Johannes Reinhart

Hallo, ik ben Johannes Reinhart, een freelance fotograaf en opvoeder die in het zonnige Perth, West-Australië woont. Ik ben geboren en opgegroeid in Duitsland.

Ik fotografeer al meer dan 20 jaar, waarvan 14 professioneel, en tegenwoordig concentreer ik me op straat-, performance- en festivalfotografie, het onderwijzen van fotografie en het verkopen van fine art prints.

Ik heb er altijd erg van genoten om momenten vast te leggen terwijl ze gebeuren, in plaats van te proberen foto’s te maken en dit is ook een reden waarom ik me zo aangetrokken voel tot straatfotografie.

Ik hou ervan om een emotie op te roepen met mijn beelden en probeer dat te doen door vanuit het hart te fotograferen. De kans is groot dat als ik iets voel als ik een foto maak, de kijker hopelijk ook iets voelt. Op de een of andere manier doet dit me tikken.

Als het gaat om uitrusting, ben ik niet al te druk over welk merk ik gebruik (hoewel de lay-out van de knoppen van Canon het beste bij me past) zolang het werkt en me bestanden van goede kwaliteit biedt.

Vanwege de kwaliteit gebruik ik voornamelijk prime lenzen. De enige zoom die ik heb is de Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM, die ook degene is die ik het minst meeneem, alleen al vanwege de grootte. Mijn favoriete objectief is de Canon EF 24mm f/1.4L USM.

Voor de meeste van mijn straatopnamen draag ik één lichaam met slechts één lens. Dit houdt me licht op mijn voeten en houdt me onopvallend (zoveel als je kunt zijn met een spiegelreflex) en ik heb het gevoel dat het hebben van beperkingen in je uitrusting je dwingt om meer te kijken en je creativiteit te gebruiken.

Ik heb het geluk dat ik vele prijzen heb gewonnen, waaronder de Moran Contemporary Photographic Prize 2016 en de Australian Documentary Photographer of the Year 2015, en dat ik finalist ben bij de Lensculture Street Photography Awards.

Ik ben ook een Master of Photography aan het Australian Institute of Professional Photography.

Nu naar de versnelling …

Hoed – Ik ga de deur niet uit zonder een … ooit.

Canon 6D Mark II Licht genoeg en solide genoeg.

Canon EF 24mm f/1.4L USM Mijn favoriete lens. Scherp, snel … niet te licht hoor.

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM Werkpaard, ik gebruik het vaker voor commerciële optredens, in plaats van op straat

Sigma AF 50mm f1.4 DG HSM Art Superscherp, maar zwaar, maar een prachtig objectief.

Carl Zeiss Planar T 1.4/50 ZE Handmatige scherpstellens met opstapring tot 77mm zodat ik mijn ND filter aan kan zetten. De Canon 6D Mark II met deze lens komt het dichtst in de buurt van spiegelloos van de apparatuur die ik heb.

Hoya Pro1 Digitale ND x8 Filter Als er te veel licht is.

Lucky Camera Band Standaard 53 Hou gewoon van het gevoel van echt leer en hou van Lucky Camera Straps. Had deze voor 5 jaar en gaat nog steeds sterk.

www.johannes.com.au | @johannesreinhart

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer