heilige Steen staat bekend om het hebben van een betere camerakwaliteit in hun hobbyistische drones, dus dit is een sterke concurrent.

3. Papegaai Mambo

Papegaai Mambo

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

De Parrot Mambo Fly is een van de goedkoopste mini-drones voor minder dan US $ 180 en een van de beste die je voor die prijs kunt vinden.

Deze quadcopter drone is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken en wordt, met behulp van zijn automatische piloottechnologie, beschouwd als een van de meest stabiele mini-drones die je kunt vinden. De automatische piloot treedt in werking wanneer u de bedieningselementen loslaat.

De Parrot Mambo is erg leuk omdat hij zo aanpasbaar is. Met het Smart Block-systeem kunt u een afzonderlijk aangeschafte Cannon-, Grabber- of FPV-camera toevoegen.

Deze drone lijkt ook meer op de markt te worden gebracht voor een jonger publiek. Het is leuk om een aantal veiligere opties te hebben waarmee jongere mensen kunnen spelen, omdat veel drones behoorlijk gevaarlijk kunnen zijn en misschien niet voor iedereen worden aanbevolen.

Het kanon wordt geleverd met een 6-ronde clip en 50 kanonnen. Het enige nadeel hiervan is dat de kleine kanonskogels ongelooflijk gemakkelijk te verliezen zijn, wat waarschijnlijk de reden is waarom dit accessoire met zoveel wordt geleverd.

Om deze drone te gebruiken, download je de FreeFlight Mini-app. Met behulp van vereenvoudigde drone-verbinding en automatische herkenning van uw verbonden mini-drones en accessoires, verbindt Bluetooth-koppeling alles voor u met elkaar.

U kunt de app gebruiken om vluchtinstellingen te wijzigen en uw batterij of vluchttijd te controleren, wat een geweldige functie is om op elk type drone te hebben.

Je kunt deze drone zowel binnen als buiten vliegen, maar wees gewaarschuwd: met een gewicht van slechts 63 g weegt deze drone wil worden weggeblazen door zelfs de geringste wind zonder de propellerbeschermers of “rompen”, waardoor extra gewicht wordt toegevoegd.

Zonder wind doen de horizontale en verticale stabilisatiesensoren echter geweldig werk bij het stabiliseren van deze mini-drone tijdens de vlucht en tijdens het zweven.

De 0,3-megapixel verticale camera is niet van geweldige kwaliteit – zie het meer als een webcam dan iets anders – maar het doet het werk en het kan leuk zijn om luchtfoto’s van je keuken of van jou met je vrienden te maken.

Deze mini drone vliegt iets minder dan 10 minuten zonder extra gewicht. Na het toevoegen van uw accessoires daalt de vliegtijd dichter bij 5 minuten.

De Parrot Mambo maakt gebruik van een 550mAh LiPo Battery, die een oplaadtijd heeft van slechts dertig minuten. Dus ondanks de relatief lage levensduur van de batterij, is dit een solide voordeel waarom deze drone een van de beste onder de 200 is.

De batterij moet echter wel op het lichaam van de drone worden opgeladen, dus u kunt overwegen om een tweede oplader afzonderlijk aan te schaffen, samen met een extra batterij.

Dit is een leuk model om binnen te gebruiken, met kinderen, of gewoon om een goed, solide idee te krijgen van hoe het is om met een drone te vliegen.

4. Heilige Steen HS120

HS120

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Hier hebben we nog een Holy Stone model. Voor US $ 139,99 kun je de HS120D voor slechts een paar dollar goedkoper krijgen dan de HS165.

Het slanke, volledig zwarte ontwerp van deze drone zorgt ervoor dat hij er elegant en visueel aantrekkelijk uitziet.

Het is een lichtgewicht model, hoewel zwaarder in vergelijking met anderen op deze lijst. Met een gewicht van ongeveer 221 g hoeft u zich geen zorgen te maken over illegaal vliegen of registreren in Canada, de VS of het VK, maar u kunt er zeker van zijn dat het nog steeds voldoende weegt om stabiel te blijven in licht winderige omstandigheden.

Voor degenen onder u in andere landen, moet u altijd uw lokale registratiebeleid controleren voordat u uw drones koopt. Drones boven een bepaald gewicht, of drones die in nationale parken vliegen, vereisen vaak registratie of speciale vergunningen.

Een van de kenmerken die deze drone onderscheidt van modellen van minder dan $ 200, is dat deze een geheugenkaart van 8 GB bevat bij aankoop. Het kan ook tot 32 GB geheugenkaarten ondersteunen.

De HS120D is uitgerust met landingspoten voor veiligere landingen. De grote LED-lampjes onder elke rotor zijn voor nachtvliegen en laten u ook weten wanneer de kompaskalibratie is voltooid.

Net als anderen in deze categorie is de automatische terugkeer naar huis een welkome functie wanneer het signaal verzwakt of de levensduur van de batterij laag is. Deze drone maakt ook gebruik van GPS.

De afstandsbediening voor deze drone is ook ontworpen voor elegantie. Het minimale ontwerp biedt uitklapbare handgrepen en een smartphonehouder die vanaf de bovenkant kan worden opgevouwen.

Extra functies zijn onder meer noodlanding, opstijgen en landen met één knop, evenals twee draaiknoppen aan de achterkant voor het regelen van de camerahoek en snelheidsmodus.

Uitgerust met een 7.4v 1200 mAh lipo batterij, kunt u een maximale vliegtijd van 15 minuten verwachten in goede couitvoeringen – hoewel officiële rapporten stellen dat die levensduur van de batterij dichter bij 18 minuten ligt.

We raden u aan extra batterijen te kopen om uw gebruik met deze GPS-drone te maximaliseren.

Holy Stone-drones staan bekend om het hebben van camera’s van goede kwaliteit. Hoewel de 1080p op de Holy Stone HS120 niet genoeg is voor commercieel gebruik of het opblazen van de afbeeldingen of beelden op grote schaal, is het zeker goed genoeg voor het plaatsen van je drone-opnamen en video-avonturen op sociale media.

En hoewel je 1080p live video niet live kunt streamen, kun je het nog steeds opnemen en afspelen zodra je je drone en de beelden ervan terugkrijgt. De camera van dit model heeft ook een indrukwekkend gezichtsveld van 120°.

Als je de 720p FPV-camera wilt gebruiken, ben je beperkt tot een bereik van 300m. Maar omdat dit een lagere, lichtgewicht hobbyistische drone is, wil je sowieso niet veel verder vliegen dan dat, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Een van de belangrijkste problemen met deze drone is het ontbreken van gimbal- en beeldstabilisatiesoftware, wat betekent dat om de kwaliteit van afbeeldingen redelijk te maken, u uw drone op GPS-modus moet instellen en op zijn plaats moet zweven om foto’s te maken met minimale vervorming.

Gemaakte foto’s zijn meestal 2MP, wat indrukwekkend is voor een model van dit type.

Al met al, voor zover betaalbare GPS-drones gaan, is deze erg goed en biedt hij meerdere functies en opties. Het is ideaal voor beginners die enkele van de verbazingwekkende aspecten van drones willen verkennen en het is een geweldige prijs gezien alles wat erbij komt kijken.

5. Altair 818 Hornet

Altair 818 Hornet

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Gewoon schrapen op US $ 199,80, dit is de duurste optie op deze lijst. Nadat u echter hebt gelezen over alle heerlijk gebruiksvriendelijke functies die het bevat, zult u zeker begrijpen waarom.

De Altair 818 Hornet is verfrissend gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te vliegen. U moet de propellers, het landingsgestel en de grote camera-eenheid bevestigen met een schroevendraaier (niet inbegrepen), maar als u de meegeleverde instructies gebruikt, zou dit vrij eenvoudig moeten zijn. Dit hele proces duurt slechts ongeveer 15 minuten.

Dit is een grotere drone die niet comfortabel kon worden ingepakt om te worden gedragen. Hoewel de Altair 818 Hornet niet wordt geleverd met een draagtas, heeft hij wel een handvat bevestigd, zodat je hem gemakkelijk kunt dragen zonder al te veel onhandigheid.

Wat betreft de levensduur van de batterij: deze drone heeft een maximale vliegtijd van 15 minuten met een enkele batterij. Gelukkig bevat het een tweede batterij die de periode verdubbelt waarin je kunt genieten van het rondvliegen met de drone.

De toevoeging van een extra batterij is een verfrissende toevoeging, uniek onder de andere drones met vluchttijden van 15 minuten, en maakt deel uit van waarom dit model zo opvalt.

U moet echter uw eigen vier AA-batterijen kopen voor de afstandsbediening.

Wanneer u deze drone koopt, wordt deze geleverd met een handige kleine kartonnen insert om over uw afstandsbediening te plaatsen die uitlegt hoe elke knop en component werkt.

Deze drone maakt gebruik van een mobiele app, genaamd Flyingsee, die je moet downloaden nadat je al je drone-onderdelen hebt bevestigd. Om de Altair 818 Hornet met de app te koppelen, hoeft u alleen maar de drone in te schakelen, deze met uw wifi te verbinden en op een knop te drukken.

Het is zo eenvoudig! Deze drone heeft ook one-touch start en landing.

Naast een 720p HD-groothoekcamera heeft de app voor de Altair 818 Honrnet een unieke functie die ongebruikelijk is voor deze prijs: met Flyingsee kun je FPV-video streamen met een VR-headset.

Als je echt wilt beginnen met het vliegen met drones met VR, zijn er tal van duurdere modellen die er zijn, maar als je gewoon een voorproefje wilt van vliegen met VR, dan is dit een geweldig dronemodel om te gebruiken.

De Altair 818 is uitgerust met drie vliegmodi die verschillende snelheden bieden: een langzamere modus voor beginners tot een verrassend snelle modus voor de meer ervaren beginner.

De modus Koers vasthouden wordt sterk aanbevolen voor mensen die nog nooit eerder hebben gevlogen.

Het is een modus waarbij de voorkant van de drone altijd van je af staat, zodat het vliegen meer lijkt op de manier waarop je een videogame zou spelen. De reden waarom dit zo’n geweldige functie is, is omdat het het aanzienlijk gemakkelijker maakt en natuurlijker aanvoelt om te vliegen.

Net als andere recreatieve drones is het vrij eenvoudig voor dit model om weggeblazen te worden door zelfs een zachtere wind, dus wees daar op je hoede voor wanneer je het naar buiten brengt.

Dat gezegd hebbende, het is een stuk duurzamer dan andere en heeft grotere propellerbeschermers voor extra bescherming. In omstandigheden zonder wind is deze drone zeer stabiel tijdens het zweven.

Dit is een geweldige drone om te beginnenners die het beste uit hun model willen halen. We raden deze drone aan als een van de beste in de prijsklasse vanwege het ongelooflijk gebruiksvriendelijke ontwerp en omdat elk aspect ervan is bedoeld voor beginners die zich willen verdiepen in de wereld van drones.

Laatste woorden

Het verbaast me dat er hier in 2023 zoveel drones onder de $ 200 worden aangeboden.

Hoewel vliegmodi, regelbereik, live video en vliegbereik allemaal beperkt kunnen zijn in vergelijking met duurdere alternatieven, valt niet te ontkennen dat er hier veel is om enthousiast over te worden.

Het is ongelooflijk om een capabele cameradrone onder de $ 200 te kunnen kopen en brengt luchtfotografie in handen van amateurs met krappe budgetten.

Vliegen met een cameradrone is erg leuk, maar vergeet niet om je aan al je lokale wetten te houden en vooral verstandig, attent en veilig te blijven met je nieuwe speelgoed.

Ga er nu op uit en begin met vliegen!

Potentieke D80

Potentieke D80

Snelle en veelzijdige vliegende camera met een geweldige batterijduur en indrukwekkende vliegtijd – allemaal voor een betaalbare prijs.

Controleer de huidige prijs