Van Twee Landen

Wij zijn Of Two Lands, een paar contentmakers die in Sydney, Australië wonen.

Ik, Florent, ben geboren en opgegroeid in de Franse Alpen en Amberly is geboren in de Blue Mountains, ten westen van Sydney.

We hadden allebei altijd al interesse in beeldende kunst, en fotografie is iets dat we allebei deden voordat we elkaar ontmoetten en nu samen blijven verbeteren.

Of Two Lands begon na een reis naar Nieuw-Zeeland waar we terugkwamen met duizenden foto’s die we met mensen wilden delen, dus maakten we een website, een Tumblr en kort daarna een Instagram-account.

Na een paar weken nam het een beetje een vlucht en begonnen we kansen te krijgen om samen te werken met coole merken en mensen, dus we concentreerden ons steeds meer op ons merk.

We fotograferen voornamelijk avonturen- en reisfotografie, maar ook commercieel, documentair werk en hebben een voorkeur voor afgelegen en koude plaatsen zoals IJsland, Nieuw-Zeeland of Groenland, waar het landschap centraal staat. We hebben de neiging om de manier waarop we dingen zien te fotograferen zonder het te veel te veranderen.

Fotografie is iets wat we als koppel samen doen.

Ik, Florent, heb ook al van jongs af aan interesse in filmmaken en het is nu mijn belangrijkste baan waardoor ik vaak met coole klanten kan werken en naar prachtige locaties kan reizen.

Amberly is ook illustrator en heeft een grafische ontwerpachtergrond.

Omdat we zowel fotografie als film doen, gebruiken we een grote verscheidenheid aan apparatuur en hebben we verschillende opstellingen die we meenemen voor verschillende taken, maar er zijn een paar items die we de hele tijd meenemen.

Fotocamera:

Canon 5D Mark III

Deze camera is al meer dan 6 jaar ons werkpaard. De kwaliteit is geweldig en we hebben tot nu toe niet de behoefte gevoeld om het te upgraden. We hebben het door de zwaarste omstandigheden gebracht – temperaturen onder nul, sneeuw, regen, stof, zand, vochtigheid en hebben nooit problemen gehad.

In de loop der jaren hebben we verschillende camera’s geprobeerd, maar deze is de enige waar we nooit afstand van hebben gedaan.

Lenzen:

Canon 24-105mm F/4 IS

Als we slechts één lens zouden moeten kiezen voor onze reis- en landschapsfotografie, zou dit het zijn. Stevig, groot bereik en gebouwd als een tank.

Canon 70-200 F/4 IS

Waarschijnlijk onze favoriete lens. Superscherp, licht en heeft zo’n aparte uitstraling en kwaliteit. We gebruiken het wanneer we de kans hebben.

Canon 35mm F/2 IS

Deze kleine man is onze stad / weinig licht lens en we gebruiken het meestal ’s nachts en wanneer we een licht set-up willen dragen.

Drone:

DJI Mavic 2 Pro

Zonder twijfel de beste drone die er is. Geweldige beelden, betrouwbaar en zo draagbaar. We gebruiken het meestal voor foto’s en voor video’s.

Sandmarc Pro Filters

Iedereen weet dat het bijna onmogelijk is om geweldige dronebeelden te krijgen zonder ND-filters te gebruiken, vooral overdag.

Filmcamera:

Canon AE 1 Programma

We zijn constant omringd door schermen en digitale items, dus fotograferen op 35mm-film voelt erg leuk, alsof je teruggaat naar de basis.

We zijn nu ongeveer een jaar weer aan het filmen en zijn er helemaal weg van, dus we proberen het zoveel mogelijk mee te nemen op reis. Wij houden van de Portra 160 en Portra 400.

Polaroid:

Fuji Neo 90 |

Soms is alles wat we willen een snelle tastbare herinnering aan een leuk moment, dus onze Fuji Instax is perfect.

SSD:

Omdat we behoorlijk wat fotograferen en ook veel video-inhoud vastleggen, moeten we bestanden zo snel mogelijk kunnen overbrengen. We gebruiken de Samsung SSD, de T5 om beeldmateriaal op te slaan en de X5 te bewerken. We kunnen meer dan 100 GB in een paar minuten overbrengen. Ze zijn ook super licht zijn stevig.

Riem:

We gebruiken een Langly-band voor onze 5D en deze staat al meer dan 5 jaar op de camera. Zeer comfortabel en sterk.

Driepoot:

We gebruiken het statief alleen als we een timelapse moeten schieten of tijdens het filmen. Als we reizen nemen we onze Mefoto Roadtrip mee. Het is stevig en klapt vrij klein naar beneden, wat essentieel is.

Rugzakken:

De afgelopen jaren hebben we een grote verscheidenheid aan rugzakken meegemaakt. Sommigen van hen waren gewoon reisrugzakken, sommige fotografie of gewoon dagrugzakken.

De afgelopen maanden hebben we de Wandrd PRVKE 21L gebruikt. en ik denk dat het veilig is om te zeggen dat dit onze nieuwe favoriete rugzak is.

Oorspronkelijk kregen we deze tas omdat we wanted iets voor kortere reizen en ook dat we konden gebruiken in de stad als de meeste van onze andere tassen waren wandelen georiënteerd, maar het bleek onze favoriet vooral tijdens het reizen. Zo comfortabel en eenvoudig, maar een slim ontwerp.

[👉  Related: Wandrd Prvke Review]

F-Stop Tilopa 50l |

Voor als we naar hardere plekken reizen of voor videoklussen. Comfortabel, waterbestendig met veel zakken en riemen. De beste eigenschap is de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende ICU (interne compartiment eenheid) om in te zetten, afhankelijk van de reis.

Videocamera:

Wij bezitten een Canon C200 voor ons videowerk, maar het kan moeilijk zijn om mee te reizen. Onze favoriete en belangrijkste reisvideocamera is de Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K. Deze camera is onmogelijk te verslaan als het gaat om beeldkwaliteit, codecs en specs. Vooral voor de prijs. We hebben de meeste van onze reizen met de originele geschoten en deze gekocht zodra deze vorig jaar werd aangekondigd.

De lens die we ermee gebruiken is de Lumix 12-35 F2.8 OIS. Perfect voor op reis.

Ander:

iPad Pro

Soms tekent Amberly graag tijdens een reis en gebruiken we het ook om video’s te bekijken of onze reis te plannen.

www.oftwolands.com | @oftwolands

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer