Toxic Valkyrie Camera Rugzak Review

Na de wereld van producten die slechts 3 poten bevatten onder de knie te hebben, besloot het team van 3 Legged Thing zich te wagen aan de wereld van cameratassen en Toxic te vormen.

Een relatief nieuw merk met een creatief ingesteld team afkomstig uit een klein dorpje op een klein afgelegen eiland dat bekend staat als Engeland, beroemd om kopjes thee, fish and chips en slecht weer!

Toxic duikt halsoverkop in de uitgestrekte wereld van draagoplossingen en geeft de fotografiewereld de shake-up die nodig is – maar op een manier die nog steeds erg praktisch is.

Niet alleen het spatten van een kleurrijk patroon op een door de commissie ontworpen cameratas, ze hebben zich tegelijkertijd voorgenomen om te innoveren en dingen vooruit te helpen.

Toxic Valkyrie Camera Rugzak

Toxic Valkyrie Camera Rugzak

Duurzaam, comfortabel en goed ontworpen – een radicaal andere camerarugzak die eruitziet en functioneert als geen ander.

Controleer de huidige prijs

Toxic is zich zeer goed bewust van verwachtingen en behoeften, maar is ook meesters in innovatie en heeft een tassenassortiment ontwikkeld dat een stevig standpunt inneemt tegen de door bedrijven ontworpen tassen die de markt overspoelen.

Het lijkt erop dat ze allemaal iets anders willen doen, plezier hebben, maar nog steeds voldoen aan de specifieke behoeften van zowel professionele als hobbyistische fotografen.

De Toxic Valkyrie Camera Backpack is momenteel verkrijgbaar in 2 maten; een Medium 20L en een Large 25L optie.

In dit artikel zal ik de Large (25L) variant verkennen, dus ga verder om meer details te zien!

Inhoudsopgave

Toxic Valkyrie Camera Rugzak Specs

Pros

 • Veel slimme zakken en zakjes
 • Zeer solide en duurzame constructie
 • Ziet er rad uit en heeft enorm veel maatwerk
 • Stijve en stevige verdelers met extra zakken
 • Zeer comfortabel voor langdurig gebruik
 • Weerbestendige constructie
Tegens

 • Verwarrende ritsplaatsingen op het buitenlichaam
 • Buitenzakken worden erg krap met twee lagen volumineuze items
 • Zou goed zijn als het hoofdvak ook YKK Aquaguard ritsen had
Controleer de huidige prijs
Toxic Valkyrie Medium Technische Gegevens

Capaciteit: 20L
Externe afmetingen: 44 x 33 x 19 cm (17,3 “x 13” x 7,5 “)
Interne afmetingen: 42 x 28 x 12 cm (16,5 ” x 11 ” x 4,7 “)
Gewicht: 1.6kg (3.5 lbs)
Laptop: 13″

Toxic Valkyrie Grote Specificaties

Capaciteit: 25L
Externe afmetingen: 48 x 33 x 21 cm (18,9 “x 13” x 8,3 “)
Interne afmetingen: 45 x 29 x 12 cm (17,7 ” x 11,4 ” x 4,7 “)
Gewicht: 1.8kg (3.97lbs)
Laptop: 15″

Pak

– Toxic Valkyrie Fotografie Rugzak
– Afneembare geheugenkaart portemonnee
– Ingebouwde opbergbare regenvlieg
– Ingebouwde opbergbare statief draagriemen
– Afneembare gewatteerde taillebanden
– Afneembare borstband
– Full Divider (met zakken!) Set

 • Verkrijgbaar in 3 kleuren: Emerald, Onyx en Sapphire
 • Groot genoeg voor DSLR’s
 • Waterbestendig gebouwd met unieke jacquardstof en YKK-ritsen
 • Verwijderbare verdelers met vakken bevestigd
 • Externe opbergbare laadriemen
 • Voorgevormde gewatteerde schouderbanden
 • Verwijderbare borstband en gewatteerde tailleriem
 • Stapels organisatiezakken (intern, extern en verborgen)
 • Afneembare geheugenkaart portemonnee
 • Mesh flessenvak met elastisch koordpaneel
 • Apart Laptop &Tablet Vak
 • Gemakkelijk toegankelijke aparte droge zak voor natte kleding (kikkerzak)
 • Ingebouwde verwijderbare regenhoes

Bouw &uiterlijk

Comfortabel en heel goed van formaat, de Morally Toxic Valkyrie vormt en past in uw levensstijl.

Comfortabel en heel goed op maat, de Toxic Valkyrie vormt en past in uw levensstijl.

Dit is een camerarugzak die een statement maakt vanaf het moment dat je hem ziet. Onderscheid je van de massa met de unieke patronen en suède, de Valkyrie Backpack is zeker niet hoe je zou verwachten dat een cameratas eruit ziet.

De Valkyrie is van de grond af aan ontworpen door een team dat absoluut uit een andere wereld komt en zit boordevol creatieve verpakkingsoplossingen en is gebouwd van sterke, duurzame en hoogwaardige materialen.

Het beschikt zelfs over een unieke waterbestendige Jacquard gemaakt met een tri-weefpatroon dat een verordeningskaart uit 1929 weergeeft van de stad waar de Toxic vandaan komen – Stagsden (Engeland).

Verkrijgbaar in 3 kleuren (Onyx, Emerald en Sapphire), gebouwd met waterbestendige materialen (en een stormafdekking in de basis), en uitgerust met twee soorten YKK-ritsen (inclusief Aquaguard voor weersbescherming) en Duralock-hardware, is de Valkryie gebouwd voor straf en ontworpen om lang mee te gaan.

Neem het mee op zware avonturen of draaf door de drukte tijdens uw woon-werkverkeer, de Valkryie is gebouwd om te worden gevormd naar uw levensstijl.

De Morally Toxic Valkyrie is een geweldig uitziende tas, die net zo uitgerust als stijlvol is.

De Toxic Valkyrie is een geweldig uitziende tas, die net zo uitgerust als stijlvol is.

Met vulling op alle belangrijke plaatsen en een sterke structuur om met je spullen om te gaan, kunnen professionals en hobbyisten de Valkyrie waarderen en er het beste van maken.

De zakken kunnen worden gemaximaliseerd en gebruikt op elke manier die u nodig hebt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat ze u in het veld in de steek laten.

De clan van Toxic heeft zich ten doel gesteld om stelling te nemen tegen conformiteit, maar is ervaren en gegrond genoeg om te begrijpen wat zowel professionals als casual fotografen nodig hebben.

Het eindresultaat is een product dat niet alleen bestand is tegen het beest binnenin, maar ook bestand is tegen elke strijd die erop wacht.

Uiterlijke kenmerken

De Valkyrie is klaar om te gaan en zal je volgen in de strijd en zeker in staat zijn om zijn mannetje te staan.

De Valkyrie is klaar om te gaan en volgt je in de strijd.

Toxic heeft een bewuste poging gedaan om de Valkyrie zowel praktisch als comfortabel te ontwikkelen. We zijn voorzien van een scala aan externe opties voor het opbergen en bevestigen van spullen, en de rugzak is comfortabel genoeg om door iedereen te worden gedragen, ongeacht uw vorm of grootte.

De gewatteerde en voorgevormde schouderbanden van de Valkyrie bevatten D-ringen en banden langs het oppervlak voor het bevestigen van accessoires, vleugels aan de onderkant voor extra comfort en een afneembare borstband voor verbeterde stabiliteit.

U ontvangt ook een gewatteerde verstelbare tailleband om te helpen bij de gewichtsverdeling van zware lasten over een langere periode.

De extra bandjes dragen bij aan het toch al hoge niveau van comfort op de Morally Toxic Valkyrie!

De extra bandjes dragen bij aan het toch al hoge comfortniveau van de Toxic Valkyrie!

Ook te vinden op het hoofdachterpaneel zijn drie dikke gewatteerde panelen die veel comfort en luchtstroom bieden, evenals een verborgen stashzak voor kleine waardevolle spullen zoals uw paspoort, contant geld of andere belangrijke documenten, en aan de onderkant is uw natte / droge kikkerzak weggestopt in het grootste gewatteerde paneel.

Aan de ene kant van de Valkyrie bevinden zich twee ritszakjes die beide een mesh-vak en een beschermd ritsvak bevatten – ideaal voor gebruik met een USB-batterij, harde schijf, oordopjes, reservebatterijen, geheugenkaarten of iets anders kleins dat u misschien snel wilt kunnen openen.

Aan de andere kant vindt u een royaal hoog flessenvak en een elastisch koordpaneel voor het stabiliseren van grotere items of het bevestigen van extra snel toegankelijke gereedschappen en accessoires. Aan de bovenkant vind je de royale gewatteerde handgreep.

Je vindt een flink aantal uiterlijke kenmerken verspreid over het lichaam van de Valkyrie.

Je vindt een flink aantal uiterlijke kenmerken verspreid over het lichaam van de Valkyrie.

Aan de voorkant van de Valkyrie onder het grote voorvak is een paar ingebouwde externe bagagebanden voor extern statief dragen met een bevestigingsriem om de benen samen te binden.

Deze riemen kunnen gemakkelijk worden opgeborgen wanneer ze niet worden gebruikt via kleine discrete zakjes langs de basis van de rugzak.

Interieur kenmerken

De Morally Toxic Valkyrie heeft ruimte voor een grote DSLR en een drone kit!

De Toxic Valkyrie heeft ruimte voor een grote DSLR en een drone kit.

Opslag! Opslag! Opslag! Deze rugzak heeft veel opbergruimte. Mijn hemel, zodra je een externe rits op deze rugzak opent, word je geconfronteerd met tal van opbergmogelijkheden. Een zak hier, een zakje daar, 7 zakken in een klittenband portemonnee, een zak op een verdeler en een overvloed aan zakken in een andere zak!

Geen behoefte aan fof extra zakjes hier – je vindt alle compartimenten die je nodig hebt verspreid over de Valkyrie.

Op het voorpaneel bevinden zich twee grote ritszakjes, die beide groot genoeg zijn voor kleine tablets of eBooks, en een paar andere hoezen en zakken voor briefpapier en kleine apparaten.

Rits de volgende laag YKK Aquaguard Ritsen open en je bevindt je in het opbergvak voor laptops/tablets. Met een middenlaag van vulling kun je hier twee grote apparaten samen opbergen, zoals een Macbook of Surface Pro samen met een iPad of iets dergelijks.

Ik moet toegeven dat ik de tas niet kon dichtritsen met zowel mijn gaminglaptop als iPad samen. Het paste echter alleen in mijn 15,6 “Gaming Laptop in die zak, dus waar ze 15 ” hebben geadverteerd, was ik enthousiast om te ontdekken dat mijn laptop nog steeds kon rechtvaardig passend!

De Valkyrie bevat tal van vakken en opties voor het organiseren van de benodigdheden en andere accessoires die je nodig hebt!

De Valkyrie bevat tal van vakken en opties voor het organiseren van de benodigdheden en andere accessoires die je nodig hebt!

Bij het openen van het grote hoofdvak van de Toxic Valkyrie Backpack, vindt u een uitgebreid assortiment sterke en stijve verwijderbare verdelers, waarvan er vele extra zakken hebben. Dit is een prachtige innovatie op een al standaard opname van elke camera tas.

Ik ben eerder andere cameratassen tegengekomen die zakken op verdelers gebruiken, maar de meeste bieden alleen de mogelijkheid om een lensdop of een filter op te bergen. De zakken op de verdelers van de Valkyrie breiden zich uit veel groter, waardoor u voldoende ruimte hebt om omvangrijkere accessoires zoals een USB-batterij met meerdere kabels of zelfs een paar dikke DJI Mavic Pro-batterijen vast te zetten.

Het hoofdpaneel bevat een paar grote ritsvakken en een afneembare geheugenkaartportemonnee (wat een fantastisch idee is).

De geheugenkaartportemonnee heeft 7 sleuven voor kaarten en de andere ritsvakken zijn groot genoeg om geheugenkaartlezers, tablets, telefoons, lensfilters en een reeks andere items te bevatten.

Als je de Frog Pocket wilt gebruiken, maak je gebruik van de ruimte langs de basis van de Valkyrie

Als je de Frog Pocket wilt gebruiken, maak je gebruik van de ruimte langs de basis van de Valkyrie

De Frog Pocket is alleen toegankelijk vanaf de buitenkant van de achterkant en geeft je een veilige plek om natte items op te bergen, weg van al het andere. Het is multifunctioneel, volledig beschermd tegen weersinvloeden, mooi gewatteerd en zeer gemakkelijk toegankelijk.

In ongunstige weersomstandigheden kan de Frog Pocket een extra veilige plek zijn om je camera en waardevolle spullen te bewaren – een leuke touch die je normaal niet ziet op camerarugzakken.

Houd er echter rekening mee dat wat je hier plaatst, wegneemt van het belangrijkste interne compartiment. Dus als je de binnenkant al volledig hebt ingeladen, kun je misschien alleen een paar modderige sokken passen.

Opslagcapaciteit

De zakken op het deksel van de Valkyrie zijn vrij groot en bollen vrolijk uit om rond je spullen te vormen.

De zakken op het deksel van de Valkyrie zijn vrij groot en bollen vrolijk uit om rond je spullen te vormen.

Ik merkte dat ik veel meer kon opslaan dan ik had verwacht in mijn 25L Valkyrie! Ik begon met het laden in mijn gebruikelijke set-up, gevolgd door het combineren met mijn Drone-set-up … en toen ben ik op zoek gegaan naar meer dingen om toe te voegen, gewoon omdat het kon!

Veel spullen kunnen opbergen is één ding, maar het kunnen organiseren van de kleine dingen is een hele andere geweldige toevoeging. Het verpakken van kabels en kleine spullen in de scheidingszakken of een van de vele ritszakken rond de Valkyrie helpt zeker.

Het enige probleem is dat je misschien vergeet wat waar is, maar gelukkig zijn de zakken doorzichtig!

Ik slaagde erin om een behoorlijke hoeveelheid spullen in de Valkyrie te persen, en als ik graag items stapelde, had ik meer kunnen passen!

Ik slaagde erin om een behoorlijke hoeveelheid spullen in de Valkyrie te persen, en als ik graag items stapelde, had ik nog meer kunnen passen!

Dus hier is een uitputtende lijst van wat ik in de Valkyrie heb gepropt:

 • Sony a7 III
 • Tamron 28-75mm f/2.8 (zie mijn review)
 • Samyang AF 35mm f/1.4 FE
 • Een Godox externe flitser
 • Een Godox zender
 • 2x HOYA Filters |
 • Een Manfrotto Statief
 • DJI Mavic Pro en twee sets rekwisieten
 • DJI Mavic Pro-controller
 • 2x DJI Mavic Pro batterijen
 • DJI Mavic Pro acculader en kabels
 • Polar Pro Lens Filters
 • DJI Osmo Zak
 • Apple Airpods
 • 9″ Samsung Tablet (in het voorvak)
 • 15,6-inch slanke gaminglaptop (of 13-inch Surface Pro + 10,2- apple iPad)
 • USB-oplader en kabels
 • SanDisk Extreme PRO draagbare SSD
 • Plus tal van andere kleine stukjes en beetjes

De Valkyrie past ook op DSLR-camera’s, dus mijn Canon 5D MkIII met Canon 24-70mm f/2.8 bevestigd past zeker zonder problemen, samen met extra lange lenzen, opladers en zelfs een Canon 600EX-RT Speedlite Flash zou geen probleem zijn.

Kortom, de Valkyrie kan elk uitrustingsvoorwerp dat je er tegenaan gooit opslokken, met alles goed georganiseerd, zodat je dingen gemakkelijk kunt vinden en verwijderen.

Gebruiksgemak/Comfort

De voorgevormde schouderbanden en vulling op de rug maken de Morally Toxic Valkyrie zeer comfortabel om te dragen.

De voorgevormde schouderbanden en vulling aan de achterkant maken de Toxic Valkyrie zeer comfortabel om te dragen.

Toxic heeft een goede poging gedaan om de Valkyrie te ontwikkelen om te passen en zich comfortabel te voelen op elke persoon, ongeacht hun vorm en grootte. Het construeren van ergonomische en voorgevormde schouderbanden was slechts een onderdeel van dit proces.

Om hun doel om comfort te bieden te bevorderen, ontwierp Toxic een ondersteuningssysteem met drie weg terug dat luchtige luchtstroom biedt tussen drie grote en zwaar gewatteerde panelen en toegevoegd luchtgaas voor verbeterde warmteverplaatsing.

Kiezen voor het gebruik van YKK-ritsen is niet alleen een veilig idee voor een lange levensduur, maar ook voor gebruiksgemak. De YKK ritsen glijden elke keer moeiteloos langs de rails.

Misschien is het enige probleem dat ik durf te zeggen de plaatsing van de ritsen, omdat ik soms het laptopvak open in plaats van het hoofdvak!

De tas zelf is niet bijzonder zwaar (hoewel ik gewend ben aan de 2kg Peak Design Everyday Backpack V2), en zelfs geladen voelt de Valkyrie goed aan op mijn rug. Het gewicht voelt goed verdeeld aan en het extra borstbeen en de optionele tailleband helpen de belasting over langere perioden te spreiden.

De grote handgreep aan de bovenkant is gemakkelijk te vinden en ondersteunt het gewicht goed, zonder het gevoel te hebben dat het zal falen. De laadriemen zijn gemakkelijk te bevestigen of op te bergen, en de interne verdelers zijn heel gemakkelijk opnieuw te configureren als je nodig hebt – sommigen klagen misschien over de stijve aard ervan, maar ik waardeer het gestructureerde gevoel.

Alternatieven

Er kunnen opties zijn die in sommige opzichten vergelijkbaar zijn, maar de Valkyrie is uniek in vele andere.

Er kunnen opties zijn die in sommige opzichten vergelijkbaar zijn, maar de Valkyrie is uniek in vele andere.

Afhankelijk van wat u zoekt in een cameratas, zijn er een scala aan alternatieve opties voor u.

Als je langs de lijnen van deze prijsklasse kijkt en op zoek bent naar iets met een premium gevoel, kijk dan eens naar merken zoals Peak Design, WANDRD, Langly en Boundary Supply.

Net als Toxic beschouw ik deze merken meer in de trant van “kleine batch / boetiek” -merken die unieke, hoogwaardige en duurzame producten produceren, met een behoorlijk bereik van capaciteit, functies en opties binnen hun assortiment.

Waar deze kunnen verschillen van Toxic met hun esthetische stijl, lijken ze een vergelijkbare missie in hun hart te hebben.

Als het deze specifieke stijl van rugzak is (dwz: clamshell en platte toegang), maar je wilt iets minder duur, kijk dan ook eens naar de MindShift FirstLight-serie van ThinkTankPhoto, of een van hun andere tassen wat dat betreft.

Als u uw budget nog meer wilt verlagen, neem dan een kijkje in het assortiment van Lowepro. Ze zijn een van de meest populaire consumentenmerken met een reeks rugzakken voor alle budgetten en behoeften.

Al met al, terwijl sommige andere merken de Valkyrie misschien kunnen evenaren in comfort en functionaliteit, gaat geen enkele zo goed tegen de stroom in met hun styling. Het is een rebelse luxe rugzak die volledig uniek is, met meer opbergmogelijkheden dan al het andere dat ik ben tegengekomen.

Waar voor je geld

Het bevindt zich misschien aan de bovenkant van het prijsspectrum van de cameratas, maar de Morally Toxic Valkyrie is een beest van een pakket!

Het bevindt zich misschien aan de bovenkant van het prijsspectrum van de cameratas, maar de Toxic Valkyrie is een beest van een pakket!

Toxic heeft de Valkyrie aan de bovenkant van het cameratasbereik geprijsd op ongeveer de US $ 300 voor zowel de 20- als de 25L-modellen, wat betekent dat veel fotografen vanaf het begin kunnen worden geprijsd.

Voor dat geld krijg je echter wel een helse zak! Het is moeilijk te zeggen of iets echt de vraagprijs waard is – dat is iets dat alleen jij en je financieel adviseur / vrouw kunnen beantwoorden! Fotografie is geen goedkope hobby om mee te beginnen, en zoals in de meeste gevallen, moet je betalen voor kwaliteit. In dit geval krijg je zeker waar je voor betaalt.

Premium high-end en unieke, duurzame materialen, enorm veel slimme opbergruimte voor al uw items, geweldige verdelers met het extra gemak van ingebouwde zakken – allemaal verpakt in een sterke, stevige, weerbestendige en comfortabele constructie. De Valkyrie is een ongelooflijk pakket dat nog jaren meegaat en overal waar je hem mee naartoe neemt de aandacht trekt.

Reisvriendelijk, avontuurvriendelijk, pendelvriendelijk en hondvriendelijk – wat heb je nog meer nodig? Voed het beest en stap uit de normaliteit.

Controleer de huidige prijs

Toxic Valkyrie Camera Rugzak Review | Conclusie

Geweldige rugzak voor een gemakkelijk dagje uit, of een moeilijk dagje uit - Hoe dan ook, de Valkyrie is opgewassen tegen de uitdaging.

Geweldige rugzak voor een gemakkelijk dagje uit, of een moeilijk dagje uit – hoe dan ook, de Valkyrie is opgewassen tegen de uitdaging.

De Valkyrie Camera Bag is echt een fantastisch product en voldoet aan de normen die ik van zo’n dynamisch team zou verwachten. Een deel van de missie van Toxic was om een reeks producten te ontwikkelen die openstaan voor alle mensen van elke achtergrond, cultuur, grootte en vorm. Ik vind dit absoluut geweldig!

Op het eerste gezicht moet ik toegeven dat ik niet enthousiast was over het patroon en de stijl ervan, maar ik denk dat dat een deel van de charme is – het is absoluut een polariserende look.

In de loop van de tijd ben ik echter steeds meer dol geworden op het ontwerp en als ik nu naar veel van de andere tassen in mijn collectie kijk, beginnen ze er veel saaier uit te zien!

Ik waardeer het ontwerp en de stijl meer met elke dag die voorbijgaat, en nu kan ik eerlijk zeggen dat ik dol ben op de Valkyrie. Ik kijk ernaar uit om de volgende set draagoplossingen te zien van de creatieve geesten bij Toxic!

Toxic Valkyrie Camera Rugzak

Toxic Valkyrie Camera Rugzak

Duurzaam, comfortabel en goed ontworpen – een radicaal andere camerarugzak die eruitziet en functioneert als geen ander.

Controleer de huidige prijs