Bhagi Siva

FacebookPinterestDelen

Mijn fotografiereis begon op een heel gebruikelijke manier; Ik werd geïnspireerd door het werk van iemand anders.

Het was door de foto’s gemaakt door mijn broer, bijna twee decennia geleden, van prachtige bloemen, moessonzwammen met kuikens eronder en foto’s van mezelf en mijn andere broers en zussen in verschillende kledingstukken (ooit was ik verkleed als jager met een banyanblad dat mijn waardigheid redde).

Vele jaren later werkte de eerste filmrol die ik tijdens een schoolreisje op dezelfde camera probeerde niet helemaal goed en ik was me niet eens bewust van fotografie als een kunst en dacht er nooit aan om het verder na te streven.

Fast forward naar 10 jaar en ik was een arts in Sri Lanka, een tropische eilandnatie met schoonheid binnen elk bereik en vanuit elke hoek.

Ik was op verschillende plaatsen aan het schuiven vanwege studie en werk. Ik raakte gefascineerd door de variëteit die een klein land kan produceren in termen van alle levende wezens, de natuur, cultuur, interacties tussen al deze en meer.

Geen van de plaatsen leek op elkaar. Ik was geïntrigeerd door de complexiteit en het veroorzaakte een verandering diep in mezelf en sindsdien ben ik mezelf een reiziger gaan noemen.

Ik was op zoek naar al deze vreemde en nieuwe dingen om me heen, die bekend zijn bij een handvol mensen of gemeenschap, of het nu een klein ritueel of een groot festival is. Ik wilde deze verhalen die ik tegenkwam graag delen en na verloop van tijd kon ik me eindelijk een camera veroorloven en voegde ik fotografie toe aan mijn leven.

Hoe meer ik reisde, hoe meer ik leerde kennen dat de wereld complex maar tegelijkertijd interessant is. We deden allemaal dezelfde dingen op hetzelfde moment, maar op een heel andere manier – overleven of in een ander woord – leven.

Kortom, ik werd een ontdekkingsreiziger van de levenden. Ik was verbaasd om honderden dialogen te horen, om duizenden keukens te proeven, om miljoenen gezichten en overvloed aan cultuur te zien en de strijd om een bepaalde traditie in stand te houden. De dagen en daarna jaren gingen voorbij toen ik leerde reizen en de kunst van het maken van beelden zelf te verbeteren.

Er kwamen interessante projecten voorbij met mooie verbindingen. Spiegelloze camera’s werden uitgevonden en na veel discussie kon ik eindelijk overstappen van DSLR’s naar spiegelloos.

Samen met deze vooruitgang kwamen een paar prijzen en merkbaar in de afgelopen tijd werd ik finalist in de prestigieuze International Travel Photographer awards achtereenvolgens in de jaren 2017 en 2018.

Ik blijf nog steeds arts, maar ik ben er nooit vanaf gekomen een nomade van geïmproviseerde tradities te zijn. Zo ben ik tenslotte opgegroeid – een camera op de ene schouder en een stethoscoop op de andere.

Ik gebruik momenteel Fujifilm-systemen en heb mezelf gediagnosticeerd met een geval van ‘gear acquisition syndrome’. De laatste tijd heb ik nog meer spullen verzameld en word momenteel door de goede zielen bij Fujifilm Australië behandeld door de review units die ik bijna altijd nooit op tijd terugkom, helemaal omdat ik dat niet wil.

Hieronder vind je mijn lijst met spullen. Ik zal proberen kort uit te leggen waarom ik ze allemaal kies als ik ze tot net boven de 7 kg inpak als onderdeel van mijn handbagage – mijn cameratas.

Fujifilm X-T2
Totdat ik mijn Fujifilm X-E2S verkocht Ik gebruikte twee-drie camerabody’s. Momenteel gebruik ik Fujifilm X-T2 en een van de willekeurige camerabody’s die ik van Fujifilm heb ontvangen voor mijn buitenlandse reizen.

Fujifilm X-T2 is nu vervangen door de Fujifilm X-T3 die ik onlangs heb beoordeeld.

Fujifilm XF 10-24mm f/4 R OIS
Ik hou van het perspectief dat deze groothoeklenzen produceren, en deze lens is geen uitzondering. Meestal blijft het op een van de camerabody’s.

Fujifilm XF 35mm f/2 R WR
Fujifilm’s antwoord voor straatfotografen. Behoorlijk snel en een hoogwaardig lensje. Ik gebruik het meestal niet tijdens mijn reizen, maar voor zijn verwaarloosbare formaat heeft het altijd een hoek in de cameratas.

Fujifilm XF 56mm f/1.2 R
Dit is niet mijn go-to lens voor portretten, want tijdens reizen draag ik een geleende Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WR. Om de een of andere reden vind ik de beelden van de Fujifilm 90mm een beetje leuk.

Onlangs experimenteer ik meer met deze lens en ik heb het gevoel dat ik hem leuk begin te vinden. Verwacht in de toekomst meer foto’s van dit objectief.

Fujifilm XF 23mm f/1.4 R
Deze lens zit altijd op een van de body’s die ik draag. Snel, uitstekende beeldkwaliteit, groot diafragma, zittend op bijna 35mm full range equivalent en niet te groot in formaat. Dit is een lens waarin iedereen zou moeten investeren.

Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OIS
De betere lens kost ongeveer $ 1000 meer dan dit. Ik fotografeer geen dieren in het wild of evenementen. Absoluut bereik of beeldkwaliteit is voor mij geen must in dit bereik. Ik gebruik het vooral voor de landschappen.

Dit is niet mijn gewone lens, het hangt af van de shoot, maar meestal blijft het gewoon in mijn bagage.

DJI Vonk
Mijn nieuwste aanwinst. Er zijn duurdere drones dan dit met zogenaamd betere kwaliteit en RAW-functionaliteit. Maar deze is de helft van de prijs van anderen en veel beoordelingen hebben aangetoond dat dit soms beter is dan de duurdere drones.

Ik ben super onder de indruk van de prestaties en beeldkwaliteit. Ik heb helemaal geen spijt van deze aankoop.

Godox Witstro NV 200
In eenvoudige woorden, de stroboscoop van een reisfotograaf. Ik heb dit in veel lastige verlichtingssituaties gebruikt en ik hou echt van de bruikbaarheid en uitvoer.

Ik heb de neiging om zoveel mogelijk in natuurlijk licht te fotograferen, dus ik draag het niet overal, tenzij ik naar afgelegen hoeken of tribale dorpen ga.

MANFROTTO MT190XPRO3 Statief
Een solide performer. Goed uitgebalanceerd en stevig statief en ik vind er altijd wel een plekje voor in de auto. Een van de beste investeringen die ik heb gedaan en die resultaten blijft opleveren.

Diverse NiSi V5 ND, GND, CPL filters
Ik gebruik de NiSi filters uitgebreid tijdens mijn reizen voor landschappen. Ik hou vooral van de polarisator en bewaar hem gewoon in de zak voor het geval dat.

Als iemand op zoek is naar een nieuw filter, dan zou ik dit merk ten zeerste aanbevelen.

(Zie deze handleiding voor meer informatie over CPL-filters.)

Camerariem
Meestal gebruik ik de respectievelijke bandjes die over het lichaam komen, maar onlangs kocht ik een Peak Design slide lite riem en gebruikte het tijdens mijn Indonesische reis. Ik vind het wel leuk. Maar ik heb het gevoel dat ik het nog een paar keer moet gebruiken om precies te begrijpen of het enig verschil maakt of niet.

Cameratassen
Ik heb 3 cameratassen:

F-stop Ajna Rugzak
Dit is mijn belangrijkste reisrugzak. Soms laad ik het met alle bovenstaande apparatuur plus een paar doeken, waterflessen en andere accessoires. Ja, het is duur, maar soms krijg je waar je voor hebt betaald.

Lowepro Flipside 400 |
Ik gebruik dit als ik meer dan 3 lenzen en 2 body’s met wat accessoires ga dragen voor een dagje uit, omdat de F-stop te groot zou zijn voor het doel. Ik heb hem zo’n 7 jaar geleden gekocht en verrassend genoeg is er geen enkele draad uit de tas gekomen.

Ona Prins
Mijn go-to tas als ik in de stemming ben om te pronken! Het is een absolute schoonheid. Ik gebruik het vooral als ik af en toe een straatfotografie of familie-uitje maak. Materialen geven iemand meestal geen persoonlijkheid, maar deze tas wel.

Voeg wat basisaccessoires toe en ik sluit mijn uitrustingslijst af.

www.bhagisiva.com | @bhagi_siva

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer